Despre tot ce-i fin și fain

De ce Victoria Beckham este una dintre eroinele mele

By 4 noiembrie, 2015People
read time 1 min
 
4 noiembrie, 2015

De ce Victoria Beckham este una dintre eroinele mele

Să fii căsătorită cu unul dintre cei mai frumoși bărbați din lume în timp ce lumea întreagă îți critică imaginea zilnic și să-ți construiești un brand de modă de succes în timp ce brandul tău personal este ținta tuturor ironiilor. Victoria Beckham a reușit, iar între „Răsfățatul Angliei” și „Rățușca cea urâtă”, adevărata poveste de succes și devenire îi aparține ei.

by

Mi-a placut mereu de doamna Beckham, încă din perioada în care toată lumea îi spunea Posh Spice. Chiar și sub anxietățile declarate și control-freakness-ul ei de ,,Rățușca cea urâtă devenită star pop”, mi se părea cea mai autentică și discretă dintre „Spice Girls”. Culmea, după soțul David nu m-am dat niciodată în vânt, în schimb Victoria m-a inspirat cu fiecare mutare făcută în ultimii 15 ani.

 

În ciuda gurilor rele care s-au legat de fiecare apariție în public, de fiecare grimasă, de fiecare ținută sau de înălțumea fiecărei perechi de stiletto, Victoria și-a văzut de treabă.

 

A făcut patru copii superbi, și-a construit un brand de modă care a luat premiul cel mare la British Fashion Awards în 2014 și creațiile ei sunt sold-out în toată lumea. Și pot să înțeleg și de ce: sunt feminine, confortabile, șic și au croiuri ingenioase. De câte ori port cele 2-3 piese din linia „Victoria Beckham” sau ,,Victoria” primesc câte un compliment sau o întrebare despre proveniența lor.

Deși clasice în esență, creațiile Victoriei sunt mereu un pic altfel: fără a fi un designer revoluționar, reușește să ia un model aparent convențional și să-i adauge un element care să-l facă brusc dezirabil, interesant, ieșit din comun. Dacă e un lucru la care doamna Beckham se pricepe, acela este să facă lucrurile „with a twist”.

DAVID-BECKHAM-VICTORIA-BECKHAM

 

Da, îmi place de Victoria pentru că a reușit să-și crească brandul și să evolueze neîncetat într-o lume care i-a fost prea puțin favorabilă. Și-a păstrat încrederea în viziunea ei și a închis ochii la titlurile aproape zilnice ale tabloidelor care îi chestionau greutatea, talentul sau mariajul.

 

Și-a construit un stil minimalist pe care l-a păstrat de-a lungul vremii, din nou în ciuda tuturor celor care o considerau plictisitoare sau repetitivă. Inclusiv la ediția British Fashion Awards de aseară a apărut într-un tuxedo negru, extrem de simplu și de sexy. După părerea mea, o femeie care știe să poarte cu grație o ținută masculină este mult mai atrăgătoare și misterioasă decât una înveșmântată din cap până-n picioare în cristale multicolore.

 

Și, recunosc, îmi place de Victoria tocmai fiindcă nimeni nu părea s-o placă, iar ei nu părea să-i pese. Dacă în fața lui David s-a întins covorul roșu încă de la începutul carierei, ca băiatul drăguț și răsfățatul Europei, Victoria și-a adjudecat cu greu fiecare pătrățel, fiecare „Bravo”, fiecare frază laudativă, strângând din dinți la toate insinuările presei și la toate întrebările tendențioase de tipul „Ce-o fi văzut la ea?”. Deși nu-l simpatizez din cale-afară pe domnul Beckham, cred că marele lui merit este tocmai acesta: faptul că a știut să vadă exact ce trebuia.

Foto: Shutterstock, Getty Images

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK