10 idei smart care m-au inspirat în revistele lunii septembrie
Știți că nu plec la drum fără un teanc de reviste, de la cele românești până la Vogue, Porter, The Gentlewoman și tot ceea ce mă mai inspiră când ajung în fața standului de presă. Pentru că obișnuiesc să-mi iau notițe cu ideile deștepte, vreau să împărtășesc și cu voi revelațiile mele. ,,Recolta” de presă de septembrie a fost eficientă, inspirațională și foarte deșteaptă!
,,Nu putem să consumăm atâta apă și să tăiem pădurea ecuatorială doar ca să facem o geantă. Multe companii de echipament sport își bazează întregul concept de business pe puful de gâscă, obținută cu extrem de multă cruzime pentru o materie primă pe care nici măcar nu o vezi, e în interior. Așa că mi-am dorit să folosesc tehnologia pentru a crea o alternativă fără puf și pene, dar care să fie la fel de ușoară, călduroasă și confortabilă. Industria modei trebuie să înceapă să adopte modele de design care nu sunt doar mai bune pentru mediu, dar care sunt pur și simplu superioare calitativ”
Stella McCartney în InStyle USA

La prima vedere pare că oferim rochii sau piese de seară menite să fie purtate doar la ocazii speciale. Noi ne-am dori ca clientele noastre să le vadă ca pe niște piese individuale, ca acele piese de rezistență pe care le poartă cu o mare parte a garderobei lor, care, combinate de exemplu cu niște blugi vintage Levi’s, îți vor da o senza’ie de confort și relaxare, dar, evident, cu mult stil”
Interviu cu creatoarele brandului-hit al anului, Attico, în Elle România de septembrie
,,Șaptezeci la sută din garderoba unei femei ar trebui să fie ceea ce eu numesc «carne cu cartofi»”, declară designerul Michael Kors. Nu se referă la o ținută din carne a la Lady Gaga. Ceea ce Kors numește, plastic, «carne cu cartofi» sunt acele haine pe care le cauți instinctiv, zi după zi: un trenci clasic, un pulover de cașmir, un tricou frumos, o bluză albă, o rochie neagră, o geantă neagră de dimensiuni mari, o pereche de ochelari tip aviator. Cât despre restul de 30 de procente, ele sunt, tot în descrierea lui Kors, «glazura de pe prăjitură». Acelea sunt piesele vestimentare de care o femeie se îndrăgostește: de la o pereche de jeanși cu pene până la o fustă paietată”
InStyle USA de septembrie
Dealul de lângă casa ei este terasat cu straturi unde Kerr își crește propriul kale, iar fiul ei Flynn o ajută să culeagă căpșuni, fructe de pădure și lămâi (…) Cel mai mare upgrade de mediu a fost un cadou de la Spiegel, o mașinărie făcută de Island Sky, numită Skywater 300, care trage umiditatea din aer și produce suficientă apă pentru dușuri, apă de băut, irigații și chiar o micuță cascadă care se varsă într-un iaz. ,,Această proprietate era un loc prăfuit și decrepit când l-am cumpărat”, spune Kerr. ,,Iar acum e verde. Firește că sunt conștientă de problemele cu seceta în California. Acest sistem pur și simplu face apă din cer, la propriu. A fost un cadou foarte frumos, fiindcă el știe cât de mult îmi iubesc grădina”
Despre Miranda Kerr în Harper’s Bazaar UK
(…) Evangelista își termină prânzul și se pregătește să plece acasă la fiul ei de 9 ani, Augustin. Lasă jos folderul de fotografii, cu imaginea casei ei din copilărie și ea fotografiată în față, într-o ținută vaporoasă de la Zimmerman și Gucci, pusă deasupra. «Știi ce? Un castel nu mi-ar fi schimbat nicidecum educația și felul de a fi» spune ea. «Și nici măcar un cort»”
Despre începuturile Lindei Evangelista în Harper’s Bazaar USA
Am știut întotdeauna că nu voi ajunge pictoriță, dar am știut că aceasta era industria potrivită pentru mine. Îmi place să îmi împărtășesc pasiunea pentru artă cu oamenii. Dacă cineva nu înțelege ceva, ai posibilitatea de a-i sugera «Poate încerci să te uiți la acest lucru altfel, din unghiul ăsta». Asta mi se pare cel mai palpitant lucru în a lucra într-o galerie de artă. Un moment de cotitură pentru mine a fost la 16 ani, când am văzut un spectacol al lui Jean-Michel Basquiat la New York. Basquiat este eroul meu. Am făcut un studiu despre el la școală și am învățat să pictez ca el. N-am făcut niciodată așa ceva pentru nimeni. Arta, însă, se află peste tot în jurul nostru: sculptură, arhitectură, modă… ”
Margot Robbie în Harper’s Bazaar USA
,,În industria modei, Bill Cunningham a fost o pasăre rară: un exemplu strălucitor de pasiune, cunoștințe, muncă grea, hotărâre, lejeritate și corectitudine. Uitați de platitudinile obișnuite: să fii fotografiat la rubrica lui Bill din New York Times reprezenta complimentul suprem. Prezența lui era mai presus de politică și de meschinării. Rivalitatea uzuală de la show-urile de modă nu se aplica și momentelor în care Bill era în preajmă. Editorii se dădeau bucuroși la o parte doar ca să-i facă loc în primul rând…”
Redactorul-șef Glenda Bailey în Harper’s Bazaar USA
(…)De la haine la accesorii, de la mobilier la parfumuri, Tomas Maier a construit, încetul cu încetul, un univers coerent, hiper-luxos, dar fără tapaj. La marochinărie, spre exemplu, nu există un logo vizibil, pielea împletită intrecciato este o semnătură suficientă (…) «Hainele trebuie să aibă o latură de mister, să nu fie totul etalat în văzul lumii», afirmă creatorul. «Clientul știe că geanta lui este incredibil de ușoară sau că înăuntru căptușeala este dublată de o piele extraordinar de moale. Dar acestea sunt pentru propriul confort și propria plăcere, nimeni altcineva nu are nevoie să fie la curent cu treaba asta…»”
Despre designerul Tomas Maier în Vogue Paris
Foto: colaje de pagini făcute de Diana-Florina Cosmin