Despre tot ce-i fin și fain

17 ținute care m-au inspirat din colecția Chanel despre intimitate high-tech

By 11 octombrie, 2016Lifestyle
read time 1 min
 
11 octombrie, 2016

17 ținute care m-au inspirat din colecția Chanel despre intimitate high-tech

Premisa celei mai noi colecții Chanel – ,,Intimate Technology” – este o lume utra-tehnologizată, în care femeile își poartă tocurile printre kilometri de cabluri înnodate și unde feminitatea înseamnă să fii stăpâna propriului univers digital. Toate astea realizate cu materialele delicate de boudoir și cu mult tweed din epoca domnișoarei Chanel.

by

După o serie de colecții ludice inspirate de elemente din universul franțuzesc și din referințe la povestea lui Coco Chanel, noua colecție a casei se duce anul acesta într-o zonă neașteptat de high-tech. După Braseria Chanel, Aeroportul Chanel, Supermarketul Chanel, anul acesta Karl Lagerfeld a deschis ,,Centrul de date Chanel”. 

 

Tema colecției este ,,Tehnologia intimă”, decorul de la Grand Palais recreând o atmosferă dominată de kilometri de cablu, rafturi metalice și servere. Mijloacele cu care este realizată sunt, însă, la polul opus: materiale tipice pentru lenjeria intimă, mult tweed și culori electrice. Se păstrează, prin imprimeuri, croiuri sau accesorii referințele la cabluri, pixeli și la universul digital.

 

Sub acest înveliș futurist, mesajul colecției este simplu: fără atingerea umană, fără delicatețea și savoire-faire-ul oamenilor, nimic n-ar fi posibil. Nici roboții, nici calculatoarele, nici lumea digitală în care trăim cu toții. Și, poate mai mult decât orice altceva, feminitatea atemporală și delicată transcende timpul și lumile, digitale sau reale.

13_ss_2017_rtw_final_pictures

 

Trăim într-o societate în care totul este share-uit, like-uit, forward-at și unde intimitatea a devenit un fel de spectacol trăit în văzul tuturor. Cu toate astea, în această lume digitală avem mai multe șanse ca oricând să ne exprimăm individualitatea, să arătăm esența sufletului nostru și să să ne creăm o lume, un ,,bubble” doar cu ceea ce contează pentru noi.

Așa cum spunea un personaj din ,,Marele Gatsby”: ,,Iubesc petrecerile mari, sunt atât de intime! La petrecerile mici n-ai pic de intimitate!”. Așa e și cu lumea noastră digitală. E o imensă petrecere în care toată lumea știe pe toată lumea, dar sufletul nu ți-l știe decât cine vrei tu.

06_ss_2017_rtw_final_pictures

 

Ținutele de mai jos sunt selecția mea din noua colecție, outfit-urile care mi-au plăcut și care mi-au transmis un anumit vibe, care poate fi folosit ca inspirație în stilul zilnic al fiecăreia dintre noi:

68

 
01

 
54

 
57

 
84

 
60

 

ss-2017-rtw-final-pictures-004

 
59

 
58

 
22

 
71

 
85

 
75

 
43

 
29

 
31

 
32

 
07_ss_2017_rtw_final_pictures

 

Ce ținută, element, culoare sau accesoriu ți-a plăcut cel mai mult?

Foto: Chanel

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOKOne Comment