Despre tot ce-i fin și fain

4 decoruri florale spectaculoase în care să te pozezi luna aceasta

By 20 mai, 2021Lifestyle
read time 4 min
 
20 mai, 2021

4 decoruri florale spectaculoase în care să te pozezi luna aceasta

Avem nevoie de flori în viețile noastre, iar luna aceasta putem aduce o explozie de culoare pe rețelele sociale, prin fotografii realizate în ipostaze inedite: de la o cabină telefonică florală la o junglă urbană sau o perdea de flori naturale.

by

*** Această poveste face parte dintr-un proiect mai amplu realizat de Fine Society & Sun Plaza, despre evenimente culturale și de lifestyle care se întâmplă în București. ***

Prezența florilor ne face mai fericiți.

 

Nu e doar o cugetare filosofică, ci rezultatul oficial al unui studiu de psihologie comportamentală realizat de specialiștii de la Rutgers, State University of New Jersey.

 

Pentru o perioadă de zece luni, cercetătorii au analizat comportamentul și răspunsul emoțional al participanților la studiu la prezența florilor în viața lor, respectiv la primirea unor buchete de flori și la existența florilor în locul în care își petrec timpul.

 

Concluzia: florile sunt un instrument natural și fără contraindicații pentru reglarea emoțiilor noastre.

 

Pe lângă faptul că declanșează instantaneu emoții pozitive, ceea ce era oarecum de așteptat, o revelație interesantă a studiului a fost faptul că prezența florilor crește sentimentul de satisfacție al persoanelor în raport cu viața lor cotidiană.

 

Într-o lume în care stresul și anxietatea sunt bătălii pe care le purtăm zilnic, un buchet de flori care acționează ca un balsam revigorant pentru psihic pare un remediu neașteptat de simplist. Dar aceasta este magia florilor: ne schimbă instantaneu starea de spirit.

 

Am simțit-o din proprie experiență cu ani în urmă, în perioada petrecută în Olanda, ca parte a masteratului meu.

 

Deși sunt o friguroasă, iar acolo până și verile sunt reci și vântoase, deși mă crispează ploaia și acolo umbrela este un accesoriu obligatoriu, Olanda rămâne întipărită în sufletul meu drept unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. M-aș retrage acolo cândva, fără niciun regret.

 

Când închid ochii, nu rememorez nici frigul, nici ploaia, nici lucrurile mărunte care mă deranjau uneori.

 

În mintea mea se derulează, în buclă, același scurtmetraj: eu, privind câmpurile de flori din trenul cu care făceam naveta spre facultate. În fiecare zi.

Retina mea s-a impregnat cu ele și acolo au rămas.

 

Ca să-mi „întrețin” viciul, urmăresc pe Instagram mai multe pagini despre flori, majoritatea din zona Olandei și a Beneluxului, de unde mi-au și rămas nostalgiile.

 

Variațiuni de „flowers”, „Dutch Flowers”, „Holland Flowers” sau „Keukenhof”, suficient cât să dea culoare feed-ului meu.

 

La Olanda și la câmpurile nesfârșite de flori mi-a zburat gândul și când cei de la Sun Plaza, despre evenimentele cărora povestesc constant, mi-au trimis vestea noului Flower Expo, desfășurat între 15 și 23 mai, în incinta centrului comercial.

 

 

Patru decoruri speciale au fost gândite pentru a face exact ceea ce paginile cu flori olandeze fac pentru Instagram-ul meu: să umple feed-urile oamenilor cu flori și culoare și să ne schimbe pe loc starea de spirit.

 

Există patru ipostaze în care te poți imortaliza în timpul plimbării prin centrul comercial: în mijlocul unei „perdele” de flori atârnătoare, ieșind dintr-o cabină telefonică florală, în preajma unor arcade de flori sau… favorita mea, în mijlocul unei jungle urbane.

 

Indiferent că își fac selfie-uri, ședințe foto în toată regula sau cadre apropiate cu florile, cei care vizitează expoziția sunt invitați să privească, să imortalizeze și să dea mai departe pe rețelele sociale creațiile lor fotografice. 

 

Nu sunt nici pe departe o expertă în fotografii, cu atât mai puțin în fotografii cu mine ca personaj, dar din toate pozele cu flori văzute vreodată vă las cu trei idei pe care eu una le-aș aplica la fotografiile realizate în cadre florale:

  1.  

    Un decor colorat cere o ținută simplă

 

Când te pozezi printre flori, se naște inevitabil o bătălie pentru supremație.

 

Cine e personajul principal: tu sau ele?

 

 

În primă instanță, florile atrag atenția prin culoare și ocupă cea mai mare parte a cadrului, dar cel mai bun mod de a ieși în evidență este cel aparent contraintuitiv: să mergi pe simplitate.

 

Nuanțele pastelate ale florilor te vor pune și mai mult în evidență dacă păstrezi un contrast între tine și decor și, din contră, te vor „înghiți” dacă vrei să te bați cu ele pentru atenție.

 

Când mă gândesc la flori multicolore, îmi vine în minte o rochie albă, cu broderie englezească, niște espadrile și un coș de răchită. Sau orice ținută care să nu strige, ci să lase florile să facă tot efortul, iar ea doar să strălucească în context.

 

2. Cu cât mai firesc, cu atât mai bine

 

În fața unei cabine telefonice pline de flori sau a unei încăperi care recreează verdele junglei entuziasmul nu are nevoie să fie prefăcut.

 

 

Instantaneu, în prezența florilor, așa cum au consemnat și cercetătorii de la Rutgers, trăsăturile fețelor noastre se îndulcesc, zâmbetul se naște firesc și râdem cu toată fața. Sincer.

 

Dacă ar fi să aleg un lucru care îmi displace la fotografiile din social media, acela îl reprezintă tiparele: câteva ipostaze clasice, agreate unanim, cu tot cu zâmbete-standard și o mimică cât mai neutră.

 

Măcar în preajma florilor, mi-ar plăcea să uităm de toate regulile și să ne manifestăm sincer, ca niște copii care tocmai au intrat într-o încăpere plină de flori.

 

Fiindcă, în esență, chiar asta și suntem.

 

Imaginația noastră e la fel de bună ca a oricui

 

Periodic, există trend-uri și challenge-uri legate de fotografii, iar milioane de oameni preiau acele ipostaze și le recreează în viețile lor.

 

Nu e nimic în neregulă cu asta, dar înainte să preluăm șablonul deja-testat al altcuiva, mi-ar plăcea să profităm de prezența florilor pentru a ne stimula creativitatea.

 

Când vezi un fotoliu amplasat în mijlocul unei jungle verzi, cum îți vine să te așezi? Ce îți inspiră?

 

Cum te-ai vedea pozând într-o cabină roz, înflorată? Dacă închizi ochii, cum te imaginezi în mijlocul unei perdele de flori?

 

Într-un feed de Instagram dominat de trend-uri și de „mode” create pentru a maximiza numărul de like-uri, o ipostază originală și nestudiată este ceva atipic.

 

Și, cine știe, să fii pur și simplu… tu însuți ar putea fi cea mai eficientă strategie la care nu te-ai gândit niciodată.

Foto: SunPlaza

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK