Despre tot ce-i fin și fain

Cum faci o cină cool prin câteva piese neconvenționale

By 23 decembrie, 2016Culture
read time 1 min
 
23 decembrie, 2016

Cum faci o cină cool prin câteva piese neconvenționale

Weekendul trecut am descoperit în magazinul galeriei de artă Galateca niște piese care transformă ideea de tabiet în ceva extraordinar de cool. Vă invit la o cină imaginară în care farfuriile sunt constelații, ceștile sunt angrenaje de mașini, iar restul veselei și al tacâmurilor sunt desprinse dintr-un ,,do it yourself” ingenios.

by

Toată lumea cunoaște brandul Diesel, simbolul coolness-ului italian în blue jeans. Pasionații de home-deco au auzit cu siguranță și de Seletti, la fel de cool, dar în domeniul decorațiunilor interioare. Puțini știu însă că, împreună, italienii din modă și italienii din home-deco au reușit niște colecții de lifestyle absolut ingenioase.

 

Eu una am aflat de povestea lor trezindu-mă, la Galateca, în fața unei mese în care farfuriile erau planete, vazele de flori aveau formă de cosmonaut, iar tacâmurile păreau prelungirile grațioase ale unor… chei franceze și șublere. Totul cu atât de mult spirit cool și în același timp bun-gust minimalist încât nici n-am conceput să nu vă povestesc despre descoperirea mea.

cosmic_diner_web-diesel

 

COSMIC DINNER ,,Cina cosmică” – este colecția poetică de veselă inspirată de univers, fiecare farfurie de porțelan reprezentând una dintre cele 9 planete ale Sistemului Solar. Pot fi folosite atât în funcția clasică, în cadrul unei mese în familie, cât și sub formă de farfurii decorative, de agățat pe perete.

 

 

Vaza Starman face parte tot din colecția Seletti & Diesel ,,Cosmic Dinner” și este replica perfectă a unui astronaut, până la cel mai mic detaliu, în timp ce sarea și piperul sunt în formă de rachete.

 

 

Paharele, denumite Meteorit, sunt placate cu un lac auriu nuanțat, fiind confecțonate din sticlă cu un compartiment ascuns în interior.

 

Bolurile, tăvile și ceștile de cafea au culoarea alamei, fiind inspirate de figura mitică a lui Saturn și de texturile craterelor lunare. Sfeșnicele, în schimb, sunt în formă de rachete care abia așteaptă să intre pe orbită.

 

diesel-seletti-cosmic-collection3

 

Colecția ,,Machine” – care poate echipa și ea o cină completă, având totul, de la ceșcuțe de cafea până la platouri – este o interpretare ceramică a angrenajelor mecanice, totul cu finisaj de roată zimțată și într-o nuanță puternică de alb industrial.

 

 

 

 

Colecția de tacâmuri „DIY” – prescurtare de la ,,Do It Yourself” – este creată în completarea colecției de veselă „Machine” și s-ar putea regăsi la fel de bine atât în sertarul de furculițe și cuțite cât și în trusa de scule a casei. Toate cuțitele, furculițele și lingurile sunt de mărimea exactă a unei șurubelnițe.

 

 

 

Cu siguranță favoritele mele, sfeșnicele ,,Transmission” sunt părțile mecanice ale unei mașinării industriale, reimaginate ca suport grațios de lumânări. Totul într-un finisaj patinat-metalic, menit să celebreze decadența industrială și estetica pe alocuri dură a luxului din zilele noastre.

 

Eu una iubesc porțelanurile de tot felul și m-aș putea uita ore-n șir la cataloage de ,,Fine bone China” într-o mie de nuanțe și modele. Chiar și așa, însă, ideile ieșite din comun și ingenios executate ale designerilor Seletti și Diesel îmi vor rămâne o lungă perioadă de timp în ierarhia mentală a lucrurilor cool-funcționale văzute în ultima vreme.

 

Colecțiile Seletti pentru Diesel se găsesc la Neogalateca, magazinul galeriei Galateca, strada C.A.Rosetti 2-4 din București.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK