Despre tot ce-i fin și fain

Baselworld 2017: Bijuteriile Pasquale Bruni sunt despre magie

By 2 mai, 2017Lifestyle
read time 5 min
Foto: Pasquale, Eugenia și Daniele Bruni
 
2 mai, 2017

Baselworld 2017: Bijuteriile Pasquale Bruni sunt despre magie

Pasquale Bruni este unul dintre acele branduri de bijuterii care n-au nevoie neaparat de secole de istorie pentru a scrie istorie. Lansat în urmă cu 15 ani, revine în fiecare sezon cu piese pe care le-aș cumpăra pe loc și le-aș purta o viață.

by

Scriu abia acum despre „întâlnirea” de la Baselworld cu bijuteriile Pasquale Bruni fiindcă fără să-mi propun asta deliberat, am lăsat la urmă ceea ce mi-a plăcut cel mai tare. Și, recunosc, pentru că n-am vrut să scriu pe grabă și prozaic despre o colecție atât de… poetică.

 

Am o slăbiciune pentru bijuteriile minimaliste și care se potrivesc cu orice fel de ținute, fie ele elegante sau sport. Îmi place să le numesc piese „passe-partout”, fiindcă îți deschid imaginația pentru orice fel de ținută și se potrivesc peste tot. Merg la blugi, dar și la o rochie de seară cu spatele gol și, dacă începi ținuta de la o asemenea bijuterie, te-ai putea surprinde unde ajungi cu imaginația stilistică.

Colecțiile noi Pasquale Bruni, care se găsesc în magazinele Galt din București, continuă linia elegantă și grațioasă pe care a stabilit-o pentru brand directorul de creație Eugenia Bruni, și reprezintă o dublă formă de magie. Când le vezi așezate delicat pe o pernuță din catifea, ți se par minunate. Când le pui la mână sau le agăți la gât ori de lobul urechii, prind viață și ai impresia că acolo e locul lor dintotdeauna. Dacă asta nu-i magie, ce altceva să fie?

Stelle in Fiore

Colecția iconică a casei Pasquale Bruni a pornit de la o afirmație a Eugeniei Bruni: „Natura ne iubește mereu: ziua cu florile și noaptea cu stelele”. Astfel, colecția combină stelele și florile, cu tot cu frunze delicate care seamănă un pic cu cometele. La fel ca ziua și noaptea, Luna și Soarele, artizanii casei au ales alternanța de diamante negre și diamante albe, cu o pată de culoare reprezentantă de diamante de culoarea șampaniei. Știu că în fotografii arată uluitor, dar când le așezi pe deget sau la gât, îți taie respirația. Sunt prețioase și delicate, fără să pară vreo secundă stridente sau opulente. Aceasta este echilibristica pe care o apreciez cel mai tare la o bijuterie.

 

Me&You: Inele de logodnă sub formă de floare și… frunză

Dacă n-aș fi deja măritată și cu inelul visurilor mele pe deget, mărturisesc deschis că mi-aș dori un inel de logodnă din colecția Me&You. Pornind tot de la afinitatea casei Bruni pentru estetica florală, inelele de logodnă au un concept dual absolut superb: solitaire-ul este reprezentat de o floare stilizată, sub care vine încă un inel, întruchipând o mică frunză.

 

Mi-a plăcut mult și explicația: dualitatea inelelor are legătură cu relația cu cel de lângă noi, dar și cu relația pe care o avem cu noi înșine. Floarea de diamant reprezintă iubirea pentru partener, dar sub ea vine acea frunză delicată și discretă, care îi oferă baza și care este iubirea de sine. E necesar să ne iubim noi pe noi înainte de a putea oferi iubire altcuiva.

 

Ton Joli

Am ajuns la preferatele mele. Colecția Ton Joli este tot o colecție iconică a casei Pasquale Bruni, iar sezonul acesta ea este adusă puternic în contemporaneitate și în designul modern. Absolut toate piesele pot fi mixate între ele și purtate atât la ținute de gală cât și în momente casual din zi. Pietrele folosite sunt onixul și carnelianul (numit și carneol), montate în aur roz și combinate cu diamante albe și de culoarea șampaniei.

 

 

Privind toate piesele, pe care am avut ocazia să le și probez, mi le imaginez mixate în fel și chip, în funcție de dispoziție sau de ținută. Cerceii pot fi purtați „desperecheați”, pandantivele se potrivesc în egală măsură cu coliere lungi sau cu panglici de catifea, iar preferata mea este broșa, care poate fi purtată pe choker-ul negru atât de modern, dar și la rever sau chiar și în păr. Mi se pare cel mai versatil și ingenios obiect din colecție.

 

 

Piesa mea preferată: choker-ul negru, cu broșa care poate fi purtată în fel și chip. Așa cum spuneam, bijuteriile Pasquale Bruni sunt ”passe-partout”-uri prețioase.

 

Bon Ton Goddesses

 

Zeițele sunt reprezentarea supremă a feminității care rezidă în fiecare dintre noi, iar colecția Bon Ton se joacă poetic cu acest concept imaginat de Eugenia Bruni. Patru pietre, reprezentând patru zeițe, au fost reintepretate în colecția Bon Ton de anul acesta.

 

Cuarțul alb o aduce la viață pe poetica Selene, zeița Lunii. Cuarțul roz (preferatul meu), piatra iubirii eterne, o reprezintă pe zeița dragostei, Afrodita. Calcedoniul de culoare bleu și respectiv roz e folosit ca metaforă pentru Iside și Lakshmi, zeița feminității și respectiv zeița frumuseții și a prosperității.

În România, bijuteriile Pasquale Bruni se găsesc la Orologeria Galt.