Despre tot ce-i fin și fain

Baselworld 2017: Zenith lansează un ceas în colaborare cu Range Rover

By 5 aprilie, 2017Lifestyle
read time 2 min
 
5 aprilie, 2017

Baselworld 2017: Zenith lansează un ceas în colaborare cu Range Rover

Colaborările dintre firme orologere și mărci celebre de bolizi nu m-au impresionat foarte tare niciodată. Până la asocierea dintre Zenith și Range Rover.

by

În 1969, în același an în care producătorul britanic de mașini Land Rover pregătea prototipul primei mașini de lux off-road, Range Rover, Zenith lansa faimosul cronograf El Primero. De 40 de ani, acesta din urmă rămâne cel mai precis cronograf produs în serie de către un brand orologer. Tot de 40 de ani, Range Rover rămâne un lovebrand pentru pasionații de mașini scumpe.

 

Pentru a celebra această frumoasă coincidență istorică, Zenith și Land Rover și-au unit forțele în 2017 pentru un model denumit El Primero Range Rover Velar Special Edition. L-am văzut pe viu la Baselworld, l-am pus la mână și – dincolo de orice brand, denumire sau asociere – este pur și simplu un ceas frumos, cu distincție. Poți să n-ai habar că e făcut alături de Range Rover și să te-ndrăgostești de el fără vreo altă referință.

 

Detaliile sunt fine și masculine, inclusiv textura curelei de cauciuc, acoperită cu aceeași piele folosită pentru interioarele Range Rover. Da, recunosc că sunt fana ceasurilor masculine, le-aș purta oricând.

 

Într-o carcasă de aluminiu ceramizat de 42 de milimetri, cu o „inimă” care bate la 36.000 de vibrații pe oră, Chronomaster El Primero Range Rover Velar Special Edition este o piesă atemporală, cu aură de exclusivitate. Eu una aș pune pariu că va ajunge piesă de colecție peste ceva ani.

 

„Zenith este brand de referință pentru cronometre și precizie, cu 2.333 de premii în domeniu. Valorile noastre sunt arta, tradiția și cultura și ne mândrim cu faptul că producem modele adevărate, autentice, la o calitate care se va regăsi peste mulți ani într-un muzeu al orologeriei și la prețuri care nu sunt tocmai prohibitive. Fiecare ceas poartă ADN-ul de 150 de ani al Zenith”

Jean-Claude Biver,

Zenith CEO & Președinte al Diviziei de Ceasuri LVMH 

 

În România, brandul Zenith este distribuit de Orologeria Galt.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK