Despre tot ce-i fin și fain

BIZ este prima revistă din România care a lansat o copertă NFT

By 22 martie, 2022Lifestyle
read time 2 min
 
22 martie, 2022

BIZ este prima revistă din România care a lansat o copertă NFT

Revista BIZ a lansat, alături de PROTV, prima copertă NFT din România, inspirată de emisiunea Imperiul Leilor. Denumită „Lionheart”, ea va fi licitată pe o platformă internațională, în beneficiul copiilor de la Hopes & Homes România.

by

O copertă NFT este un bun abstract, digital și pe alocuri greu de înțeles pentru mulți.

 

Și totuși, vânzarea lui pe OPENSEA poate să schimbe în bine realitatea concretă a unor copii abandonați.

 

Ca s-o citez pe Cristina Bâtlan, unul dintre „leii” din emisiunea de la PROTV, în discursul ei de la evenimentul de lansare: nici nu contează dacă înțelegi sau nu NFT, ori dacă te interesează sau nu domeniul. 

 

Ne place sau nu, noțiuni precum blockchain, crypto sau NFT fac parte din direcția în care merge viitorul și, indiferent de sentimentele noastre față de ele, viitorul nu va sta pe loc să ne aștepte sau să ne ceară părerea. 

 

Așa cum am scris și AICI, NFT este prescurtare pentru non-fungible token, un concept imprumutat din lumea criptomonedelor, dar fundamental diferit de acestea. 

 

Daca un bitcoin, de exemplu, este un fungible token, adica poate fi substituit cu alt bitcoin și valoarea rămâne aceeași, NFT-urile sunt opere de artă digitală si sunt ne-substituibile, fiind unice.

 

 

Coperta NFT a revistei Biz – prima din România – a fost realizată de Marius Goleanu, Head of Innovation KUBIS si va fi licitată ca operă de artă digitală pe platforma OpenSea, până pe 27 martie.

 

Achiziția se face tot prin criptomonede, licitația începând de la 2ETH, respectiv 2 Ethereum.

 

În acest moment, 2ETH sunt echivalentul sumei de 5.400 de EURO.

 

Suma cu care va fi adjudecat NFT-ul se va duce catre copiii abandonați de care se ocupă Hopes & Homes România, un ONG al carui ambasador, Amalia Enache, a vorbit azi la evenimentul de lansare de la Galeria Galateca.

 

De la izbucnirea războiului din Ucraina, fundația a preluat inclusiv câteva sute de copii instituționalizați, provenind din centrele de plasament ucrainene.

 

Spre deosebire de copiii ucraineni pe care îi vedem în imaginile de internet trecând granița de mână cu părinții lor, cei instituționalizați nu au avut nici măcar această șansă, de a avea pe cineva care să-i apere și să-i ducă la adăpost. Sunt singuri.

 

Această premieră în presa românească creează o punte între tehnologie și realitatea pe care o trăim, transformând o operă de artă digitală într-un mod de a face bine. Totodată, ea schimbă radical viziunea noastră despre cum ar trebui să arate o copertă de revistă în secolul XXI.

Pentru mai multe idei și inspirații, mă puteți urmări și pe pagina mea de Instagram.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK