Cea mai scurtă recenzie de carte: Alexa Chung și „It”
Se poartă cărțile scrise de vedete sau bloggeri, iar dacă volumele semnate de Giuliana Rancic, Leandra Medine sau Garance Doré mi-au oferit măcar o valoare cinstită de divertisment, nu același lucru îl pot spune despre cartea Alexei Chung. Ba chiar din contră.
Nu mă întrebați de ce am comandat cartea Alexei Chung – „It” – deși personajul nu se numără printre marile mele simpatii. Rectific: îmi e indiferentă. Totuși, răsfoisem volumul la „& Other Stories” în Milano, cu o iarnă înainte, și rămăsesem cu o vagă curiozitate. O fată celebră prin prisma aparițiilor mondene (și a unor experiențe punctuale ca prezentatoare TV), devenită între timp colaborator Vogue UK. De fapt, cred că această ultimă parte m-a făcut să apăs până la urmă butonul „Add to Cart”, pe Amazon.
După cum se poate vedea în imagine, am parcurs cartea în timpul sesiunii mele de pedalat de la șapte dimineața. Are 200 de pagini, iar între minutul 14 din antrenament și minutul 35, o terminasem integral. Da, citesc foarte repede în general, dar și volumul se înscrie cu brio în categoria „cărți cu poze”, așa că nu mi-a fost tocmai greu. Ba chiar am ars și 150 de calorii în acel interval.
Concluziile, într-un paragraf?
– Poartă ruj roșu când mergi cu avionul, ca să pară că ești o divă chiar și în aeroport;
– Bluzele cu dinozauri imprimați sunt mereu o idee bună;
– Camera Thotko de la muzeul Tate Modern din Londra îți liniștește stările de anxietate.
Plus… o grămadă de amintiri alandala, de la bretelele bunicului Kwan și pantalonii scurți găsiți într-un magazin second-hand și până la depresia care îi apucă vara pe posesorii de geci de piele, care se simt despărțiți de dragostea lor vestimentară.
Sorry, not impressed by IT.
Foto: Diana-Florina Cosmin, Getty Images