Despre tot ce-i fin și fain

Cele 11 generice TV care ne vor trezi mereu nostalgie

By 22 aprilie, 2016Culture
read time 1 min
Foto: YouTube
 
22 aprilie, 2016

Cele 11 generice TV care ne vor trezi mereu nostalgie

Ne place sau nu, suntem o generație care a crescut, a învățat și și-a format unele gusturi și preferințe stând pironită în fața televizorului. Eu una sunt o nostalgică a genericelor și a muzicilor asociate acestora, așa că zilele trecute m-am trezit cutreierând internetul după amintiri. Iată descoperirile mele.

by

Teleenciclopedia

Telecinemateca

Această melodie de generic mă va urmări pentru totdeauna și o consider una dintre cele mai frumoase scrise vreodată. Dacă aș fi avut vals la nuntă, aceasta era alegerea mea. Piesa se numește  „This Is My Song” – James Last.

Drumuri printre amintiri

Melodia de generic este tot una dintre cele mai frumoase și recognoscibile, iar pentru cei asemeni mie, care au nostalgii cu ea, piesa originală este „War of the Worlds” – Jeff Wayne. Culmea e că emisiunea nu am urmărit-o aproape deloc, însă genericul mi-a rămas puternic întipărit în minte.

Telejurnalul TVR în 1989

Gala Desenului Animat

Club Anda

Imaginea regretatei Anda Călugăreanu alături de Omidé va rămâne mereu una dintre imaginile emblematice ale copilăriei.

Tezaur Folcloric

O altă melodie pe care oricine ar recunoaște-o dintr-o mie, ca și imaginea calului gonind pe pajiște. Piesa este interpretată la taragot de celebrul Dumitru Farcaș.

Video Magazin

Cristiana Bota este unul dintre chipurile greu de uitat ale copilăriei. Și acum îmi place extraordinar de tare vocea ei și mi se pare că are o naturalețe care le lipsește domnișoarelor din prezent, adesea mult prea stridente în atitudine și discurs.

Marius Tucă Show

Robingo

Știrile ProTv (1996)

Cascadorii râsului

Care sunt nostalgiile tale legate de emisiuni?

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK8 Comments