Despre tot ce-i fin și fain

CHANEL: ținutele mele favorite din colecția primăvară-vară 2022

By 5 octombrie, 2021Lifestyle
read time 3 min
 
5 octombrie, 2021

CHANEL: ținutele mele favorite din colecția primăvară-vară 2022

Într-o perioadă complicată pentru lume, la Paris s-a reinstaurat un dram de normalitate. Odată cu revenirea prezentărilor de modă, ne-am recăpătat dreptul de a visa la lucruri frumoase, la culoare și la primăvara care va veni.

by

Fac eu ce fac și tot la sacouri, rochii-sacou și haine structurate ajung.

 

Acesta a fost gândul care mi-a trecut constant prin minte în timp ce priveam ținutele din prezentarea Chanel primăvară-vară 2022 și mă entuziasmam exact la acel gen de piese care reprezintă moștenirea și ADN-ul casei Chanel.

 

Mult tweed, sacouri care vin perfect, rochii care cad pe corp în mod feminin, dar sunt în același timp pline de personalitate.

 

Cred că fiecare dintre noi rezonează cu un anumit tip de îmbrăcăminte și, de când mă știu, mi-au plăcut hainele pe care, după un termen din engleză, le-am numi STRUCTURATE.

 

Rochiile-sacou, rochiile-trenci, sacourile și jachetele scurte sunt haine cu o arhitectură clară. Adevărata artă la acest tip de îmbrăcăminte este să îi oferi structură și comoditate în același timp.

 

Aici stă meșteșugul unei case precum Chanel: să faci o rochie-sacou care să se potrivească pe corp atât de bine încât să nu-ți fie cald sau frig, să nu fie prea grea, să nu se deformeze, să nu se ridice, să nu, să nu…

 

Cred că îmi plac hainele structurate tocmai pentru că sunt atât de greu de făcut și de găsit. În ele se simte arta croiului, a cusăturii, a matematicii precise.

 

Colecția primăvară-vară 2022, creată de Virginie Viard, respectă stilul definitoriu al casei Chanel și sper ca aceasta să rămână direcția multă vreme de acum încolo.

 

Firește că există piese pentru mai multe gusturi, de la taioare în țesătură de jeans până la veste brodate multicolor și rochii vaporoase din mătase imprimată.

 

Sezoanele se succed neîncetat, împreună cu tendințele și gusturile publicului, dar unele lucruri, precum stilul, sunt pentru totdeauna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru mai multe idei și inspirații, mă puteți urmări pe pagina mea de Instagram.

Foto: CHANEL

One Comment

  • Gabriela spune:

    Buna, Diana! Ador hainele cu croi lejer. Nu as suporta sa imbrac haine de care trebuie sa tot trag, fie cand ma asez, fie cand ma ridic de pe un scaun sau cand cobor din masina. Constat ca de cele mai multe ori gasesc cu greu ceva de imbracat prin magazune, sa cumpar!!!! Ador trenciurile, iar zilele trecute cautam prin magazine intr-un mal sa-mi cumpar unul. Foarte dezamagita am plecat spre casa. Nimic nu am gasit care sa mi se potriveasca. .

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.