Despre tot ce-i fin și fain

Comète de la CHANEL: parfum și praf de stele

By 1 mai, 2024Lifestyle
read time 4 min
 
1 mai, 2024

Comète de la CHANEL: parfum și praf de stele

Biblioteca de emoții LES EXCLUSIFS DE CHANEL și-a adăugat o nouă esență cu poveste și substrat: parfumul Comète, inspirat de celebrul colier cu diamante prezentat de Gabrielle Chanel la Paris, în 1932, dar și de fascinația creatoarei pentru cosmos.

by

Mi-am dorit să acopăr femeile în constelații, galaxii și stele”, spunea Coco Chanel la momentul lansării primei sale colecții de bijuterie fină, în 1932, când una dintre piesele iconice avea să rămână colierul sub formă de cometă.

 

Cu capul sub formă de stea, sprijinit pe o parte a gâtului purtătoarei, și cu coada cometei revărsându-se, într-o ploaie de diamante, înspre decolteul acesteia.

 

 

Dincolo de simțul estetic care a făcut-o legendară, Gabrielle Chanel a mai avut un talent nativ care a mers cu mult dincolo de croiuri și culori.

 

A intuit mereu acele repere estetice care vor avea succes în rândul femeilor chiar și la decenii distanță și care se vor păstra relevante în atemporalitatea lor.

 

Unul dintre acestea îl reprezintă universul galaxiilor și al constelațiilor, sursă de fascinație pentru Coco și parte integrantă din creațiile casei CHANEL.

 

Dincolo de partea estetică, Gabrielle era convinsă și de latura nevăzută a acestor simboluri și de rolul pe care ele îl joacă în viețile noastre.

 

Fascinată de ideea de noroc și de șansă, Coco a folosit stelele și cometele și ca element de porte-bonheur, ca simboluri ale șansei eterne la un viitor mai bun și mai strălucitor.

 

 

Era, așadar, de așteptat ca și cometa să capete un loc în biblioteca olfactivă LES EXCLUSIFS DE CHANEL, unde fiecare esență reprezintă un cod estetic al casei și un simbol îndrăgit de către Gabrielle Chanel.

 

De la anii și adresele reprezentative din biografia lui Coco (1932, 1957, 31 RUE CAMBON, LA PAUSA) până la culorile, materialele și florile ei preferate (BEIGE, JERSEY, GARDENIA), la simbolurile (LE LION DE CHANEL) sau personajele ei preferate (MISIA, BOY CHANEL), seria de parfumuri de nișă CHANEL este ca un rezumat olfactiv al universului casei.

 

Lipseau galaxiile, apărute acum sub forma esenței Comète, creată de parfumierul Olivier Polge cu gândul la praf de stele și la bijuterii cu diamante.

 

Notele de cireș înflorit sunt completate de aldehide, iris, heliotrop și mosc, rezultatul fiind o esență luminoasă și încărcată de optimism, adică exact ceea ce ar trebui să inspire un cer înstelat celor care cred, la fel ca Gabrielle Chanel, că s-au născut sub o stea norocoasă.

 

 

Parfumurile din gama LES EXCLUSIFS DE CHANEL se găsesc exclusiv în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City.

Foto: CHANEL

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK