Despre tot ce-i fin și fain

Cum mi-am simplificat și mai mult ritualul de beauty, cu un singur produs Chanel

By 27 mai, 2019Lifestyle
read time 5 min
 
27 mai, 2019

Cum mi-am simplificat și mai mult ritualul de beauty, cu un singur produs Chanel

Când un produs care părea complet nepotrivit pentru tine ajunge să-ți simplifice tot ritualul de beauty.

by

Caut de o viață fondul de ten ideal. Am trecut prin mai multe etape, dar – tot ca-n viață – prioritățile se schimbă. Am folosit mult timp „Perfectionist” de la Estee Lauder, care rămâne încă unul dintre favoritele mele, am folosit și Sublimage de la Chanel (am scris AICI despre el), am testat toate brandurile și invențiile de beauty.

 

Eu cred în fondul de ten din mai multe motive. În primul rând, dacă nu ai pielea de porțelan – ceea ce doar 1% dintre femei au – cam toate avem mici pistrui, pete, diferențe de culoare, pori mai mari sau mici imperfecțiuni pe care fondul de ten le uniformizează. Eu una am și nu mi-e rușine să recunosc.

 

Pe de altă parte, el este o barieră între piele și poluarea din aer. Am și zile în care nu port fond de ten deloc, iar când mă dau seara cu apă micelară (da, trebuie să ne curățăm tenul zilnic, chiar dacă nu ne-am machiat) discheta demachiantă e neagră.

 

Cert e că eu folosesc fond de ten, dar el trebuie să îndeplinească muuuulte criterii: să nu fie ca o mască, să nu fie lipicios, să acopere fără să încarce tenul, să nu fie prea gălbui (99% dintre fondurile de ten au tonuri spre galben, spre exasperarea mea, care am pigmentul pielii mai curând spre roz), să nu se „adune” inestetic, să nu facă tenul să lucească… Vă zic, o listă enormă. Și, poate oi avea eu tenul mai pretențios, dar cele mai multe produse pică testul. Chiar și cele mai aclamate, premiate și adorate de public.

Fondul de ten care NU era pentru mine

 

La evenimentul Chanel organizat săptămâna trecută la București, unde echipa de la Paris a brandului a prezentat noutățile de machiaj și îngrijire a pielii, un make-up artist venit tot din Franța ne-a arătat noua gamă LES BEIGES de la Chanel, exemplificând pe un model produsul revoluționar Les Beiges Water-Fresh Tint. 

 

Ca prezentare, vă spun, produsul suna grozav: un fond de ten lejer, pe bază de apă, cu o formulă nouă și patentată, care oxigenează tenul, reproducând întocmai culoarea lui și fiind gândit să arate ultra-natural în lumina de afară, lumina naturală.

 

Formula este una microfluidă, în două faze: o soluție apoasă și una uleioasă, unite în același produs, fără a folosi un emulsificator. Sună a chimie aplicată, dar scopul este o acoperire ușoară, cu senzație de „second skin”, ideală pentru vară.

 

Cum ziceam, suna fabulos, cu o excepție: modelul folosit la demonstrație avea maximum 20 de ani și un ten superb, de porțelan, fără cel mai mic rid sau por deschis.

 

Am privit sesiunea de machiaj și, observând rezultatul final, am oftat: puteam să jur că fata NU are strop de fond de ten pe față, dar tenul ei era oricum aproape perfect din start. Prin urmare, era clar că respectivul fond de ten era doar o peliculă aproape transparentă, gândită special pentru asemenea tenuri perfecte.

 

Când am primit spre testare taman acest produs, am oftat a doua oară. Mi se părea un demers cvasi-inutil, fiindcă regula mea e clară: pot să testez 100 de produse, scriu doar despre cele 2-3 care îmi plac realmente și pe care le-aș recomanda mai departe. Și ce aș putea eu să scriu despre un produs care, clar, nu e pentru tipul meu de ten, pistruiat și cu pori mai mari?

Totuși, sâmbătă, grăbindu-mă să ies din casă până la supermarket, am nimerit exact flaconul de Water-Tint. Vorba vine, el era pe raft lângă celelalte și mi-am zis în treacăt: „Dacă nu acum, în weekend… atunci când?”. 

 

Am pus produsul pe încheietura mâinii, apoi l-am aplicat pe ten cu pensula specială. De regulă eu folosesc exclusiv degeteele pentru aplicarea fondului de ten, deci până și treaba asta cu pensula m-a scos din zona de confort. În fine… L-am aplicat fără mare tragere de inimă, convinsă că va fi o încercare din seria „O singură dată e destul”.

 

Apoi m-am uitat în oglindă. M-am uitat de două ori. Ba chiar am aprins și lumina. Apoi am luat oglinda și am scos capul pe geam, în lumina de afară, ca să fiu sigură că văd bine. Fondul de ten „dispăruse” complet pe fața mea, însă brusc culoarea tenului era mult mai uniformă, pistruii acoperiți, iar de aproape părea că nu am nimic pe față.

 

Nu înțelegeam cum e posibil și încă nu înțeleg, că nu sunt chimist, dar mi-am dat seama cât de greșit am judecat acest produs, crezând că e pentru tenuri „perfecte”. Nu, nicidecum, e pentru tenuri absolut normale, doar că este cel mai natural fond de ten pe care l-am încercat vreodată.

Ce e grozav la el?

Textura e incredibilă și de acolo vine, cred eu, rezultatul remarcabil pe ten

 

Credeți-mă, nu ați simțit niciodată o asemenea textură la un fond de ten. Eu sigur nu. Înăuntrul flaconului, soluția pare că are niște „bule” minuscule, pe care le vei vedea și în soluția expulzată prin apăsarea pompiței.

 

La contactul cu pielea, nu seamănă cu niciun alt fond de ten: e fluid, mult mai apos decât orice altceva ai încercat, dar și are și o consistență de gel.

 

Când atingi însă pensula specială de această substanță, „bulele” microlichidului se sparg și este eliberat pigmentul delicat dinăuntru.

 

Senzația este extraordinar de plăcută și „ușoară”, iar la final nimic nu lipește, nimic nu deranjează, tenul este luminos în mod vizibil, iar culoarea uniformizată.

 

Nu știu cum se poate asta cu un fond de ten atât de lejer și „transparent”, important e că se poate! Formula chimică face posibil acest lucru, iar din ceea ce am citit pe prospect, glicerina vegetală și extractul de fruct de tamarin sunt ingrediente „responsabile” pentru hidratarea tenului, un efect pe care-l simți până seara târziu, când vii acasă și te demachiezi.

 

Ah, iar ca durată de machiaj, tot procesul de aplicare cu pensula specială îmi ia maximum un minut, adică mai puțin decât la orice alt fond de ten pe care l-am folosit vreodată. Tocmai fiindcă „dispare” pe față, nu ai ce să uniformizezi, să tapotezi, să analizezi centimetru cu centimetru ca să fii sigură că este aplicat la fel peste tot.  La cât de puțin timp și puțină răbdare am eu cu partea de make-up, mi-a simplificat radical acest ritual zilnic.

Asta a fost experiența mea cu acest fond de ten, care tocmai a devenit produsul esențial al verii mele, iar sfatul meu este să nu-l ocoliți dacă vă iese în cale. Ba chiar dimpotrivă: v-aș îndemna să mergeți să-l testați, în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City.

Testați-l, chiar dacă ați avut experiențe mai puțin grozave cu „tint”-urile (cum am avut eu până acum), chiar dacă un fond de ten apos nu vă surâde defel, chiar dacă nu e ceea ce credeți că vă trebuie. E un produs complet nou și revoluționar și vă poate surprinde, cum a făcut-o și în cazul meu. Mai ales textura… textura o să vă fascineze, garantat.

O vară lejeră, cât mai simplă, senină și naturală să avem!

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK6 Comments

 • Vlasceanu Irina spune:

  Înainte de a aplica acest fond de ten este necesară o baza ca la toate fondurile de ten ? O crema hidratanta ? Ce crema recomanzi ?

  • Diana Cosmin spune:

   Bună! La toate fondurile de ten eu folosesc o bază, altfel parcă nu se așază bine. Nu am una anume favorită, în acest moment folosesc ceva de la Smashbox, pentru ten gras (Oil&Shine se numește), dar alternez și cu fiole Babor, cu serumurile Chanel și Guinot pe care le mai am și chiar cu Clinique 72hours. E un „trial & error”, trebuie să fie potrivită tenului, să nu fie foarte grasă și să se absoarbă bine.

 • Vera spune:

  Citesc cu interes si incredere tot ceea ce scri, dar mai ales aricolele despre Chanel. Ieri am si testat acest fond de ten iar efectul luminos a fost foarte placut… Ce mult mi-as fi dorit sa aiba si SPF…..
  Daca ar trebui sa alegi intre fondurile de ten Sublimage si Les Beiges Water Fresh Tint, pe care l-ai alege?

  • Diana Cosmin spune:

   Da, sincer și mie mi-ar fi plăcut să aibă spf. E singurul lucru cu minus pe care i-l găsesc. Hm… e greu de ales. Sublimage eu îl văd ca fond de ten pentru sezonul rece, iar Fresh Water Tint strict pentru vară.

 • Oana spune:

  Cat si cum se mentine pe ten? Multe sunt bune doua ore, dupa care se „dezintegreaza” oarecum.

  • Diana Cosmin spune:

   La mine a rezistat bine. De exemplu ieri l-am avut la Digital Divas de dimineata pana seara la 23:00. A rezistat bine, mai bine decat multe alte fonduri de ten care da, se dezintegrau pe ten. Dar aici depinde mult de piele si de compatibilitatea produsului cu ea…