Despre tot ce-i fin și fain

Explorează natura urbană, într-o expoziție cu zeci de flori și plante

By 5 aprilie, 2023Lifestyle
read time 1 min
 
5 aprilie, 2023

Explorează natura urbană, într-o expoziție cu zeci de flori și plante

Cei de la Sun Plaza organizează, până pe 14 aprilie, a douăsprezecea ediție Flower Expo, evenimentul care aduce natura în interiorul centrului comercial: de la King Protea, Madiba sau Ranunculus până la orhidee Cymbidium, Phalenopsis și alte zeci de plante și flori naturale.

by

*** Acest articol face parte dintr-un proiect mai amplu realizat de FINE SOCIETY x SUN PLAZA, despre evenimente educative și de lifestyle care au loc în București ***

Să poți merge la cumpărături trecând printr-o grădină de flori este un deziderat mai degrabă utopic în Bucureștiul zilelor noastre, dar – timp de două săptămâni – scenariul devine realitate, la mall.

 

 

Ca în fiecare an, Sun Plaza organizează expoziția florală Flower Expo în interiorul centrului comercial, aducând zeci de flori și specii de plante, combinate în diferite instalații florale: de la King Protea și Madiba până la orhidee Cymbidium, Phalenopsis, Telopea, Anthurium, Aecmea și Ranunculus, precum și alte specii de flori și plante.

 

Anul acesta, evenimentul are ca temă „Natura Urbană” și a fost realizat în colaborare cu Florăria Iris, fiind gândit ca o punte între oameni și natură.

 

Altfel spus, scopul îl reprezintă interacțiunea directă a oamenilor cu instalațiile și oferirea unei experiențe imersive pentru clienții centrului comercial.

 

Dincolo de posibilitatea de a face fotografii perfect-instagramabile, Flower Expo este un moment de răgaz și de reconectare cu frumusețea naturii. O acoladă într-o zi obișnuită de cumpărături.

Există trei zone distincte, concepute ca instalații experiențiale: un labirint, un tunel și respectiv o grădină botanică în miniatură.

 

 

Labirintul combină aranjamente florale naturale cu panouri transparente suspendate, amplasate astfel încât să dea impresia unui spațiu care ascunde secrete.

 

Tunelul de flori combină aranjamentele florale cu luminile amplasate arhitectural, permițând accesul în interior, pentru o experiență la 360 de grade.

 

Grădina botanică este o construcție hexagonală din pereți îmbrăcați în fire textile și flori, cu lumini care completează ambientul, fiind versiunea industrială și modernă a unei grădini botanice clasice.

 

Toate instalațiile din cadrul Flower Expo pot fi explorate gratuit până pe 14 aprilie, în orele de program ale Sun Plaza, de luni până duminică, in intervalul orar 10:00 – 22:00.

 

 

 

 

Foto: Sun Plaza

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK