Despre tot ce-i fin și fain

FEMEILE CONTEAZĂ: un experiment de feminitate pentru luna martie

By 6 martie, 2024Lifestyle
read time 4 min
 
6 martie, 2024

FEMEILE CONTEAZĂ: un experiment de feminitate pentru luna martie

Luna martie este luna care celebrează feminitatea, dar cum ne „celebrăm” noi pe noi însene cu adevărat? Ne dăm voie să strălucim mai mult? Avem mai mult curaj? Ne punem în valoare mai mult? Dacă răspunsul este un „nu” timid, îți propun o experiență simplă și gratuită care să te facă să te vezi într-o altă lumină.

by

*** Acest articol face parte dintr-un proiect mai amplu FINE SOCIETY X SUN PLAZA, despre evenimente educative și de lifestyle care au loc în București ***

În fața reflectoarelor, a blițurilor aparatelor de fotografiat ori în orice context care implică un volum mare de atenție concentrat pe o singură persoană, femeile se împart în două categorii.

 

Există femeile care atrag blițurile și lumina ca un magnet, având parcă un radar al locului în care să se așeze pentru a avea parte de cât mai mult din energia atenției colective.

 

Se vede după felul în care pășesc, după ținută și după atitudinea îndrăzneață că sunt pregătite să absoarbă toată lumina dintr-o încăpere, să o aspire și să se încarce cu ea.

 

Și există, mult mai numeroase, femeile care fug de acea lumină, ca și de orice fel de conjunctură în care ele trebuie să se afle în centrul atenției.

 

Fie se consideră nepregătite sau nepotrivite în context, fie consideră că merită mai puțin acest loc sau se tem de cum le-ar putea oglindi atenția publică.

 

Le admir din tot sufletul pe femeile din prima categorie, dar fac parte mai degrabă din a doua.

 

Nu mă simt confortabil în fața aparatului foto, nu am plăcerea de a mă filma și de a mă poza și de cele mai multe ori observ un soi de stinghereală în momentele în care, teoretic, ar trebui să strălucesc.

 

 

De-a lungul vremii, am regăsit această stinghereală în multe alte femei, ceea ce mi-a trezit de fiecare dată un sentiment de tristețe.

De ce? De ce ne este atât de greu să NE DĂM VOIE să strălucim?

 

Acum câteva săptămâni, participând la un eveniment, am avut ocazia să facem o serie de fotografii cu un profesionist chemat special în acest scop.

 

Pentru că anul acesta mi-am propus să am altă atitudine și să mă prețuiesc mai mult eu pe mine, m-am dus la cadru și mi-am făcut pozele, după care am petrecut o jumătate de oră convingând o altă femeie să facă același lucru.

 

Nu o cunoșteam dinainte, abia ne întâlniserăm acolo, dar atitudinea ei  față de simpla idee de a face poze m-a intrigat și m-a revoltat puțin.

 

Deși era o femeie frumoasă și de succes, abordarea ei era una de tipul: „Nu, eu nu sunt cu pozele, mai bine îi las pe alții, eu azi nu arăt așa grozav, nici nu sunt îmbrăcată wow, ce sens are să-l deranjez pe domnul acesta, nici nu știu să stau la poze, nici fotogenică nu sunt, pierdem timpul degeaba cu mine”.

 

Poate că ar fi timpul să-i „deranjăm” mai mult pe alții cu strălucirea noastră și cu îndrăzneala de a ne bucura de noi.

 

Ba chiar ar trebui să le ajutăm și pe alte femei să îndrăznească.

 

Să nu ne mai îndemnăm unele pe altele să stăm într-un colț, ci să ieșim în lumină, împreună.

 

Ce ni se poate întâmpla cel mai rău?

 

Vă spun eu: se poate întâmpla să ne placă mai mult de noi și să ne dăm seama, brusc, că ne-am subestimat întreaga noastră viață.

 

O fotografie este în primul rând despre noi și nu are nicio legătură cu nimeni altcineva, nici cu părerile lumii despre nimic.

E un moment încremenit în timp, un memento al unei emoții punctuale și un prilej ca, peste timp, să spunem ”Wow, ce zi frumoasă a fost aceea”.

 

Știți că eu scriu de ani de zile despre evenimentele cu totul speciale pe care le face Sun Plaza, iar în martie experiența pe care o oferă este, cred eu, una absolut necesară pentru fiecare dintre noi: un moment de strălucire.

 

Sub simbolul „Femeile contează în Sud”, în luna martie femeile au ocazia să strălucească și să păstreze amintirea acelui moment.

 

Diferite zone ale mall-ului vor deveni studiouri foto ad-hoc, unde clientele se vor putea opri pentru a-și face poze memorabile.

 

Ca să-și amintească, peste 10 sau 20 de ani, cum erau ele și cum se simțeau în martie 2024.

 

 

UNDE ȘI CÂND?

 

ORANGE ATRIUM (parter Sun Plaza)

 

Între 8 și 31 martie, aici va exista un photo-corner cu decor complex și cu un totem digital conectat la o tabletă unde, cu ajutorul unei aplicații, clientele își vor putea selecta un fundal de imagini personalizat în funcție de stilul și starea lor de spirit.

 

Pe 8 și 9 martie va fi prezentă și o asistentă care le va sta la dispoziție între 14:00 și 21:00.

 

CORIDORUL FASHION (parter Sun Plaza)

 

Pe 8 și 9 martie, între 14:00 și 21:00, coridorul Fashion va deveni un studio foto profesional, accesibil tuturor vizitatoarelor.

 

Ajutate de un fotograf și de o asistentă, toate doamnele se vor putea fotografia într-un photo corner cu lumini profesionale și decor special pregătit.

 

Specialiști în frumusețe de la Sephora, Xpert Beauty si Gerovital – de la îngrijirea pielii până la parfumuri și păr – le vor ajuta pe doritoare să se pregătească înainte de a participa la sesiunea foto dedicată.

 

În plus, la acest corner, doamnele vor fi așteptate cu vouchere de reducere și surprize de la magazinele din Sun Plaza.

 

IMPORTANT: Decorul integral al studioului foto va rămâne în Sun Plaza toată luna martie, pentru a putea face fotografii oricând dorim.

Practic, dacă nu ne-am adunat curajul chiar pe 8 sau 9 martie, mai avem încă trei săptămâni la dispoziție.

 

 

Există și un concurs între 8 și 31 martie, cu premii garantate, pentru cele care fac cumpărături în Sun Plaza de minimum 200 de lei pe un singur bon (exceptând Cora, Leroy Merlin, Altex, Flanco și Bebe Tei, unde bonul trebuie să valoreze 400 de lei).

 

Înscrierea se face la biroul de Informații de la etajul 1 Sun Plaza.

 

Dacă sunteți ca mine și aveți această stinghereală de a „deranja” cu strălucirea voastră, vă rog eu mult… profitați de această lună și de acest studio gratuit pentru a vă juca mai mult.

 

Pentru a experimenta, pentru a vă pune în alte ipostaze și a vă vedea într-o altă lumină (la propriu și la figurat).

 

Nu vă costă nimic, dar ați putea căpăta o altă încredere în sine și un alt mod, mai încrezător, de a vă privi în oglindă.

 

Eu una nu văd un cadou mai bun și mai prețios în luna în care celebrăm feminitatea decât curajul de a ne celebra pe noi, din cap până-n picioare, exact așa cum suntem acum și cum n-o să mai fim niciodată.

 

 

Foto: Unsplash, Sun Plaza

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK