Despre tot ce-i fin și fain

Înotătorul român David Popovici este cel mai tânăr ambasador al brandului orologer OMEGA

By 19 iulie, 2023Lifestyle, People
read time 2 min
 
19 iulie, 2023

Înotătorul român David Popovici este cel mai tânăr ambasador al brandului orologer OMEGA

În avanpremiera Campionatelor Mondiale de Înot de la Fukuoka, Japonia, de luna aceasta, OMEGA – brandul care cronometrează, oficial, timpul, la această competiție – și-a adăugat în portofoliul doi noi ambasadori: pe francezul Léon Marchand și pe românul David Popovici.

by

Puține vești și asocieri din zona industriei de lux m-au făcut vreodată mai fericită decât aceasta: un român extraordinar, ambasador al unuia dintre cele mai frumoase branduri orologere ale lumii.

 

Dincolo de faptul că David Popovici merită cu prisosință acest statut privilegiat, alăturarea este una extrem de firească, având în vedere îndelungata istorie „acvatică” a brandului OMEGA.

 

 

Raynald Aeschlimann, președintele și CEO-ul OMEGA, a sintetizat elocvent: „Atât Léon cât și David reprezintă valorile preciziei și ale excelenței în domeniul înotului. Deja se află în drum spre cel mai înalt vârf al performanței și suntem entuziasmați să le urmărim progresul și să-i sprijinim pe acest traseu”.

 

Precizie și excelență: exact cele două valori ale orologeriei de top, transpuse în performanțele lui David Popovici, care devine și cel mai tânăr ambasador OMEGA, la doar 18 ani.

 

Dublu campion mondial en-titre, deținător al recordului mondial la proba de 100m liber și ales Înotătorul Anului 2022, David Popovici a reușit, la Campionatele Mondiale din 2022, să devină primul înotător care reușește, din 1973 încoace, să câștige medalia de aur atât la 100m cât și la 200m liber.

 

Despre parteneriat, David afirmă: „Iubesc tot ce reprezintă OMEGA. Au fost un susținător dedicat al înotului de peste 100 de ani și sunt atenți la fiecare amănunt, pentru ca totul să fie perfect. Niște înotători extraordinari sunt de asemenea parte din familia brandului și mă simt onorat să fiu și eu parte din ea”

 

Printre ambasadorii OMEGA din lumea înotului se numără și Michael Phelps, Caeleb Dressel, Chad le Clos, Kaylee McKeown, Federica Pellegrini sau Tom Dean.

 

Istoria OMEGA în materie de înot începe în 1932, când brandul a fost, pentru prima oară, „păstrătorul oficial” al timpului, la Jocurile Olimpice, adică Official Timekeeper.

 

De atunci, pasiunea OMEGA pentru sport și sportivitate a evoluat în paralel cu evoluția domeniului.

 

Inclusiv touchpad-urile de la capătul culoarelor de înot au fost revoluționate de OMEGA pentru a măsura secundele cu precizie maximă, iar din 1973 brandul este și Official Timekeeper pentru Campionatele Mondiale de Înot.

 

Pe contul meu de INSTAGRAM puteți găsi, la Guides/Ghiduri, un serial realizat de FINE SOCIETY X OMEGA, despre cele mai importante și palpitante elemente din povestea OMEGA.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK