Despre tot ce-i fin și fain

Cel mai hipsteresc restaurant din Milano: Marta Bibendum

By 17 februarie, 2017Travels
read time 3 min
 
17 februarie, 2017

Cel mai hipsteresc restaurant din Milano: Marta Bibendum

Dintre toate restaurantele milaneze pe care le-am încercat, Marta Bibendum este, de departe, cel mai voit-cool și artistic. Doar că succesul lui nu mizează doar pe design, ci și pe mâncarea absolut delicioasă.

by

E departe de cărarea bătătorită, adică nu e un restaurant turistic și nici nu-ți sare în ochi prin centru. Marta Bibendum este însă o experiență care merită drumul către galeria de artă și design contemporan în care se află, într-un cartier hip al orașului Milano.

Am ajuns la Marta Bibendum la final de ianuarie, căutând o destinație atipică, după ce încercasem spectaculoasele restaurante Armani, Trussardi și Bulgari, pentru rubrica specială de experimente de pe site.

q13a1522

 

Dacă întreții încă nostalgii privind casa bunicii, cu ștergare atârnate, mici obiecte pe rafturi, marginea de la masă ciobită de generațiile care s-au jucat în jurul ei și cu pledul aruncat neglijent pe canapea… vei iubi Marta Bibendum. Este o versiune de designer a tuturor nostalgiilor noastre pentru sufrageriile copilăriei.

q13a5700-2_1

 

Cu un design semnat de Paola Navone, restaurantul are trei camere, cu mobilier cool, flori în glastră, țesături diafane care atârnă din tavan, farfuriile „bunicii” pe pereți și o lumină caldă, are să-ți dea senzația de acasă. Chiar dacă vii prima dată, simți că te afli într-un loc deja-familiar.

 

Mâncarea este semnată de chef-ul Marta Pulini, care a gătit în toată lumea, inclusiv la New York și la Londra, pentru Jocurile Olimpice din 2012. Mâncarea ei urmează un concept care se potrivește perfect cu spațiul și s-ar numi, lejer: ,,întâi emoție, apoi memorie”. Stai într-un spațiu cald și mănânci niște preparate experimentale și gustoase în același timp.

q13a5730-2_1

 

Accentul cade pe ingredientele bune și locale: totul este din zonă, folosit cu respect, uneori simplu, alteori neașteptat, pentru ca în final combinația să fie delicioasă, nu doar diferită.

q13a5641-2_1

 
q13a5627-2_1

 

Numele de „bibendum” vine de la ,,Nunc est bibendum”, din Odele lui Horațiu, și înseamnă ,,Să bem!”, trimitere la faptul că o seară în oraș, într-un spațiu familiar, îți dă lejeritatea de a bea un pahar cu prietenii și de a te bucura de o masă copioasă.

q13a5703-2_1

 

Câteva preparate trademark:

q13a1352

 
q13a1369

 
q13a2369

 
pera-cotta-milanese-con-crema-allanice-stellato_1

 
q13a2353

 
q13a0398

 
filetto-di-salmone-selvaggio-fresco-loch-fyne-marinato-allaneto-con-insalatina-di-cavolo-viola-mele-rosse-e-speck-croccante_2

 

Vă puteți face o rezervare sau puteți afla mai multe detalii direct de la echipă, intrând pe site-ul Marta Bibendum.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK