Despre tot ce-i fin și fain

Ce am învățat de la marile petreceri ale vieții mele

By 1 decembrie, 2015Learning
read time 5 min
 
1 decembrie, 2015

Ce am învățat de la marile petreceri ale vieții mele

Din 2011, am ocazia să particip în fiecare an la gala internațională de lansare a faimosului Calendar Pirelli. Aruncând o privire către ținutele mele din ultimii cinci ani, am tras niște concluzii surprinzătoare despre viață, party-style și propria persoană.

by

Iubesc petrecerile mari, sunt atât de intime. La petrecerile mici n-ai niciun pic de intimitate“. Este un citat din Marele Gatsby care mi-a plăcut foarte mult și mi-a rămas în minte grație paradoxului pe care îl enunță cu atâta candoare.

 

Într-adevăr, la o petrecere mare, mai ales o gală, succesul înseamnă mai puțin a fi văzut sau admirat și mai mult a te simți bine în pielea ta, petrecând alături de cei cu care ai venit.

 

Sunt atât de multe stiluri și extravaganțe strânse la un loc încât poți să te afișezi mult mai excentric decât la o cină cu o mână de oameni, unde știi clar că te vei afla în permanență în raza vizuală a tuturor celor prezenți. Poți să fii propriul personaj și să ai adrenalina apariției pe scenă, fără să-ți bați capul cu aplauzele sau huiduielile. Adevărul gol-goluț: nimănui nu-i pasă.

 

Galele Pirelli sunt, în fiecare an, un exercițiu de imaginație, stil și maturitate pentru mine.

 

Prima dată când am participat la o gală, la New York, în 2011, anvergura evenimentului m-a speriat puțin. Eram mult mai copilă în alegerile vestimentare, mai speriată de lumea înconjurătoare și de-a dreptul copleșită de importanța anumitor momente.

704629_10152294759915058_1965309463_o

 

Mă aflam la vârsta la care doar ideea unui „faux-pas“ vestimentar îmi dădea vise urâte și când orice ieșire într-un loc cu mulți oameni importanți mă speria teribil prin prisma presiunii de a fi strălucitoare, perfectă, la înălțimea evenimentului.

12301495_1678839625736224_4321546645539226402_n

 


Anul acesta, la Gala Pirelli de la Londra, am preferat să îmbrac o salopetă bleumarin By Malene Birger si un sacou alb de tuxedo de la ,,& Other Stories“. Cu tocurile mele preferate (și comode) Manolo, o coafură care să mă facă să mă simt bine și un clutch în formă de cutie de Coca-Cola, cumpărat din Atlanta.

Totul se potrivea perfect personalității mele, m-am simțit foarte comod, iar clutch-ul a reprezentat acel detaliu simbolic prin care mi-am reiterat mie însămi că am încetat să mai iau lucrurile chiar atât de în serios.

Rezultatul: m-am simțit perfect, într-un mix de oameni din toate colțurile lumii, cu personalități și stiluri diferite, exprimate fie prin rochii de seară cu trenă (foarte puține la număr), fie prin rochii extrem de sexy, croite îndrăzneț și cu lungimi micro (cele mai multe), fie prin ținute de seară cu pantaloni și topuri de mătase sau bluze cu paiete.

 

Exact ca în Marele Gatsby, fiecare se

12294809_1678822185737968_5914906848572349297_n

 

simțea perfect în propria piele, jucând în propriul film, fără prea multă bătaie de cap. Și, chiar dacă selfie-urile, fotografiile la panou și postările pe rețele sociale au fost din abundență, privind în jur am putut să văd, în ținuta fiecărei persoane care mi-a ieșit în cale, propria personalitate.

 

381187_10151101518555058_2001370967_n

 

Doamne stilate, în „micuțe rochii negre“ accesorizate încântător, nouveau-riche în ținute strălucitoare care îți luau ochii,  domnișoare cu gusturi îndoielnice în haine ușor nepotrivite conformației lor, dar per total fiecare venea din propriul lui film. De categoria A sau B, dar totuși, propriul său film.

 

De fapt, ca să fiu complet sinceră, deși galele Pirelli au o anvergură planetară și strâng laolaltă vedete și jurnaliști din toate colțurile lumii, stilul vestimentar este adesea mai relaxat și mai lipsit de efort decât pe plaiurile mioritice, unde mi se întâmplă de multe ori să contemplez femei foarte frumoase și elegante, dar a căror ținută mă duce cu gândul, din prima clipă, la orele petrecute în fața oglinzii sau la salonul de coafură.

 

Și doamnele de la Pirelli au trecut, cu siguranță, pe la make-up artist, stilist sau pe la coafor, însă imaginea per ansamblu este, de fiecare dată, una de asumare senină a propriului statut si, mai ales, de auto-cunoaștere.

 

Chiar și când pun pe ele o rochie animal-print care le face să arate mai plinuțe sau o pereche de pantaloni excesiv de mulați, își trăiesc rolul. Nu există îndoieli.

ALF_5665

 

Cu fiecare an care trece, simt o și mai mare satisfacție în momentul în care îmi aleg ținuta pentru gală. Un sentiment de bucurie amestecat cu liniște și asumare, pe care nu îl ai decât atunci când te ești pe cale să te transformi, din ce în ce mai mult, în tine însăți.

Foto: Pirelli, arhiva personală

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK