Despre tot ce-i fin și fain

Masculinitate inspirată din forța pământului: Terre d’Hermès Eau Intense Vétiver

By 4 octombrie, 2018Lifestyle
read time 4 min
 
4 octombrie, 2018

Masculinitate inspirată din forța pământului: Terre d’Hermès Eau Intense Vétiver

Casa Hermès a lansat o nouă încarnare a familiei de esențe „Terre d’Hermès”, inspirată de energia primară a pământului. O apă de toaletă intensă, cu note puternice de Vétiver, la care parfumierul Christine Nagel a ajuns descompunând și apoi recompunând substanțele vitale ale Terrei.

by

Mi-a plăcut mult un citat din „Cugetările” lui Blaise Pascal, cu care începe prezentarea parfumului Terre d’Hermès Eau Intense Vétiver în broșura de la evenimentul de lansare. El spune cam așa:

“Lăsați bărbatul să contempleze complexitatea naturii, în toată măiestria sa. Lăsați-l să exploreze lumea, începând de la obiectele care îl înconjoară. Lăsați-l să privească această lumină puternică asemenea unei lămpi eterne care iluminează Universul. Lăsați pământul să i se dezvăluie precum un lucru simplu în comparație cu cercul vast descris de Soare și lăsați-l să fie uluit de faptul că acest cerc vast nu este altceva decât un punct minuscul în relație cu bolta îmbrățișată de stelele care strălucesc pe firmament. Dar dacă percepția noastră se oprește aici, lasă-ți imaginația să depășească limitele”.

 

Ca să ajungă la identitatea actuală a parfumului, ”nasul” Christine Nagel a analizat și a examinat pământul din toate unghiurile, inclusiv chimic, încercând să descifreze ceea ce ne trezește fascinația și ne evocă puterea pământului. Apoi a examinat, cu aceeași atenție, parfumul Terre, din familia căruia urma să facă parte noua esență. L-a abordat ca pe un obiect prețios pe care îl demontezi atent, bucată cu bucată, iar apoi îl faci la loc… în spiritul tău. Schimbând elemente esențiale, dar păstrând spiritul și familiaritatea.

 

Călătoria lui Nagel s-a încheiat cu un mix de ingrediente care respectă identitatea TERRE, dar în același timp se îndepărtează suficient de mult de ea pentru ca rezultatul să fie o esență nouă și mult mai intensă.

 

Piperul negru a devenit piper Sichuan, iar bergamota a devenit bergamotă oranj – o variate culeasă într-un moment exact al ciclului său de viață, respectiv înainte de a ajunge la maturitate. Plus Vétiverul, care a fost conținut încă de la început de Terre, dar care acum capătă rolul principal.

 

Noua esență e un parfum în stilul tipic al Hermès, pentru care fiecare detaliu trebuie să fie desăvârșit. Îmi recunosc fascinația de-o viață pentru acest brand – de fapt de când am făcut cunoștință cu el, la începuturile mele în jurnalism – fiindcă duce aproape de perfecțiune toate meșteșugurile pe care le abordează.

 

De la marochinărie, mătase, parfumerie, mobilier sau porțelan, nimic nu este făcut în grabă sau superficial. Nimic nu este „suficient” și nimic nu „merge și așa”. Chiar și în lumea aspirațională a luxului, sunt puține case care se încăpățânează să mai facă totul ca la carte, în fond marjele de profit sunt o chestiune care merge adesea dincolo de orice fel de vocație sau de viziune. La Hermès se află printre ultimele bastioane ale luxului veritabil și cu siguranță cel mai autentic și asumat în componenta lui artizanală.

 

Mergeți și încercați noua aromă Hermès fiindcă e intensă și o să vă spună o poveste de la prima pulverizare a picăturilor pe încheietură. Nu e doar pentru bărbați, e acel gen de parfum pe care-l poți combina lejer cu o cămașă albă, cumpărată de la raionul de bărbați, și cu o eșarfă de mătase aruncată neglijent  în jurul gâtului, completând cu tocuri stiletto și ruj roșu, simbolul eternului feminin.

 

Se potrivește atât la bărbați cât și la femeile a căror feminitate nu se simte amenințată de o abordare puțin mai sobră și mai minimalistă. Eu una nu mă simt, ba chiar din contră, ador parfumurile bărbătești sau unisex. Uneori, cele mai intense esențe, cele pe care le consideri „prea mult” pentru tine, sunt ca lucrurile frumoase din viață: trebuie să ai curajul să întinzi mâna și să îndrăznești să le încerci, să le porți și să le faci ale tale. Nu există o altă cale mai bună de a descoperi straturile nebănuite ale personalității tale.