Despre tot ce-i fin și fain

Moda mi-a arătat ce fel de relație am cu corpul meu

By 19 februarie, 2024Learning, Myself, Simplicity
read time 5 min
 
19 februarie, 2024

Moda mi-a arătat ce fel de relație am cu corpul meu

După câțiva ani în care am făcut ordine și decluttering masiv în garderoba mea, din ianuarie am început să mă gândesc ce fel de piese mi-ar trebui în noua mea garderobă, cea care mă reprezintă 100%. Dincolo de haine, am descoperit ceva surprinzător despre corpul meu.

by

*** Acest articol face parte dintr-un proiect de lifestyle realizat de FINE SOCIETY și eMAG ****

Mă numesc Diana și partea de sus a corpului este favorita mea.

 

Aceasta ar fi concluzia mea la acest început de an, când am început, pentru prima dată în mulți ani, să mă uit cu atenție în oferta diferitelor magazine fizice și online, să le iau unul câte unul și să le explorez, căutând inspirație pentru a-mi „repopula” garderoba.

 

Așa cum cei din comunitatea mea știu, de prin 2017 încoace mă aflu într-o reinventare ca stil vestimentar.

 

De fapt într-o regăsire, pentru că în sfârșit am realizat cine sunt cu adevărat, ce îmi doresc și ce mi se potrivește.

 

Tocmai pentru că era un proces în derulare și pentru că simțeam că mai am lucruri de descoperit, în acest răstimp am evitat să fac mari achiziții.

 

Minimalista din mine (fostă maximalistă cândva) este oricum mai reticentă în a cumpăra doar de dragul de a cumpăra, așa că pentru mine shopping-ul este un proces în sine. E o strategie derulată cu atenție și grijă.

 

Nu grăbesc nimic, mă bucur de fiecare explorare în parte și aleg fiecare obiect ca pe o relație de prietenie pentru o viață: totul deliberat, nimic din impuls.

 

Cu ocazia acestui proces început oficial în ianuarie, am realizat că primul lucru pe care-l fac când intru pe un site cu obiecte de modă este să caut bluze damă sau „women’s blouses”, în funcție de originea magazinului.

 

M-a amuzat constatarea, dar chiar așa este. Așa cum unele femei încep cu pantofii, eu am o slăbiciune pentru… bluze.

 

Abia după ce am trecut în revistă toate bluzele și cămășile din magazinul cu pricina, trec la următoarea iubire, sacourile – adică tot partea de sus a corpului – și abia apoi la pantaloni, fuste și altele.

 

Rochiile, am mai scris despre ele, sunt o iubire aparte și beneficiază de căutări separate.

 

Când caut rochii, trebuie să am o anumită stare de spirit, în schimb bluzele damă și sacourile damă sunt căutările de zi cu zi.

 

Poate și fiindcă sunt ținuta mea favorită de zi cu zi.

 

Aici am un amendament important: la mine bluze și sacouri înseamnă bluze cât mai cool, sculpturale, diferite, originale, iar sacourile înseamnă blazer-uri cât mai atipice și supradimensionate și cu croi cât mai interesant și geometric.

 

De asta căutările mele merg destul de repede, în sensul că „mătur” cu privirea, selectiv, sute de obiecte, iar când văd ceva care strigă „Diana”, îl recunosc dintr-o mie!

 

Scriind acest articol, am realizat că această alegere a bluzelor spune ceva despre mine ca persoană, ceva ce știam instinctiv.

 

Așa cum fiecare are o parte a corpului preferată, mie îmi place partea de sus a corpului, de la șolduri în sus.

 

Talia, umerii, decolteul, gâtul, brațele. Adică fix ceea ce bluzele scot în evidență.

 

De câte ori mă gândesc să accentuez ceva la mine, la asta mă gândesc: la un decolteu interesant (sau la un spate gol), la niște umeri supradimensionați, la o rochie cu umerii căzuți, la o curea pe talie.

 

E interesant când tragi niște concluzii despre tine, fiindcă e ca și cum s-ar pune reflectorul pe o bucată din personalitatea ta.

 

Văzând-o mult mai clar, ajungi să spui: „Wow, deci DE ASTA am făcut eu ACESTE alegeri până acum”.

 

Chiar dacă pare că e vorba doar despre modă, ceea ce suntem în fața unei selecții cu bluze damă sau în fața unui raft cu pantofi suntem și în toate celelalte paliere ale vieții.

 

Suntem tot noi, cu obișnuința noastră de a face alegeri într-un anumit fel.

 

Vorbeam cu cineva mai demult și îi spuneam că – paradoxal, poate, pentru multe femei – sânii mici mi se par una dintre cele mai sexy atribute la o femeie.

 

Mi se par extraordinar de feminini și pe ai mei nu mi i-am dorit vreodată nici măcar cu cinci centimetri mai mari ca volum.

 

Poate mi-aș fi dorit cândva să schimb unele lucruri la mine, cu gândurile și mintea de la 20 de ani, dar niciodată sânii.

 

Realizez acum exact cum se traduce asta în stilul meu vestimentar: am libertatea să port orice fel de bluze doresc și cu orice fel de croi sau decolteu.

 

Nu sunt eu omul decolteurilor îndrăznețe, nici vorbă, dar îmi place ideea că pot purta orice bluză, orice croi, orice bretele, orice produs al imaginației unui designer, atât timp cât de vorba despre umeri, talie și decolteu.

 

Este și asta o formă de libertate.

 

Cu partea de jos a corpului încep să mă (re)înțeleg la fel de bine, mai ales de când am depășit anii de intoleranțe alimentare și probleme de sănătate și încep să arăt din nou exact așa cum mă știam eu pe mine.

 

Doar că… mereu vom avea favorite și e în regulă.

 

Am scris această poveste și ca o „leapșa” subtilă pentru voi, fiindcă sunt sigură că ați citit articolul cu gândul la ceea ce VOI iubiți cel mai mult la voi.

 

 

Sau dacă nu ați făcut-o, sper să vă gândiți acum.

 

Piesele vestimentare preferate au sigur legătură cu acea parte a voastră cu care vă mândriți sau care vă face să vă simțiți încrezătoare și frumoase.

 

Care este aceea?

 

Și, dacă nu o știți deja… gândiți-vă!

Va fi un proces minunat de conectare la propria persoană.

 

Lucrurile cele mai mici aduc uneori revelațiile cele mai mari.

 

Și acum vă las, fiindcă mă așteaptă o bluză frumoasă din poplin alb căreia i-am acordat deja cele trei zile de gândire – atât cât acord eu fiecarei achiziții, este regula mea auto-impusă – și trebuie să mă duc să apăs, totuși, pe butonul de BUY.

Foto: Unsplash

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK