Despre tot ce-i fin și fain

Nespresso, cafeaua oficială de la TIFF, s-a extins oficial la Cluj

By 19 noiembrie, 2019Lifestyle
read time 3 min
 
19 noiembrie, 2019

Nespresso, cafeaua oficială de la TIFF, s-a extins oficial la Cluj

Beau cafea Nespresso de zece ani și povestesc despre ea de cinci ani, de asta mă bucură când un brand atât de iubit se extinde și dincolo de București, înspre unul dintre cele mai vii și efervescente orașe din țară.

by

*** Acest articol face parte dintr-un proiect mai amplu Fine Society & Nespresso, născut din pasiunea împărtășită pentru cafea bună și lucruri fine  ***

Dacă e un lucru care mă supără mereu atunci când călătoresc prin țară – și am umblat mult prin România în ultimii ani – acela este faptul că anumite branduri nu se găsesc decât în București. 

 

Chiar dacă există un public dinamic și dornic de ele, atunci când vorbeam cu prietenii mei din alte orașe de o anumită marcă pe care o folosesc, îmi spuneau invariabil, „Ah, păi asta nu există la noi, ne luăm când venim în București sau când plecăm în afară”. Desigur că există și varianta online-ului, dar parcă la un moment dat îți dorești să poți intra într-un magazin fizic aflat chiar în orașul tău, la doi pași de tine.

 

Tocmai de asta, când am aflat că Nespresso, care este de patru ani și cafeaua oficială TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania) își deschide un punct de vânzare la Cluj, m-am bucurat. Nespresso e un brand frumos și foarte iubit de români, iar această mutare, dincolo de simpatia mea față de el, mi se pare un semn bun, de normalitate. 

 

Când scriu despre Nespresso, de multe ori primesc întrebarea „Dar de ce îți place?” sau „De ce nu preferi un espresso nu-știu-de-care, preparat într-un loc de un super-barista?”. Am încercat toate tipurile de cafea și beau des cafele în oraș, deci departe de mine gândul de a minimaliza o cafea bună, ALTA decât cea pe care mi-o prepar eu acasă. 

 

Doar că, tot de multe ori am zis, eu sunt un om relaxat, comod și cu tabieturi. Există lucruri pentru care îmi place să fac eforturi speciale, dar și altele care-mi plac simple. Identice, zilnic. Nu totul trebuie să fie cu focuri de artificii, unele lucruri trebuie pur și simplu să-ți simplifice viața și să-ți aducă bucurie. La fel ca tricourile albe din bumbac, care sunt baza garderobei. Sunt simple, dar fără ele nici cele mai complicate ținute ale mele n-ar funcționa.

 

Așadar, scriu despre Nespresso și despre noutățile lor fiindcă e cafeaua nelipsită din viața mea de ani buni și pentru că îmi place suflul nou pe care l-au adus la noi. Același suflu cool și aceeași abordare nonconformistă care mă bucur că se mută și în Vivo!Mall, fiindcă acolo, în aripa nouă a centrului comercial, s-a deschis punctul de vânzare Nespresso.

 

Mă bucur că Nespresso merge la Cluj, dincolo de preferințele mele pentru cafeaua lor, și pentru programele lor de reciclare a capsulelor de aluminiu. Am povestit AICI despre ele, iar cui are impresia că o capsulă de aluminiu reciclată e „prea puțin” ca să facă diferența i-aș arăta briceagul elvețian Victorinox x Nespresso pe care-l am acasă, făcut din capsule reciclate. 

 

Alte obiecte în care se pot transforma niște capsule folosite sunt biciclete, ustensile de bucătărie, cutii, calculatoare sau alte capsule. Inclusiv resturile de cafea sunt reutilizate 100%, fiind transformate în îngrășământ, fertilizatori sau sursă de energie. 

 

Firește că ține și de noi, de efortul de a duce capsulele la punctul Nespresso în loc de a le arunca la primul coș – sau de a le da curierului la recepționarea comenzilor online – dar obiceiurile bune sunt ca ritualul cafelei de dimineață, de care spuneam mai sus.

 

 

Indiferent dacă suntem din București, Cluj sau orice alt oraș, ar trebui să devină ceva normal, să ne intre în reflex într-atât de tare încât să le facem pe pilot automat, exact ca atunci când bagi capsula de cafea Nespresso în espressor și știi că rezultatul e mereu același.

 

Să cultivăm ritualurile care ne simplifică viața și să încercăm să propagăm aceeași constanță în gesturi și acțiuni, în fiecare zi.

 

Și, că veni vorba, am urcat acest articol pe site în timp ce mă delectam cu o cafea Nespresso în camera mea de hotel din Kyoto. Fiindcă Nespresso este peste tot,  iar tabieturile mele se pot menține și departe de casă.

 

CA SĂ ȘTIȚI: dacă până acum Nespresso se găsea doar în trei locuri din București – Calea Dorobanți 210, Băneasa Shopping City și Afi Cotroceni – din toamna aceasta, pe lângă punctul de vânzare din Vivo!Mall Cluj, s-a deschis și o insulă Nespresso în Mega Mall.

 

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK