Despre tot ce-i fin și fain

Nu suntem perfecte, suntem precum bujorii

By 21 iunie, 2016Myself
read time 1 min
 
21 iunie, 2016

Nu suntem perfecte, suntem precum bujorii

De câte ori văd bujorii, îmi amintesc că nu trebuie să alergăm după perfecțiune. Oricum nu o vom atinge, dar… de ce să ne-o dorim? Trăit cu asumare și cu voluptatea frumuseții, chiar și haosul poate fi uneori absolut fermecător.

by

Nu mi-au plăcut niciodată trandafirii în mod special. Chiar dacă sunt considerați florile nobile ale iubirii, ceva inexplicabil m-a făcut mereu să-i admir, dar nu să-i iubesc. Să-i contemplu, dar să nu mă îndrăgostesc de ei până peste cap. Cel puțin nu așa cum mă îndrăgostesc, periodic, de câte un mănunchi de zambile roz, de un braț de frezii sau de un buchet de bujori corai.

Astăzi, în timp ce priveam o fotografie cu buchetul de bujori roz primit de la mama mea anul trecut pe vremea asta, mi-am dat seama subit de ce iubesc bujorii în detrimentul trandafirilor. Pentru că semănăm mai mult. Trandafirii sunt iritant de perfecți, cu petalele ordonate după o geometrie fascinantă, dar care mă intimidează puțin.

 

Bujorii, în schimb, sunt imprevizibili: nu seamănă niciodată unul cu celălalt, iar petalele lor par mereu răvășite, ciufulite, bătute de vânt, răspândite în toate direcțiile, parcă după toanele de moment ale bobocului din care s-au născut.

Oricât m-aș fi străduit de-a lungul timpului să ating imaginea mea despre perfecțiune, sunt mai degrabă ca un bujor: lucrurile pe care le trăiesc mă modelează în diferite direcții și încerc să transform vârtejul trăirilor în ceva frumos. Să ordonez haosul și să-l transform în poezie.

Iubesc bujorii pentru ca în petalele lor poți ,,citi” durerile creșterii și ale devenirii. Nu știi niciodată ce formă va lua bobocul odată transformat în floare, dacă se va deschide atât de măiestuos pe cât sperai sau dacă, din contră, va rămâne încremenit undeva între stadiul de boboc și deplinătatea florii. Oricum s-ar întâmpla însă, va fi ceva demn de privit și de trăit.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK7 Comments

 • Bujorii sunt si preferatii mei.

 • Valentina Boariu spune:

  Felicitari! Un site extrem de bine documentat, subiecte foarte interesante, de actualitate si de bun-simt. Intr-un cuvant splendid. Este o adevarata relaxare sa citesc articolele. Salutari de la Sibiu!?
  Valentina

 • Chupacabra spune:

  Asociat cu cele mai frumoase zile ale primaverii, un buchet cu bujori va incanta doamnele ?i domni?oarele prin parfumul sau seducator, forma plina ?i petalele catifelate. Acest buchet de flori marca enRose are in componen?a sa bujori roz ?i grena, care sunt echilibra?i de naturale?ea celorlalte elemente florale, precum salalul.

 • Mirela spune:

  Și mie îmi pla c bujorii, dar nu am știut niciodată de ce. Sau nu m-am gândit. Sau m-am gândit, dar cuvintele mele nu au fost așa potrivite ca ale tale.

 • Lucica spune:

  Draga Diana, te-am descoperit azi, dintr-o postare trimisa de un prieten si ma bucur! Scri foarte frumos, din inima, cu o sensibilitate aparte, pe care putini oameni o mai au! Cuvintele tale ma emotioneaza si ma regasesc in multe din sentimentele tale, chiar daca viata mea este diferita de a ta!