Despre tot ce-i fin și fain

Nuntă la castelul Bran: Ioana Selner lansează un nou concept nupțial, între istorie și cultură pop

By 23 iunie, 2021People
read time 5 min
 
23 iunie, 2021

Nuntă la castelul Bran: Ioana Selner lansează un nou concept nupțial, între istorie și cultură pop

Creatoarea conceptului internațional „Nuntă pe plajă”, Ioana Selner, își adaugă în portofoliu un nou concept în exclusivitate: nuntă la castelul Bran.

by

Cu trei ani în urmă, publicam un articol despre o anteprenoare româncă, Ioana Selner, care organizează nunți pe plajele din Grecia și din toată lumea.

 

Avea să se dovedească o poveste foarte citită și îndrăgită, despre care încă primesc întrebări, după atâta vreme.

 

O cunoșteam pe Ioana dinainte de ”Nuntă pe plajă”, iar ceea ce m-a făcut să-mi doresc să scriu despre ea a fost entuziasmul și intuiția cu care ea a intrat în această industrie, fără să aibă vreo plasă de siguranță.

 

Antreprenor pe plajele grecești: Ioana Selner și lecțiile unui business unic în Europa Centrală și de Est

Găsiți povestea Ioanei pe link-ul de mai sus și vă asigur că este savuroasă, dar rezum într-un paragraf ideea de la care a început totul: într-o vacanță în Thassos, în care se căuta pe sine mai mult decât căuta o nouă destinație de vizitat, Ioanei i-au apărut în cale câteva semne pe care a ales să le urmeze, din intuiție și instinct.

 

Primul semn a apărut în cea de-a doua zi a călătoriei în Thassos când, aflându-se pe un iaht împreună cu câțiva turiști gălăgioși pe care încerca să îi evite, Ioana se retrăsese într-un colț, cu liniștea și gândurile ei.

 

Grecul care deținea iahtul și business-ul cu croaziere a observat-o și, într-un moment de liniște, i-a șoptit conspirativ: „Tu ești afurisită: vorbești de fapt engleză, dar n-ai chef de vorbă cu ăștia și vrei să te lase în pace”.

 

Apoi a adăugat: „Se vede că ești o femeie hotărâtă. Noi doi o să facem business împreună”.

 

Ioana, care la momentul respectiv lucra în comunicare, a bufnit în râs. Business? Cu un grec care închiriază iahturi?

 

O zi mai târziu, pe o plajă în Thassos, Ioana se așeza cu șezlongul lângă un cuplu de români care tocmai aveau o conversație despre viitoarea lor nuntă.

 

„Ce frumos ar fi dacă ne-am căsători pe o plajă”, a exclamat fata, mai mult retoric.

 

Ioana, care intrase în vorbă cu ei cu doar câteva minute în urmă, s-a trezit rostind cuvintele care aveau să-i pecetluiască viitorul: „Vrei o nuntă pe plajă? Ți-o fac eu!”

 

Nu știe de unde și cum i-a venit ideea, dar a venit.

 

Cei doi tineri au întrebat-o dacă se ocupă cu nunțile și le-a zis că nu. Sau dacă se ocupă măcar cu organizarea de evenimente. A zis tot nu. ”Dar voi învăța și vă organizez eu nunta pe plajă”, a spus ea, hotărâtă.

 

Au făcut schimb de cărți de vizită, mai mult într-o doară, iar în aceeași seară, Ioana și-a cumpărat domeniul ”Nuntapeplaja.ro”.

 

După 2 săptămâni, s-a întors în Thassos, a început să-și caute furnizori, localuri, concepte, să discute cu autoritățile, să semneze contracte și să înțeleagă mecanismele care guvernează o nuntă organizată în aer liber.

 

Primii ei clienți au fost cei doi tineri de pe plajă, iar primul furnizor a fost grecul de pe iaht.

 

M-am dus la el și i-am zis „Mă ții minte? Am venit să facem business împreună”, mi-a povestit Ioana, râzând.

 

Evoluția lucrurilor l-a surprins nu doar pe grecul de pe iaht, ci pe toți cei cu care Ioana a ajuns să lucreze, cei mai mulți fiind bărbați greci tradiționaliști, care nu credeau în puterea unei femei de a duce de una singură un business atât de mare.

 

După șase ani de „Nuntă pe plajă” și sute de nunți organizate din Grecia în Mexic și din Barcelona în Cuba sau Republica Dominicană, Ioana lansează un nou concept, de data asta acasă, în România.

 

De luna aceasta, Ioana organizează nunți la castelul Bran.

 

Exact ca la nunta pe plajă, ideea a venit din senin, iar Ioana a făcut exact ceea ce trebuia: a ascultat-o și i-a dat curs.

 

Mai precis, stând de vorbă cu o prietenă din România despre activitatea cu nunțile, Ioana s-a trezit întrebată, printre altele, de ce nu face mai multe nunți și în România.

 

”Instantaneu, am avut un impuls și am zis: ba da, o să fac și în România și o să le fac la castelul Bran”, râde ea.

 

Urmând acest impuls inspirat, în câteva luni conceptul era gata, iar experiența este deja disponibilă pe site-ul Weddo.

 

Nunta la Bran – sau la „castelul lui Dracula”, cum este el faimos în toată lumea – poate fi o experiență inedită atât pentru români, cât și pentru străinii care visează la o ceremonie ieșită din comun.

 

Ioana se ocupă de toate detaliile, de la acte și la organizarea efectivă a ceremoniei până la costume și decoruri tematice, dacă invitații își doresc și acest amănunt.

 

Și, exact cum le-a spus celor doi tineri de pe plaja din Thassos, când s-a oferit să le organizeze nunta, nu există „nu se poate”, există doar un șirag de acțiuni prin care faci lucrurile… să se poată.

 

Dacă pentru multe persoane o asemenea afirmație este un clișeu de marketing, Ioana trăiește și lucrează după acest dicton.

 

În timp ce scriam această frază mi-am amintit, râzând, că, ultima oară când am văzut-o „live”, în Grecia, Ioana reușise să țină pe loc un feribot grecesc cu program bătut în cuie, pentru ca 40 de invitați aflați pe un zbor cu întârziere să poată ajunge pe insula unde avea loc nunta.

 

Așadar nu, nu există „nu se poate”, iar pentru a înțelege povestea „Nunții pe plajă” , vă invit să citiți articolul despre viața și cariera Ioanei, desprinse parcă din filmul „The Wedding Planner”.

 

 

 

 

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK