Despre tot ce-i fin și fain

O mască pe bază de camelie și încă trei revelații de frumusețe

By 18 mai, 2018Lifestyle
read time 10 min
 
18 mai, 2018

O mască pe bază de camelie și încă trei revelații de frumusețe

Măștile sunt produsul cosmetic pe care-l iubesc cel mai tare și scriu întotdeauna despre cele care mă impresionează. De ceva vreme nu mai găsisem una care să merite un articol întreg, dar lucrurile s-au schimbat datorită Hydra Beauty Masque de Nuit au Camélia de la Chanel.

by

La drept vorbind, unul dintre motivele pentru care nu am mai scris despre măști a fost faptul că, de la întoarcerea din Noua Zeelandă, toamna trecută, singura mască pe care am folosit-o și care mi-a plăcut la nebunie a fost cea cu nămol de Rotorua, de la un brand local. Este fantastică și mă bucur că mi-am cumpărat jumătate de valiză de flacoane, fiindcă slabe șanse să o mai găsesc prin altă parte. 

 

Am mai cumpărat și de aici măști, vreo cinci sau șase au trecut prin dulăpiorul meu în ultimele luni, dar prin comparație cu cea cu nămol niciuna nu mă impresionase atât de tare încât să merite să-i dedic un articol. Până acum.

 

 

Acum două săptămâni am descoperit o altă mască minunată, de data asta una pe care o găsim și la noi, în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City, și anume Hydra Beauty Masque de Nuit au Camélia de la Chanel. Și, incredibil, dar este prima mea mască Chanel. 

 

Deși folosesc produsele brandului de ani de zile și cam 80% din (foarte micul) meu arsenal cosmetic sunt produse de la ei, măști nu încercasem niciodată. Folosesc cremele și serumurile lor, am și scris despre ele adesea (Blue Serum, Sublimage și Hydra Beauty), dar taman la iubirea mea cosmetică, măștile, nu m-am aventurat până acum. 

 

Masca pe bază de camelie mi-a plăcut de la prima folosire. De obicei la măști revelația nu vine cu timpul, e instantanee, adică vezi un efect sau nu-l vezi, e „dragoste la prima vedere” sau nu mai e niciodată. La mine a fost din prima, dar am așteptat două săptămâni și mai multe aplicări înainte să scriu, ca să fiu sigură că nu e doar ceva de moment.

 

Din aceeași gamă am mai testat și ceva minunat numit Hydra Beauty Micro Liquid Essence, care nu este nici cremă și nici serum, ci un lichid de hidratare care crește hidratarea pielii cu 50% imediat după aplicare și este ca un „primer” pentru cremă și serum. Dar să începem cu masca.


 

Ce mi-a plăcut atât de mult la această mască?

În primul rând, modul de aplicare e simplu și e pe gustul meu, pentru că produsul rămâne pe ten toată noaptea. Se aplică seara, înainte de culcare, într-un strat subțire, se lasă două minute și apoi se masează cu grijă în piele, ca să intre complet, eliberând în același timp niște „picături” ca de rouă. Masezi până se absoarbe tot, ceea ce se întâmplă rapid, apoi rămâne pe ten până dimineață.

 

Textura pe care o simți în degete, când masezi produsul pe față, este de mătase. Știu că multe creme și măști își fac reclamă cu această sintagmă cu mătasea, dar cred că e prima oară când o înțeleg. Este într-atât de aerată și de ușoară încât chiar nu seamănă cu alte măști de hidratare sau de strălucire pe care le-am mai încercat. Și am încercat zeci.

 

Efectul acelor picături de apă care oxigenează tenul îl reprezintă o piele mai hidratată și mai „proaspătă”. Eu una simt că tenul meu își pierde strălucirea și devine tern în perioadele aglomerate în care nu beau suficientă apă și nu dorm opt ore pe noapte. Sau dacă pur și simplu sunt obosită sau surmenată.

 

Așa cum am mai spus până acum, nu am un ten „de porțelan”, ci unul normal, cu plusuri și minusuri: cu pori, cu pistrui, cu sensibilități la soare și la factorii de mediu. Efectul de care vorbesc este pe o piele a unei femei normale și fac precizarea asta pentru că eu cred că acolo se văd cu adevărat rezultatele unei creme.

 

Exact ca la o rochie frumoasă: orice vine bine pe 90-60-90, dar un croi deștept se vede atunci când trebuie să flatezi o siluetă care, în sus sau în jos, nu se încadrează în acest tipar. La fel e și cu cremele.

 

Teoretic masca se aplică de 2-3 ori pe săptămână, dar în prima săptămână de test, când eram foarte obosită, am aplicat-o în fiecare seară, în locul cremei mele de noapte. Tenul meu simțea nevoia de un tratament mai intens și efectele s-au văzut. Le-am simțit când am atins tenul a doua zi, ca să-mi fac machiajul: altfel se așeza fondul de ten și altfel simțeam textura pielii.

Care este explicația acestui efect?

În primul rând, ingredientele. Spre exemplu, motivul pentru care folosesc Sublimage de la Chanel (de care am scris AICI exact de ce merită cumpărată) este fiindcă are un extract unic de Vanilla Planifolia, culeasă în vârful ciclului său de viață, când proprietățile ei vindecătoare sunt maxime. 

 

Dacă Sublimage era despre vanilie, linia Hydra Beauty este despre floarea preferată a doamnei Chanel: camelia. Mai precis despre extractul de Camellia Alba PFA, patentat de Chanel, care ajută pielea să-și recapete hidratarea și aspectul strălucitor.

 

PFA vine de la Polyfractioned Active și desemnează un ingredient creat prin tehnologie unică Chanel, care implică puritate și eficiență maximă a substanței extrase din respectiva plantă.

 

Practic, cei de la Chanel au o serie de ingrediente patentate, care fac produsele lor să fie atât de eficiente și eu la aceste ingrediente mă uit prima dată. Pentru că da, iubesc eu brandul Chanel și povestea domnișoarei Coco, dar nu-mi pun pe față o cremă doar de dragul unui nume, trebuie să existe un argument funcțional care să mă convingă.

 

Pe lângă extractul de camelie PFA, masca mai are extract de ghimbir albastru (tot ingredient activ polifracționat), care blochează și neutralizează radicalii liberi. Din aceeași gamă cu masca am folosit crema Hydra Beauty Micro Creme toată vara trecută (am scris tot AICI), și acum și acest Hydra Beauty Micro Liquid Essence.

 

Are un nume complicat, dar este un lichid imperceptibil de fin, care crește cu 50% hidratarea tenului, o energizează și o netezește, având aceleași ingrediente: ghimbirul albastru și extractul de camelie. Se pune un strop în palmă și apoi se aplică pe față, unde va „dispărea” rapid. Ulterior puteți folosi crema obișnuită de noapte (sau masca, după caz), iar acestea din urmă vor intra mai bine în ten, pielea fiind „primenită” de acest lichid.

 

Și încă două descoperiri de la Chanel:

 

 

Voiam de ceva timp să scriu de ele, dar voiam să le leg de un articol mai amplu, așa că am așteptat. E vorba despre două moduri noi de a purta parfumul Chanel No.5 L’Eau. Sub formă de cremă de mâini: cea mai fină cremă pe care v-o puteți imagina (am scris de ea AICI) și ca spray de aplicat pe tot corpul, ca o boare care să vă învăluie delicat într-o zi fierbinte de vară.

 

Mi-a plăcut mult campania ”You know me and you don’t”, e probabil preferata mea de la Chanel din ultimii ani, fiindcă e simplă și atât de nuanțată în același timp: poți să iei ceva binecunoscut și să-l transformi în ceva complet nou pentru lume. Chiar dacă e vorba de un parfum iconic pe care aparent toată lumea în cunoaște (dar care poate încă să surprindă) sau dacă acel „ceva” ești chiar tu, persoana ta, viața ta. 

 


S-a potrivit cu o perioadă de căutări în care așa mă simțeam: că lumea mă cunoaște și totuși nu. Că am atâtea de schimbat, de făcut, de sucit și de rotit… Campania pentru cele două produse este regizată de Jacob Sutton și orchestrată de coregraful Dimitri Chamblas și cred că filmulețul de mai jos spune tot.

Produsele Chanel se găsesc în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City, care pentru mine e o mică oază de inspirație. Am mai spus-o, dar o să vă reamintesc de fiecare dată: aveți curaj și mergeți, testați, puneți multe întrebări, aflați ce vi se potrivește. Curaj și… frumusețe!

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK