Despre tot ce-i fin și fain

3 produse care mi-au schimbat ritualul de beauty în 2017

By 4 decembrie, 2017Lifestyle
read time 10 min
 
4 decembrie, 2017

3 produse care mi-au schimbat ritualul de beauty în 2017

Toamna lui 2017 a fost o perioadă a schimbărilor cosmetice neplănuite și neașteptate: am renunțat la mascara pe care o foloseam de 5 ani încoace și la marca de fond de ten care avea 10 ani de istorie cu mine. Și totul datorită unor mostre primite în magazin, la momentul potrivit.

by

Am folosit masiv vara asta cremele Chanel – Sublimage , Chanel – Hydra Creme și cremele lor de protecție solară, dar am și testat tot felul de produse ale brandului. Prin primăvară v-am împărtășit părerea mea despre creme și despre cum aleg să investesc într-un produs sau altul, într-un mod foarte clar și onest, iar faptul că acel articol a fost unul dintre cele mai citite m-a făcut să-mi dau seama, cu bucurie, că sinceritatea mai valorează ceva în zilele noastre.

 

Primesc spre testare unele produse – și am și spus și am postat despre asta când a fost cazul – dar îmi și cumpăr mare parte din produsele de care am nevoie. Scriu rar despre beauty, dar când o fac puteți fi siguri că asta nu se întâmplă fiindcă am primit un produs cadou sau pentru că vreau să fac pe plac cuiva. Asta ca să fie clar, în caz că nu este deja. Necessaire-ul meu de beauty e foarte mic – un lucru despre care am scris mai demult, aici  – iar când mă încumet să scriu un articol de beauty, o fac pentru că respectivele produse chiar m-au convins.

 

Despre cele trei de mai jos voiam să scriu de multă vreme, separat, dar abia zilele trecute, făcându-mi bagajul și punându-le împreună într-un pouch, am realizat că toate trei sunt descoperiri recente, că nu prea mai pot merge fără ele nicăieri și că sunt de la același brand, ceea ce este clar un element comun. Prin urmare, ca multe articole de pe acest site, ideea s-a născut logic și firesc: ce-ar fi să povestesc, în același material, despre cele trei lucruri care mi-au schimbat cu adevărat ritualul de beauty anul acesta? Iată rezultatul.

Fondul de ten: Sublimage – Le Teint

 

După aproape 10 ani, mi-am schimbat marca de fond de ten. Nici eu n-aș fi crezut-o. Între timp mai folosisem și alte branduri, mai testasem o grămadă de mostre, dar Estée Lauder era marca la care mă întorceam mereu fiindcă mi se părea că nimerește cel mai bine nuanța mea naturală. Arăta firesc pe tenul meu, ceea ce e esențial pentru mine.

 

Eu una cred foarte mult în fondul de ten ca produs de beauty. Dacă nu aplici niciun fel de machiaj, dar îți cureți tenul cu apă micelară la finalul zilei și te uiți pe discheta de bumbac, vei vedea un strat negru de praf. Acel strat se duce direct în pori, iar trăind într-un oraș mare eu simt nevoia unei bariere între tenul meu și praful din atmosferă. Nu mai vorbim de razele UV care atacă și îmbătrânesc tenul în orice anotimp.

 

Am auzit de multe ori concepția învechită că „fondul de ten strică tenul”, de obicei de la persoane foarte în vârstă, care se laudă că n-au pus în viața lor nimic pe față. Nu judec, dar vorbim de alte vremuri, alte produse, alte concepții. Când tehnologia a avansat atât de tare, în anul 2017 un fond de ten bun hidratează, protejează fața, are și SPF, face foarte multe lucruri. De ce ne place să comparăm mereu mere cu pere?

 

 

Eu am o piele albă, aproape translucidă în jurul ochilor, am și pistrui și, chiar dacă vara îmi place să merg „au naturel”, în restul anului pentru un ten cu aspect natural și uniform folosesc câteva picături de fond de ten. Există unele femei cu tenul aproape perfect, „de porțelan”, care se laudă că nu folosesc niciodată nimic pe față, în afară de gloss și o linie de creion negru.

 

Lăsând deoparte faptul că majoritatea se alintă cu această declarație, mi se pare minunat și eliberator să poți ieși ”nud” pe stradă, doar că… eu nu sunt una dintre acele femei. În general ele sunt o minoritate, nicidecum majoritatea. Eu vorbesc aici pentru femeile normale, cu ten obișnuit, nu pentru cele câteva norocoase care pot să facă până și un shooting cu lumini de studio fără vreun strop de produs pe față.

 

Așadar, am folosit Estée Lauder, în diferite declinări (Ideal Matte, Perfectionist), în ultimii zece ani, și niciun alt fond de ten nu m-a convins că mi-ar putea face lucruri mai bune pentru față. Până când, în Melbourne, Australia, am primit o mostră de Sublimage – Le Teint într-un magazin Chanel.

 

Intrasem să mă uit la ochelari de soare, am intrat în vorbă cu doamna din magazin, iar la final – pentru că am refuzat politicos un ritual machiaj, fiind pe grabă – doamna mi-a oferit două mostre. Una de Sublimage – Le Teint și una de Dimensions de Chanel. Mă voi întoarce mai târziu și la cea de-a doua.

 

Am luat mostra de Sublimage – Le Teint și am uitat complet de ea câteva zile, până când a venit vremea să mă întorc acasă și am început să mă pregătesc pentru zborul de 18 ore și jumătate între Auckland și Doha, cu escală de o zi în Doha. Mi-am luat un pouch de beauty foarte mic în bagajul de mână, având restricția de 100 de mililitri la lichide, iar în locul sticlei de fond de ten am luat mostra de Sublimage. Fără s-o încerc, pe încredere. Ce se putea întâmpla?

 

Ei bine, s-a întâmplat că machiajul meu în soarele dogoritor de 50 de grade din Doha a fost impecabil, tenul uniformizat și catifelat, iar primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns în țară a fost să mă duc în magazinul Chanel din Băneasa Shopping City și să întreb, cu speranță: ”Aveți nuanța 30?”. Niciodată n-am decis mai rapid și instinctiv achiziția unui fond de ten.

 

Ce e așa deosebit la el? Asta m-am întrebat și eu, văzând întâi efectul pe pielea mea și apoi documentând cu adevărat produsul și proprietățile lui. Ei bine, precum crema Sublimage, are ca ingredient de bază Éphémères de Planifolia, un extract din Vanilla Planifolia în momentul de apogeu al ciclului său de viață. Cercetătorii Chanel au observat că proprietățile renegerative ale fructului de vanilie dispar fulgerător în momentul în care începe următoarea etapă de dezvoltare a plantei, așa că fructele sunt culese manual la momentul potrivit.

 

Observasem efectele extractului de vanilie pe tenul meu odată cu crema Sublimage, iar fondul de ten are aceeași textură cremoasă, dar foarte fină. Tenul meu tinde să lucească după câteva ore, așa că îmi era teamă de PREA multă hidratare, dar nu a fost cazul. Acoperirea e ușoară spre medie, dar spre deosebire de alte fonduri de ten „light” care îmi lăsau pielea din jurul ochilor translucidă și eram nevoită să aplic două straturi, aici de prima oară se acoperă foarte bine. Ah, iar eu nu folosesc anticearcăn, doar fond de ten, deci pun la grea încercare orice formulă.

 

O altă noutate pentru mine a fost folosirea pensulei speciale de aplicare: vine cu fondul de ten și face tot procesul de machiaj foarte facil. E prima oară când aplic fondul de ten cu pensula și îmi și place, chiar nu mă așteptam. Deși am tot felul de bureței și de pensule cumpărate de-a lungul timpului, întotdeauna mi-am aplicat cel mai bine fondul de ten cu degetele. Știu că e împotriva convențiilor generale de beauty, dar la mine a mers perfect. Până acum.

Mascara – Dimensions de Chanel

 

Genele mele sunt naturale, nu le-am făcut niciodată nimic, nicio extensie, nici măcar clasicul ulei de ricin aplicat pe vârfuri, așa că pentru mine o mascara bună trebuie să scoată în evidență ce am deja: să ridice, să alungească, să separe. Lucruri de bază. Și, dacă mă întrebați pe mine, secretul oricărei mascara bune stă în periuță. Firește că și produsul în sine trebuie să fie foarte bun calitativ, pentru că îl aplicăm pe ochi, o zonă sensibilă, dar esențialul e periuța.

 

Am folosit Dior Iconic Overcurl de prin 2013 încoace, cu dragoste maximă, la fel ca la fondul de ten Estée Lauder. Eu când mă îndrăgostesc, mă-ndrăgostesc! Între timp am testat vreo zece tipuri de Mascara, dar tot la Iconic Overcurl m-am întors. Până când, așa cum povesteam mai sus, am primit și acea mostră de Dimensions de Chanel, nuanța 10 – Noir.

 

 

Culmea e că Iconic Overcurl tot așa m-a prins, cu o mostră primită la un eveniment de beauty. Pe atunci eram fidelă, din facultate, produselor Max Factor, dar a doua zi m-am dus și mi-am cumpărat Iconic Overcurl. Și cu el am rămas, până acum.

 

Am primit Dimensions de Chanel ca mostră: o periuță mică, într-un recipient mititel. L-am folosit după ce mă întorsesem deja acasă, de curiozitate, și reacția a fost wow. La o săptămână după ce m-am dus la boutique-ul Chanel din Băneasa pentru fond de ten, am revenit pentru Mascara. „Nuanța 10 – Noir, vă rog?”.

 

În continuare cred că Iconic este o mascara foarte bună, dar simțeam nevoia unei schimbări, iar Dimensions de Chanel ridică și separă genele mele într-un mod aproape lipsit de efort. De asta am și spus că reacția mea a fost wow, nu sunt prea obișnuită cu efecte imediate, de obicei trebuie să muncești un pic cu produsele de beauty.

 

 

Mai cred un lucru: genele noastre sunt foarte diferite. Mai țepoase, mai alungite, mai lungi, mai scurte, mai arcuite, nu sunt două la fel. Prin urmare, ceea ce mie îmi este bun nu-i va fi bun altcuiva și tot așa. Sfatul meu e să mergeți în magazin și să încercați. Eu sunt dovada cea mai clară despre ce poate face o mostră potrivită, pentru persoana potrivită. Întrebați, cereți informații, trageți de limbă doamnele din magazin, sunt drăguțe și vă vor ajuta. Dar încercați.

 

Ah, mai e un lucru care mi-a plăcut la Dimensions de Chanel: nu lasă urme, deloc. Înainte mă mai trezeam cu urme negre sub ochi, tocmai pentru că genele sunt destul de lungi și uneori mai „ating” pielea. Cu noua mea mascara, n-am mai pățit asta, semn că aderă bine la gene și nu lasă urme. Port lentile de contact, deci trebuie să fie foarte blândă, și n-am avut probleme nici în acest registru.

Crema de mâini: La Crème Main

 

 

Eu consum cantități industriale de cremă de mâini. Deși am mereu un singur fond de ten, un singur tub de mascara, un sigur fard de obraz și tot așa, în materie de cremă de mâini nu lucrez decât de la 5 flacoane în sus. La un moment dat mi-am făcut ordine în baie și am numărat 23 de tipuri diferite de cremă de mâini, în flacoane mai mari sau mai mici.

 

 

Nu e un moft (deși 23 de flacoane sunt mult prea multe, într-adevăr), ci o consecință a unui adevăr pe care l-am învățat în anii de scris și de cunoscut femei interesante. Cele mai prețioase învățături de beauty pe care mi le-am însușit sunt următoarele două. Prima: cea mai bună cremă de față e crema de protecție solară (am și scris pe tema asta de mai multe ori). A doua: vârsta unei femei n-o ghicești prima dată din aspectul tenului sau al gâtului, cum se crede în general, ci din aspectul mâinilor. Mâinile trădează primele trecerea timpului.

 

Orice femeie cochetă pe care am cunoscut-o mi-a confirmat că îngrijirea mâinilor este esențială pentru frumusețe și, având în vedere că am avut mereu un punct sensibil pentru aspectul mâinilor și ce spun ele despre noi (am și scris aici), am rezonat întru totul cu această filozofie.

 

De aici nenumăratele flacoane cu cremă de mâini: unele cumpărate, altele primite cadou, altele aruncate rapid în coșul de cumpărături la casă (fiindcă, se știe, sunt genul de produse care stau de multe ori lângă casa de marcat în magazinele de beauty), dar toate folosite din plin. Dar, recunosc, crema de mâini mi s-a părut mereu ceva utilitar, aproape banal: trebuia să hidrateze, să nu aibă multe chimicale sau deloc, să miroasă plăcut sau deloc și cam atât.

 

Până când am primit cadou noua Chanel – La Crème Main, un produs care a ridicat ștacheta în doi timpi și trei mișcări și m-a introdus deja în altă ligă. În primul rând, arată fabulos și are o formă delicios de ergonomică: eu o țin în geantă și aproape că-mi vine s-o folosesc și ca dispozitiv antistres, tot timpul aș vrea să stau cu mâinile pe ea. În al doilea rând – și esențial – este de departe cea mai fină cremă de mâini pe care am folosit-o vreodată. Introducerea de mai sus stă mărturie pentru experiența mea în domeniu.

 

 

LA CRÈME MAIN este gândită pentru a fi un produs complet pentru mâini: de la palme la cuticule și unghii. Hidratează, intră în piele instantaneu (cel mai tare urăsc senzația de mâini lipicioase, deci mă puteți crede pe cuvânt), mirosul este plăcut dar foarte delicat, iar la 5 minute după aplicare mâinile sunt deja mai catifelate. Ceea ce, pentru mine, e un efect wow.

 

După ce mă îndrăgostisem deja de ea, am citit și rezultatul studiilor clinice făcute de cei de la Chanel. Se pare că nu sunt singura „îndrăgostită”: femeile din panel au experimentat – la doar 30 de minute după aplicarea cremei – cu 88% mai multă hidratare și cu 12% mai multă catifelare, iar pe termen lung unghii mai tari cu 70%, după 2 luni de utilizare. Chiar aștept să văd la mine acest lucru, fiindcă unghiile casante au fost mereu o problemă.

 

Aceste efecte instantanee n-au nimic întâmplător în ele, ci se bazează pe două ingrediente-cheie, primul fiind extractul de ceară de trandafir de luna mai, crescut de Chanel în Grasse. Acesta formează un delicat strat protector invizibil asupra pielii, pentru a o menține hidratată chiar și în zilele reci. Al doilea ingredient este extractul de Iris Pallida, care dă efectul de luminozitate a pielii după aplicare.

Asta am folosit eu, asta mi-a plăcut la nebunie în ultimele luni, dar – așa cum vă spun de fiecare dată – nu mă credeți pe cuvânt. Chiar din contră: mergeți și testați în boutique-ul Chanel din Băneasa Shopping City, întrebați, puneți produsele pe pielea voastră. Ați putea avea o revelație, cum am avut eu, sau – dacă nu sunt produsele potrivite pentru voi – ați putea găsi, cu acea ocazie, ceva care să se potrivească mai bine pielii voastre. Cu cât testăm mai multe produse, experiențe, locuri, orice, cu atât aflăm mai multe despre noi înșine. La capitolul beauty, revelațiile pot fi uneori instantanee, așa că… îndrăzniți!

Foto: Chanel

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK



7 Comments

  • Andrada spune:

    Dimensions este intr-adevar cea mai buna mascara incercata si de mine, avand aceeasi reactie la prima incercare: wow!
    Am tot zis ca o sa fac un mic efort sa o recumpar, iar articolul tau este impulsul de care aveam nevoie sa revin la acest plan. ?

  • Carmen spune:

    Buna. Am citit articolul si fiindca sunt mare amatoare de noutăți în materie de produse cosmetice as spune ca si pretul face diferenta. De curând am cumparat o crema de la Auchan cred ca este marca lor proprie Cosmia se numeste. Este pentru copii o crema de fata si corp dar eu o folisesc pentru maini. Nu exagerez cu nimc daca spun ca imi place mult si chiar mi-a întrecut așteptările. Miroase foarte frumos si catifeleaza mainile. În plus are un pret accesibil . De multa vreme caut prin magazine produse cosmetice fără paraben si chiar ma orienteze spre produsele pentru copii gen creme, sapun, lapte de corp.

  • Diana spune:

    Fondul de ten…ahhh .eu fara el nu duc nici gunoiul?.ma simt „naked”fara fond de ten.mai merge fara rimel sau fara fard de ochi ,dar fara fond de ten…never!protejeaza de praf,poluare si pe deasupra mai si ascundele defectele.eu folosesc fondul de ten Even Better de la Clinique cam de un an si il ador.Mi-a fost oferit intr-o parfumerie inpreuna cu alte mostre si am decis sa il cumpar.inainte foloseam Beyond Perfection tot de la Clinique,dar parca incarca prea mult fata.desi are o acoperire perfecta,100%

  • Ioana Ciont spune:

    Rezonez perfect cu tine la ideea că fondul de ten este un strat „protector” între ten și mediul înconjurător. Deși multă lume a ridicat din sprâncene când le-am explicat cum văd lucrurile, eu chiar așa mă simt. Când nu port fond de ten, parcă tot praful și impuritățile mi se așază direct pe piele.

  • Irina spune:

    Daca tot ai avut in acelasi timp si 23 de flacoane de crema de maini, ar fi interesant sa scrii un articol despre top 5.

    • Nu au fost atat de memorabile, nu as sti cum sa le departajez 🙂 Chanel Creme Main e prima de care scriu fiindca intr-adevar e speciala. Dar restul, sincer… au fost variatiuni pe aceeasi tema. Si-au facut treaba bine, insa.