Despre tot ce-i fin și fain

Pasiunile pe care le datorez filmelor: orașe, restaurante și… săpun

By 21 decembrie, 2017Myself
read time 5 min
 
21 decembrie, 2017

Pasiunile pe care le datorez filmelor: orașe, restaurante și… săpun

Ultima recomandare din 2017 pe lista locurilor în care puteți să faceți o afacere bună plătind cu Mastercard este un mic rai al produselor de îngrijire a corpului. Povestea mea cu brandul „Sabon” a început dinainte să-i trec efectiv pragul, într-un episod din „Sex and the City”.

by

Unele dintre cele mai interesante destinații și experiențe din viața mea le datorez direct filmelor și am mai spus-o. Sunt genul acela de cinefil ahtiat după detalii, după anecdote și trivia, observator pe alocuri obsesiv de amănunte pe care nu le bagă de seamă aproape nimeni, dar pe care eu simt nevoia să le investighez temeinic, pentru plăcerea personală. Întrebarea mea preferată nu e „De ce?”, este „Unde?”. Unde e cafeneaua/magazinul/restaurantul/colțul acela de stradă?

 

 

De-a lungul timpului am vizitat „movie locations” – nu spun locații, fiindcă în românește locație înseamnă cu totul altceva – din toată lumea și pe toate continentele. De la motelul Bates din „Psycho” al lui Hitchcock până la platourile de filmare Star Wars din Tunisia sau la fântâna din Familia Bundy.

 

New York-ul este locul meu favorit pentru căutat „comori din filme”, pe lista de bifate aflându-se cafeneaua Serendipity din filmul cu același nume, hotelul Plaza din ”Singur Acasă” și toate restaurantele din ”Sex and the City”, dintre care unul – Eleven Madison Park – se află pe locul întâi în lista mea de experiențe culinare din această lume.

 

Tot datorită lui ”Sex and the City” am descoperit demult, când eram în facultate, brandul „Sabon”. Magazinul din New York l-am vizitat abia la ceva ani distanță, însă imaginea rafturilor cu săpunuri naturale, scrub-uri și geluri de duș printre care Carrie și prietenele ei se plimbau vorbind despre viață și dragoste într-unul dintre episoade mi s-a trezit de prima oară curiozitatea.

 

Avea ceva vintage, autentic și fermecător și, de vreme ce creierul gândește în imagini, scena din serial mi-a rămas întipărită în minte. Chiar și acum, după atâția ani, când trec pe lângă unul dintre magazinele Sabon din București și se întâmplă să fiu cu cineva care nu cunoaște brandul, am impulsul să-i zic același lucru: „Cum, nu știi Sabon? A fost și în Sex and the City”.

 

Dincolo de „Sex and the City” însă, povestea „Sabon” începe în Israel, cuvântul „sabon” însemnând de fapt „săpun” în ebraică. A fost creat de 2 prieteni, un el și o ea, care au văzut succesul de care se bucurau la sfârșitul anilor ’90 produsele de îngrijire fabricate manual. Cu spirit antreprenorial, au luat o rețetă aborigenă de săpun cu lavandă, adusă din Australia de către părinții unuia dintre ei cu circa 30 de ani în urmă, și au pornit o mică afacere experimentală.

 

Succesul a fost atât de rapid și fulminant încât au ajuns în scurt timp să facă săpunuri cu tot felul de fructe, ierburi sau vegetale, inclusiv cu petale de trandafir sau bucăți de lămâie. În doar câțiva ani, ”Sabon” a devenit un brand în deplinătatea cuvântului, adăugându-și în ofertă scrub-uri, creme și toată gama de îngrijire pentru corp. Totul în sticle de sticlă, reciclabile și cu aspect vintage.

 

Preferatele mele – cumpărate și recumpărate de multe ori – sunt scrub-urile. Dacă la produsele de îngrijire a tenului am o slăbiciune declarată pentru măști, pentru corp iubesc scrub-urile de toate felurile, iar cei de la Sabon au niște combinații delicioase cu lavandă, kiwi, vanilie, nucă de cocos sau săruri de la Marea Moartă.

 

Având în vedere că tot magazinul e numai sticluță lângă sticluță, aveți de unde alege și testa, dar trebuie să știți că sunt renumiți și pentru mix-urile unice de substanțe care la prima vedere nu te-ai gândi că merg combinate între ele, cea mai populară fiind cea de „patchuli, lavandă, vanilie”. Surprinzător atunci când citești… și totuși miroase genial.

„Sabon” face parte din programul Mastercard Premium & Business, care include peste 120 de parteneri și mai mult de 350 de destinații premium, din zona de modă, gastronomie, accesorii, călătorii, beauty, home & deco, dezvoltare personală și business. Pe majoritatea le cunoașteți și probabil le-ați și frecventat, dar poate nu știați până acum că puteți face o afacere bună plătind cu un card Mastecard în ele.

 

Pe lista mea se mai află salonul de frumusețe la care merg de ani de zile, unele dintre restaurantele mele preferate, plus magazine în care intru frecvent. La toate am discount 5% când plătesc cu cardul Gold, ceea ce înseamnă că ritualurile mele au și o parte de eficiență, care pentru mine contează mult. De fapt, există persoană pentru care să nu conteze? Mă îndoiesc.

Luna aceasta, aveți 20% reducere la orice produs Sabon și 30% daca folosiți cardul Royal Passport.

 

Există multe magazine SABON în toată țara, le găsiți pe toate pe site-ul oficial SABON, iar despre programul Mastercard Premium & Business puteți afla mai multe AICI.

Fotografii: Sabon

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK