Despre tot ce-i fin și fain

Romanță contemporană cu o doamnă și un Cavalier

By 2 martie, 2021People
read time 4 min
 
2 martie, 2021

Romanță contemporană cu o doamnă și un Cavalier

De Valentine’s Day, am făcut o ședință foto cu cel mai important patruped din viața mea: Charlie. S-a întâmplat în studioul Alinei Botică și, printre lătrături, alergături și snack-uri pentru personajul principal, a ieșit ceva absolut adorabil.

by

De când îl am pe Charlie, cavalerul – și Cavalierul – din imagine, am învățat să nu mai planific lucrurile atât de mult.

 

Să fiu mai spontană și să nu mă mai aștept să fie totul perfect. Chiar dacă, în adâncul suflețelului meu perfecționist, încă visez la așa ceva.

 

Ședința foto din aceste superbe imagini, realizată în studioul Alinei Botică – „Fotograf de portret și boudoir” (o titulatură care îmi place enorm), este dovada vie a acestui fapt.

 

 

Dar să o iau cu începutul, care are legătură tot cu perfecționismul și cu nevoia mea de control.

Am cunoscut-o pe Alina Botică la finele lui 2019, când m-a invitat la o sesiune foto atipică, numită RAW YOU.

RAW YOU este proiectul cel mai drag al Alinei, fiindcă e despre frumusețea naturală, necosmetizată și nealterată în vreun fel.

 

 

Fotografii „raw”, făcute cu lumină naturală, fără artificii de make-up și fără coafuri complicate.

 

Un fel de „Vino fix așa cum ești”.

 

Sau, deviza superbă a Alinei, care se regăsește pe homepage-ul site-ului: „VINO SĂ EXIȘTI ÎN POZE”.

 

Când m-a invitat la sesiunea foto – din care au rezultat fotografiile mele portret preferate – Alina mi-a scris și un email lung în care mi-a explicat toate detaliile.

 

Un mail pe care eu l-am citit cu simț de răspundere, dar pe care perfecționista din mine l-a completat, în minte, cu lucruri legate de nesiguranțele ei, așa că am ajuns la ședința RAW YOU a Alinei… machiată.

 

Machiată în stilul meu mega-ultra-minimalist, dar totuși… machiată.

 

De cum am intrat, mi-am dat seama de eroare, deși cu o jumătate de oră înainte, când îmi așezam fondul de ten cu burețelul pe față, uitasem complet de orice referință la asta.

 

Sau, mai bine zis, eram cu gândul în toate lucrurile pe care le aveam de făcut pe ziua respectivă și pe care trebuia să le controlez.

 

M-am demachiat și am râs amândouă de situație, dar am ținut s-o precizez fiindcă, la drept vorbind, așa sunt eu.

 

Trebuie să am controlul și asta uneori înseamnă să trăiesc atât de mult în imaginea din capul meu încât ignor detalii din prezent. Mă tratez, dar merge greu.

 

Tratamentul cel mai eficient în acest scop este domnul… sau domnișorul din imagine.

 

Dacă la prima ședință foto cu Alina am venit machiată, la ședința foto cu Charlie am venit complet răvășită, cu un câine care lătra fiindcă văzuse un alt câine în curtea studioului și căruia îi uitasem acasă și snack-urile preferate, care să-l facă mai relaxat într-un cadru nefamiliar.

 

 

 

Și totuși, ședința foto a ieșit excepțional, ceea ce este meritul deplin al Alinei.

 

Am râs, am făcut haz de necaz, ne-am întins pe burtă să facem divertisment pentru personajul canin din imagini și ne-am distrat copios.

 

A fost încă o dovadă că, uneori, e suficient să lași hățurile (sau lesa, după caz) din mâini și să-ți asumi că nimic nu va fi perfect, dar că o să iasă bine la final. Și să te simți bine, pur și simplu.

 

Totuși, oricât de adorabilă ar fi ședința mea cu Charlie, trebuie să mărturisesc că ideea nu a fost nicidecum a mea.

 

A fost tot a Alinei, care – cu câteva săptămâni înainte de Valentine’s Day – mi-a scris să-mi povestească de o idee neconvențională care-i venise în minte.

Mai exact, o serie de ședințe foto cu doamne și domnișoare, însoțite de un alt fel de Valentin. Unul pe patru lăbuțe.

 

În fond, chiar dacă femeile sunt singure, măritate sau cu statut martial incert, companionul canin este mereu prezent.

 

De fapt companionul necuvântător, fiindcă nu este vorba doar despre căței, ci despre orice animal de companie pe care îl iubim și unde… sentimentul este reciproc.

 

Așadar, ședința mea foto cu Charlie a fost făcută special pentru Valentine’s Day și va rămâne pentru totdeauna o amintire superbă a poveștii noastre de amor canin.

 

Mi-am făcut deja o „notă mentală” să revin la Alina în vară, pentru o sesiune de portrete clasice, fiindcă am avut o chimie deosebită împreună.

 

Până atunci, însă, aceasta este seria de poze care ar putea fi intitulată „Doamna și Cavalierul”.

 

 

 

 

Toate fotografiile din articol sunt semnate de Alina Botică. O găsiți pe site-ul ei „Alina Botică Portrait Studio”

Pe mine mă puteți urmări și pe contul meu de Instagram.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK