Despre tot ce-i fin și fain

Rujurile Chanel COCO Flash: poveste de dragoste în nuanțe de roșu

By 31 martie, 2019Lifestyle
read time 5 min
 
31 martie, 2019

Rujurile Chanel COCO Flash: poveste de dragoste în nuanțe de roșu

Iubesc rujul clasic, rujul roșu, rujul care a scris istorie și care continuă să fascineze. Iubesc și rujurile care aduc ceva nou, ce nici nu știam că-mi doresc. Noua colecție de rujuri Chanel e despre toate astea… și ceva în plus.

by

Relația mea cu rujul e clară și bine-delimitată. Așa cum în materie de haine – culori, texturi, croieli și stiluri – știu exact ce-mi place, la fel e și la cosmetice. Nu sunt genul de persoană care se entuziasmează la fiecare nuanță lansată nou, la fiecare sclipici adăugat unei formule sau la orice ambalaj frumos. Ba chiar din contră, greu mă îndrăgostesc de ceva nou în defavoarea clasicului și deja-încercatului.

 

De la Chanel, în fiecare an îmi place câte ceva. Nu din prima mereu, uneori din a doua încercare sau dintr-un soi de balet, de du-te-vino, ca și cum culoarea sau produsul îmi face curte, eu nu știu sigur dacă să mă las cucerită. De multe ori mă las, alteori încerc o vreme și apoi îmi dau seama că mi se potrivește mai bine altceva, dar puține branduri au această abilitate de a mă ispiti. Ca om destul de minimalist în alegeri și gusturi, chiar sunt greu „ispitibilă”.

 

 

Când am primit această cutie fantastică de la Chanel, m-a intrigat promisiunea făcută de ROUGE COCO FLASH: că este și hidratant, și ușor de aplicat, și confortabil și, mai ales, nu este deloc lipicios și uleios.

 

Multe promisiuni, combinate și cu prejudecata mea, cum că rujurile care au oricât de puțin luciu în ele nu sunt pentru mine. În general prefer texturile mate, cât mai simple și neostentative, poate și fiindcă roșul este oricum o culoare care atrage atenția suficient.

 

Și totuși, după zece zile de testat nuanțele ROUGE COCO FLASH, de purtat, de combinat, de ieșit în oraș și la diferite evenimente (și inclusiv la un eveniment sportiv), plus plimbări prin umiditatea sufocantă din Singapore, procesul de cucerire a fost desăvârșit.

 

O să scriu în cele ce urmează ce mi-a plăcut, concret, pe testate. Când alegi un ruj, te interesează ce proprietăți are și cum îți poate face viața mai frumoasă și mai ușoară:

– se aplică extraordinar de ușor și, dintr-o singură trecere, buzele sunt impecabil colorate;

 

– ca un corolar la prima constatare, nici nu am avut nevoie să folosesc pensula de aplicat rujul. De ani de zile eu nu-mi aplic rujurile decât cu pensula specială, simt că am mai multă precizie în acest fel, iar rezultatul arată mult mai bine. Chiar dacă voi face asta și cu ROUGE COCO FLASH, de vreo două ori, neavând la îndemână pensula, am încercat să aplic direct. A fost ușor, precis și foarte simplu, iar asta se datorează texturii pe care o are rujul și faptului că nu e deloc lipicios, ci doar alunecă pe buze.

 

– hidratarea are la bază ingrediente naturale, mai precis complexul Hydraboost, cu ceară naturală obținută din mimoză, jojoba și floarea soarelui, care menține efectul de hidratare până la opt ore. Eu l-am purtat 10 ore, în avion, și la final am simțit nevoia doar să împrospătez cu un nou strat, dar culoarea era încă acolo. Cu alte rujuri, la finalul acestui interval nu mai aveam nimic pe buze.

 

– sunt foarte pigmentate. Nu știu voi, dar eu nu suport acele rujuri la care trebuie să aplici (direct sau cu pensula) de 3-4 ori până să se vadă culoarea pe buze. Aici, culorile sunt foarte puternice și e suficentă o cantitate mică, o trecere delicată pe buze, ca să ai exact nuanța de pe ambalaj.

 

 

Sunt 26 de nuanțe, inclusiv multe variante de roșu superbe, așa că vă sfătuiesc să mergeți să testați. Găsirea rujului perfect este una dintre activitățile de beauty care mi-a plăcut mereu foarte tare și probabil operațiunea de make-up la care am cea mai mare răbdare: aș putea să colind magazinele și să testez și 50 de nuanțe înainte să o găsesc pe ACEEA.

 

Din ROUGE COCO FLASH „aceea” este pentru mine nuanța 68, ULTIME, dar o să tot experimentez în următoarele săptămâni cu combinații de nuanțe din cutie. Aici e avantajul pensulei: poți să combini foarte ușor culori diferite și să găsești ceva unic pentru tine.

Le găsiți în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City, unde puteți testa și găsi toate produsele și noutățile, inclusiv parfumurile din „Les Exclusifs de Chanel”. Știți deja vorba mea: nu mă credeți pe cuvânt, mergeți și încercați!

Foto: Chanel

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK