Despre tot ce-i fin și fain

„Să ne oprim să mirosim florile” e un îndemn mai actual ca niciodată

By 20 aprilie, 2024Culture
read time 4 min
 
20 aprilie, 2024

„Să ne oprim să mirosim florile” e un îndemn mai actual ca niciodată

Dacă mai aveam nevoie de cineva să ne spună câtă nevoie avem de natură pentru a trăi frumos, avem și oficializarea: toate tendințele de la Milan Design Week indică spre NATURAL și naturalețe. La final de aprilie, există și un loc în București unde te poți opri în drumul tău ca să aplici exact fraza din titlul articolului.

by

*** Acest articol face parte dintr-un proiect mai amplu realizat de FINE SOCIETY x SUN PLAZA, despre evenimente educative și de lifestyle care au loc în București ***

Scriu acest articol de la Milan Design Week, locul unde se lansează tendințele în design interior și, în esență, de tot ce ține de arta de a trăi frumos.

 

Primul meu contact cu energia acestei săptămâni a avut loc, însă, dinainte să ajung măcar la târgul de la Fiera di Milano.

 

S-a întâmplat în timp ce mergeam de la hotel spre stația de metrou și a constat în întâlnirea mea cu o serie de afișe care m-au oprit în loc instantaneu.

 

Erau cam zece în total, amplasate de-a lungul unui gard înalt, și înfățișau mai multe modele de canapele, fotolii și paturi, fiecare dintre acestea fiind așezat în mijlocul unei pajiști, al unei păduri sau al unei grădini.

 

Deasupra, aceeași frază: EXPERIENCE THE SLOW LIFE.

 

 

Mi-a plăcut atât de mult încât am făcut câteva fotografii ca să-mi rămână în telefon și să-mi reamintesc mesajul când mă ia vâltoarea vieții zilnice.

 

Doar că, ajungând la târg, am realizat că acea serie de afișe aparținând unuia dintre miile de branduri de mobilier nu era decât o picătură în ocean.

 

Anul acesta totul, de la culorile cele mai dezirabile și până la standurile de prezentare ale brandurilor, are o singură temă recurentă: NATURA.

 

Flori naturale, iarbă naturală, piatră naturală, lemn, nuanțe naturale, plante verzi și absolut orice ne poate oferi acea senzație din afiș: că oriunde ne-am afla, ne simțim în mijlocul unei grădini.

 

Am fotografiat zeci de standuri decorate luxuriant cu flori naturale și cu plante de toate felurile, iar ceea ce în alți ani se întâmpla la nivel de vază sau ghiveci se întâmplă acum sub forma unor pereți îmbrăcați integral în flori, a unui mobilier dispus printre trunchiuri de copaci sau a altor artificii menite să trezească exact acea senzație: că stai pe un fotoliu în mijlocul pajiști înverzite.

 

 

 

 

Mi-a fost, așadar, foarte ușor să scriu despre un eveniment care pare desprins din ceea ce am văzut la Salone del Mobile, dar care se desfășoară în București, chiar sub nasul nostru.

 

FLOWER EXPO este un eveniment care se desfășoară în Sun Plaza de 13 ani încoace, iar anul acesta va avea loc între 19 aprilie și 3 mai.

 

Expoziția florală este formată exclusiv din flori naturale și pornește de la un concept pe care lumea întreagă îl redescoperă în prezent: nevoia de a aduce natura în viețile noastre, dar și de a ne inspira din puterea ei de adaptare și din forța pe care o dovedește uneori în fața celor mai vitrege condiții.

 

Vor fi trei zone diferite în cadrul Flower Expo, gândite atât pentru dorința clienților de a face fotografii cât mai frumoase, dar mai ales pentru plăcerea senzorială.

 

Înainte de a face o fotografie, „să ne oprim să mirosim trandafirii”, vorba unei expresii clasice, iar în cazul de față să privim, să ne bucurăm de verdeața și culorile naturale ale aranjamentelor care vor umple centrul comercial în următoarele zile.

 

Însuși faptul că acest lucru se întâmplă în interiorul unui mall este un exercițiu de normalitate: locurile prin care trece, zilnic, un număr mare de oameni sunt cele în care natura ar trebui să aibă un loc și un rol clar.

 

 

Iată ce te așteaptă în Sun Plaza până pe 3 mai:

 

ZONA 1: Humanic – Douglas – Splendor

 

O serie de coșuri supradimensionate, din nuiele împletite, umplute cu mușchi și flori naturale.

 

ZONA 2: Sephora – Zara

 

O serie de copaci cu cortine de lăstari și flori naturale.

 

 

ZONA 3: Koton

 

Betonul întâlnește natura, sub forma unor pilon înalți de beton armat decorați cu flori naturale.

 

 

FLOWER EXPO se desfășoară în Sun Plaza între 19 aprilie și 3 mai.

Foto: Fine Society, Sun Plaza

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK