Despre tot ce-i fin și fain

Seconde/Seconde: când cadranele ceasurilor vintage devin teren de joacă artistică

By 14 mai, 2022Lifestyle
read time 2 min
 
14 mai, 2022

Seconde/Seconde: când cadranele ceasurilor vintage devin teren de joacă artistică

Brandul Seconde/Seconde, creat de Romaric André, nu se ia deloc în serios și nu ia în serios nici ceasurile vintage, de colecție. Ba chiar din contră: intervine asupra lor, schimbând arătătoarele cu versiuni caricaturale și nespus de cool.

by

Săptămâna aceasta, în cadrul Romanian Design Week, spațiul Albini Prassa a găzduit o expoziție cu doi invitați speciali din lumea orologeriei.

 

Amândoi au fost interesanți, dar mi-a aprins imaginația munca lui Romaric André, omul din spatele brandului Seconde/Seconde, care nu construiește ceasuri ci, ca să folosesc chiar expresia lui, le “vandalizează”.

 

Mai exact, intervine asupra unor piese vintage de la Rolex și alte branduri de tradiție, înlocuindu-le arătătoarele cu plăsmuiri ale imaginației sale: săbii, înghețate, nori sau orice altă întrupare caricaturală.

 

 

Site-ul lui André este la fel de ireverențios ca activitatea lui și abundă în afirmații ironice, de genul “I live in Paris and I am full of myself” sau “I vandalise other people’s products only because I failed at building mine”.

 

Poate să-ți placa sau nu, dar ideea e remarcabilă.

 

 

 

 

Pentru mai multe inspirații, personaje și experiențe, mă puteți urmări și pe pagina mea de Instagram.

Foto: Fine Society, Seconde/Seconde