TAG Heuer: manufacturarea unui ceas elvețian în 30 de imagini
Un model tipic al anilor ’60, TAG Heuer Autavia, a fost reinventat pentru secolul XXI. Văzut din manufactura elvețiană din La Chaux-de-Fonds, iată cum arată procesul de realizare a unui ceas elvețian.
Realizat pentru prima dată în anii ’60 și devenit preferatul colecționarilor, Autavia este un cronograf gândit pentru piloții de curse. A fost resuscitat cu surle și trâmbițe anul acesta – și lansat ca noutate la Baselworld – ca urmare a unui sondaj desfășurat online pe parcursul anului 2016.
Din 16 modele vintage ale casei TAG Heuer, peste 50.000 de useri au votat pentru reeditarea modelului „Autavia Rindt”, purtat de faimosul pilot de Formula 1 Jochen Rindt, dar și de alți piloți faimoși ai anilor ’60 și ’70: Mario Andretti, Jo Siffert, Clay Regazzoni.
„Au fost mai multe modele Autavia făcute de-a lungul timpului, dar userii de internet au ales exact primul model desenat de Jack Heuer în 1962, cu marginile acestea rotunjite și cu feel-ul vintage autentic”, zâmbește Olivier Romang, Product Manager al diviziei de ceasuri TAG Heuer
Iată procedeele prin care trece un ceas Autavia, în manufactura TAG Heuer din La Chaux-de-Fonds, Elveția. Imaginile sunt spectaculoase și elocvente pentru oricine își dorește să înțeleagă un pic mai bine universul orologeriei fine:
Galvanizare:
Linia de asamblare:
Garnisaj: poziționarea componentelor
Cuptorul:
Ambreiajul vertical
Galvanizarea:
Garnisajul componentelor din platină:
Asamblare:
Verificarea etanșeității:
Partea de montaj final:
În România, ceasurile TAG Heuer sunt distribuite de Orologeria Galt.