Despre tot ce-i fin și fain

„Wagner Arte Frumoase și Povești” a lansat o colecție de porțelanuri fine pentru baie

By 11 ianuarie, 2021Lifestyle
read time 5 min
 
11 ianuarie, 2021

„Wagner Arte Frumoase și Povești” a lansat o colecție de porțelanuri fine pentru baie

Într-un an complicat, surorile Ana și Irina Wagner au văzut cum oamenii își redescoperă spațiul personal, cu tot cu micile lui bucurii și tabieturi. Așa s-a născut o colecție de obiecte speciale pentru baie, în colaborare cu brandul românesc de cosmetice organice Deplin.

by

Atelierul de porțelanuri al surorilor Ana și Irina Wagner este una dintre acele destinații ale Bucureștiului care, de douăzeci de ani încoace, ne fac să visăm.

 

Dacă românii și-au recăpătat, de la începutul anilor 2000, gusturi demult uitate pentru tabieturi, porțelanuri și lucruri fine, acesta este în mod direct și meritul surorilor Wagner. 

 

Totul a pornit de la câteva căni pictate în timpul studenției de către Ana Wagner, obiecte care s-au vândut aproape instantaneu.

 

La acel moment, piața era avidă de obiecte diferite, create cu suflet, care să nu arate ca și cum ar fi ieșit de pe o linie industrială de producție.

 

Dacă în ziua de azi ideea de handmade este deja un trend în toată regula, în urmă cu două decenii românii abia se reîmprieteneau cu el, după o invazie de importuri și produse de serie.

 

De atunci încoace, povestea Wagner a curs lin și firesc, independent de schimbările vremurilor, de recesiuni și de pandemie, inspirând multe alte inițiative din zona meșteșugurilor fine.

 

Fără a spune niciun fel de vorbe mari, Ana și Irina Wagner ne-au făcut să redescoperim lucrurile fine, desprinse din alte vremuri, dar totuși atât de actuale.

 

La finalul anului 2020, m-am întâlnit cu surorile Wagner în atelierul lor care, deși și-a mai schimbat adresa de-a lungul timpului, nu a plecat niciodată din Cotroceni.

 

Ritmul ireal de tihnit al vieții din acest cartier al Bucureștiului se potrivește perfect cu obiectele migăloase care prind viață în încăperile cu tavan înalt.

 

Întâlnirea noastră de la final de an a fost o cafea prietenească, după o perioadă de izolare în care îmi doream să vorbesc din nou cu personajele mele și să simt pulsul vieții pe viu, nu doar prin rețelele sociale.

 

Discuția noastră mi-a confirmat, cu bucurie, că anul 2020, cu toate dificultățile lui, a însemnat și reconectarea românilor la spațiul personal.

 

Pe lângă clientela obișnuită a atelierului, au apărut comenzi de la clienți noi, care simțeau nevoia să-și înfrumusețeze casele cu un obiect lucrat manual.

 

Tot mai mulți oameni și-au dat seama că le lipsesc exact acele piese care să transforme prânzul, cina sau chiar și un banal ceai de după-amiază într-o activitate plăcută și tacticoasă: un set de ceai, niște căni deosebite pentru cafea, farfurii sau platouri pe care nu le găsești în magazine.

 

Dacă în ritmul trepidant al vieții de dinainte de pandemie cu toții făceam achiziții „pe pilot automat” sau ne mulțumeam cu obiecte luate rapid de pe raft, pandemia a avut măcar o consecință pozitivă: revenirea la „puțin și bun”, unde „bun” înseamnă de calitate, durabil, făcut de către un om și nu de către o mașinărie.

 

La vizita mea din atelier, am avut ocazia să văd, la momentul respectiv, și prototipurile actualei colecții gândite de Ana și Irina Wagner pentru un spațiu aparte din casele noastre.

 

În fond, dacă bucătăria și livingul pot fi răsfățate cu obiecte din porțelan lucrate manual, de ce baia, sanctuarul nostru intim, nu ar merita aceleași finețuri?

 

Așa s-a născut colecția de porțelanuri pentru baie „Wagner”, realizată în colaborare cu brandul românesc de cosmetice organice Deplin.

 

Suporturi pentru periuțe de dinți și pentru săpun, lumânări din ceară de soia și recpiente cu unt de corp.

 

Toate din porțelan pictat manual, pe modelele consacrate ale atelierului Wagner, inclusiv unul care are o însemnătate deosebită în contextul ultimei perioade: „I’m Still Standing”.

 

 

Pentru că, indiferent cât de grele au fost probele la care ne-a supus 2020, faptul că ne-am reîntors la lucrurile mici și încărcate de semnificație este un semn reconfortant de normalitate.

 

O altfel de normalitate decât cea cu care eram obișnuiți, dar cel puțin la fel de prețioasă.

 

 

 

Pentru mai multe idei, inspirații și personaje, mă puteți urmări și pe contul de Instagram.

*********

Întreaga colecție pentru baie realizată de Wagner și Deplin o găsiți pe magazinul online Wagner Arte Frumoase și Povești.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK