Despre tot ce-i fin și fain

La Mode Toujours: Cristina Negru creează haine fine, în stil French

By 12 decembrie, 2016People
read time 5 min
 
12 decembrie, 2016

La Mode Toujours: Cristina Negru creează haine fine, în stil French

Dintre #finethings ale acestei luni, colecția unui tânăr designer de modă s-a detașat în preferințele mele, datorită mixului grațios de materiale și croiuri. Brandul ,,La Mode Toujours” by Cristina Negru este o descoperire recentă pentru mine, dar el are deja 6 ani, iar noua colecție – ,,Rock, Baby, Rock”, este încântătoare. Am și argumente.

by

După mai bine de 8 ani de scris despre antreprenori mai mici sau mai mari, recunosc că am o slăbiciune aparte pentru poveștile începute de la zero. Acel gen de istorii în care totul este transparent și știi că tot ceea ce vezi astăzi s-a născut cândva din mult curaj, o doză de inconștiență și o sumă adesea modică de bani.

 

Este și cazul Cristinei Negru, o tânără din Deva care a început la 21 de ani un brand de modă, cu 1.000 de euro investiți în materiale și multă imaginație într-ale croiurilor. Acum are 27 de ani, o afacere care funcționează brici și pe care a botezat-o ,,La Mode Toujours”, un sediu într-o casă superbă din București și o clientelă care i-a rămas fidelă din 2010 încoace. Așa că da, recunosc, mi-a plăcut Cristina, și nu doar pentru hainele pe care le face, ci și pentru bunul-simț și modestia cu care își etalează realizările. Mi-a plăcut deopotrivă ca designer și ca om, de aceea am și ales să scriu despre ea.

Foto: In the dim light

Foto: In the dim light

Ce e deosebit la creațiile ei?

Îmi place că sunt frumoase și diafane, dar foarte purtabile. Eu una sunt, în primul rând, o femeie practică. Iubesc hainele prețioase și frumoase, dar pe care să le integrez ușor în garderoba și viața mea, nu să-mi dau existența peste cap căutând pretexte și locuri în care să le port.

 

Am trecut de mult de vremea în care mă entuziasmau piesele-statement fără nicio utilitate practică (am scris un întreg articol amuzant despre maturizarea mea vestimentară, aici), iar la capitolul ,,frumusețe funcțională”, brandul ,,La Mode Toujours” bifează multe pătrățele. Au rochii-sacou (preferatele mele), pantaloni și jachete care fac lesne trecerea între job și party, paltoane extrem de feminine, plus niște frumuseți de seară cu perluțe și mărgele aplicate fin. M-am ferit mereu de ținutele de ocazie exagerate, cu multe paiete, dar cele ale Cristinei sunt discrete și au ceva din spiritul ținutelor purtate de doamnele ,,Marelui Gatsby”.

Tot pe un stil retro-diafan este și showroom-ul Cristinei, creat de MooRA Design într-o casă cu multe ferestre și tavane înalte. M-a dus cu gândul la vremurile în care prezentările de modă se făceau în salonașe discrete, în prezența unei audiențe alese pe sprânceană, iar doamnele veneau apoi să li se ia măsurile pentru creații-unicat. Pe același principiu, dar adaptat la ritmul rapid al zilelor noastre, funcționează și business-ul Cristinei, fiindcă în cei 6 ani de activitate toată publicitatea ei s-a făcut din vorbă-n vorbă, de la clientă la clientă.

img_3011

 
img_3080

 
img_3098

 
img_3067

 
img_3013

 
img_3049

 
img_3084

 

Noua colecție este botezată ,,Rock, Baby, Rock”, dar nu de la curentul rock, ci de la pietrele și cristalele care au inspirat-o pe Cristina, conform Inspiration Board-ului de mai jos. Materialele folosite cu predilecție sunt catifeaua și mătasea, cu aplicații cusute manual.

lmt_moodboard_rock_baby_rock

 

Ținutele care mi-au plăcut mie cel mai tare sunt cele de mai jos, dar puteți descoperi colecția completă în showroom-ul ,,La Mode Toujours” din Strada Spătarului nr.52.

cr604

 
cr283

 
cr527

 
cr649

 
cr214

 
cr330

 
cr113

 
cr008_c

 
cr440

 
cr357

 
cr061

 
cr690

 

Foto showroom: Raluca Ciornea

Foto lookbook: Marius Baragan

Fashion Editor: Amir Doboș

Make-up Artist: Monica Panait

Hairstyle: Silviu Iuga

Model: Ana Balosu (MRA Models)