Despre tot ce-i fin și fain

Boutique-hotelul din Sinaia la care aș reveni oricând

By 9 iulie, 2017Travels
read time 5 min
 
9 iulie, 2017

Boutique-hotelul din Sinaia la care aș reveni oricând

Chiar și după ani de bătut Sinaia în lung și-n lat, fiecare nouă descoperire continuă să mă entuziasmeze. Ultima adăugată pe listă este un hotel-boutique cochet, cum mi-ar plăcea să existe și prin alte orașe ale țării. Dincolo de design, mâncare bună și confort, e o poveste despre cum omul sfințește locul.

by

De curând cineva m-a făcut să râd spunându-mi, în glumă, că aș putea să-mi dau doctoratul în Sinaia. I-am dat dreptate, jumătate în glumă și jumătate serios. Cred că în ultimii 5 ani am fost de zeci de ori la Sinaia și am scris tot de vreo zeci de ori despre diferite locuri, adrese, lucruri care mi-au plăcut sau pe care le-am descoperit. Ba chiar anul acesta am făcut și un filmuleț, cu Happy Tour și Art&Craft, unde am prezentat locurile mele preferate din Sinaia, deci am fost și un fel de ghid ad-hoc.

 

Prin urmare, ideea de a descoperi un nou hotel-boutique ascuns pe una dintre străduțele orașului m-a atras din prima, mai ales că recomandarea venea din partea unor buni prieteni care au colindat lumea largă și în al căror discernământ turistic mă încred și cu ochii închiși.

 

Am ajuns la Hotel Boutique Belvedere Sinaia în mijlocul unei săptămâni în care nu știam ce să fac mai întâi și am venit, recunosc, cu un To Do List consistent pentru serile lungi de la munte, pe principiul „pleasure, pleasure, dar avem business de rezolvat”. Totuși, în cele 2 zile la Belvedere n-am făcut altceva decât să mă relaxez și să mă bucur de hiking, stretching, mâncare bună și spa și nici măcar nu mi-am deschis laptopul. Nu mă așteptam să dau „skip” atât de ușor responsabilităților cu care venisem, dar acesta e meritul oamenilor de la Belvedere, care m-au făcut să mă simt ca acasă.

 

Am scris de multe ori despre ce mi-a plăcut și ce nu la hotelurile românești (ba chiar am făcut la un moment dat și o analiză), așa că departe de mine păcatul entuziasmului fără rost. Nu sunt nici vreo cârcotașă, dar nici nu mă încânt din orice. La Belvedere, însă, m-a surprins un staff atât de atent, cordial și amabil (într-un mod firesc și ne-scorțos) încât nu pot să nu-l laud din toată inima. Am găsit acel tip de amabilitate nestudiată a oamenilor care iubesc ceea ce fac și care își iau munca foarte în serios. Nota 10 pentru asta.

 

 

Unde se află hotelul?

Deschis de aproape un an, Hotel Boutique Belvedere se află la câțiva pași de Peleș, dar nu figurativ, ci concret: ieși din hotel, mergi 200 de metri până la o potecă pietruită și coborând pe ea ajungi exact pe Aleea Peleșului.

Camerele

 

Hotelul are 16 apartamente cu terasă și vedere spre munți, fiecare dintre ele având 65 de metri pătrați și fiind decorat modern și cu bun-gust de către un designer.  Mi-a plăcut sentimentul de căldură pe care ți-l lasă locul: pe afară arată exact ca un hotel de munte, dar interioarele sunt demne de orice alt stabiliment de cinci stele din lume. Fiecare apartament are și o chicinetă utilată, un concept foarte deștept zic eu, fiindcă multe familii vin cu copii și au nevoie să le prepare o alimentație specială sau pur și simplu vor să-și gătească pe cont propriu anumite mâncăruri.

 

Mai mult, proprietarii au știut foarte bine să-și găsească nișa, pentru că au pregătit niște pachete speciale pentru părinții care nu pot pleca din București decât la sfârșit de săptămână, dar care vor să le asigure o doză mai consistentă de munte copiilor lor, nu doar două zile de weekend. Astfel, dacă vrei să-ți trimiți copiii la munte încă din timpul săptămânii, cu bona sau cu un bunic, un microbuz special le asigură transportul din București la Sinaia, iar la destinație au parte de servicii all-inclusive, cu tot cu drumeții supravegheate de profesioniști într-ale ghidajului montan.

 

 

 

 

Spa-ul

 

Zona de spa este mică, dar intimă: piscină, saună și jacuzzi, totul cu un decor cool.

 

Restaurantul

Chiar dacă fiecare apartament are și bucătărie, eu mă număr printre turiștii cărora nu le place să gătească „în deplasare”, prefer să mă bucur de deliciile locale, iar restaurantul Noel – Local Modern Cuisine este unul pe care trebuie neapărat să-l încerci la următoarea vizită în Sinaia. Totul este proaspăt (locul are vad, tocmai pentru că mâncarea e bună și turiștii curg), iar rețetele locale sau internaționale sunt reinterpretate ingenios de chef-ul restaurantului. E un loc care s-ar potrivi oricând și în București sau în orice oraș mare, iar prânzul și cinele luate în timpul șederii au fost pe cât de „instagram”-abile pe cât de gustoase. În plus, tot ce se poate face în casă e făcut în casă, de la pâine până la siropul de brad ca-n copilărie. Iar micul dejun este, de departe, cel mai bun pe care l-am avut pe Valea Prahovei.

 

 

 

 

 

Ce mi-a plăcut mult:

Serviciul de „concierge”, unic în zona montană de la noi. Personalul hotelului îți poate organiza, la cerere, itinerariul de divertisment și cultură din zonă, de la bilete la Peleș, expoziții de artă de la Palatul Cantacuzino, excursii de o zi în alte orașe din zonă, aventuri off-road, deplasări la Stâna Regală (cu mașina sau în variantă de hiking), ba chiar și un antrenor personal care să te asiste, dacă vrei să faci un traseu pe munte. Am înțeles acum de ce scorul pe Trip Advisor și pe site-urile de profil e atât de bun și de ce turiștii străini sunt atât de încântați. Ca om care a adus de-a lungul vremii cel puțin 5 naționalități diferite la Sinaia, uneori poate fi o luptă să organizezi un itinerariu simplu, pentru niște turiști curioși.

 

Unde îl găsiți?

 

Pentru mai multe detalii, puteți intra direct pe site-ul hotelului Belvedere Sinaia, pe Booking.com sau pe pagina lor de Facebook.

One Comment

  • Clara spune:

    Am stat acolo si confirm ca este foarte foarte cozy. Am avut unele din cele mai relaxante mini-vacante. In special in timpul saptamanii. Mi-am permis sa fug pentu doua zile acolo. Privelistea de la terasa apartamentului, mancarea si amabilitatea staff-ului fac toti banii. Este aproape de Bucuresti si dau oricand o fuga acolo cand vreau sa ma relaxez la munte.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.