Despre tot ce-i fin și fain

Hamid Nicola Katrib, pictorul meu contemporan preferat, are o expoziție la Paris

By 21 decembrie, 2022Lifestyle
read time 5 min
 
21 decembrie, 2022

Hamid Nicola Katrib, pictorul meu contemporan preferat, are o expoziție la Paris

Hamid Nicola Katrib – arhitect, pictor si designer de interior româno-libanez – a încheiat anul 2022 cu un vernisaj internațional la Institutul Cultural Român de la Paris, cu expoziția “Bulles d’Ether”.

by

Am spus de multe ori că Hamid Nicola Katrib este artistul meu român favorit, mai ales că am avut privilegiul de a-l vedea în evoluție în ultimii zece ani.

 

 

Am scris povestea lui palpitantă de mai multe ori, în diferite momente temporale, și o regăsiți în variantă completă aici: Arta lui Hamid Nicola Katrib sau cum faci din sfârșitul lumii o metaforă pentru trăit

 

Cele 17 lucrări expuse la Paris – 15 picturi și 2 piese de mobilier – au fost curatoriate de către comisarul expoziției, Otte Ludwig.

 

“Bulles d’Ether” este o expoziție încărcată de culoare și de simboluri, ca o poartă a publicului către universul intim și suprarealist al lui Hamid, unde totul este posibil și nimic nu este prea mult.

 

 

După cum însuși Hamid recunoaște, “Este plictisitor să transpui în pictură ceea ce ochii văd, indiferent de filtre. Fascinant este să arăți ochilor tăi, pe pânză, ceea ce imaginația a văzut cu mult înainte”.

În 2022, Hamid a lansat colecția de artă “Bulles d’Ether” printr-un vernisaj în cadrul Romanian Design Week, dar și în galeria sa din București, HNK Gallery, precum și printr-o expoziție internațională la Montecarlo, în luna iunie.

 

Vernisajul de la Paris a avut loc pe 9 decembrie, în cadrul Institutului Cultural Român din capitala Franței, și a adunat peste 100 de invitați, printre care amatori de artă, jurnaliști, galeriști și colecționari.

 

Mare parte dintre lucrarile expuse au fost deja achiziționate de către pasionați de artă, găsindu-și loc cu ușurință în casele rafinate ale parizienilor.

 

Expoziția este încă deschisă, iar cei care ajung la Paris pot viziona lucrările până la mijlocul lunii ianuarie 2023 pe 1 Rue de l’Exposition (Institute Culturel Roumain).

Foto: Hamid Nicola Katrib