Despre tot ce-i fin și fain

La Gacilly: un oraș francez de poveste, în 30 de fotografii

By 5 octombrie, 2017Travels
read time 10 min
 
5 octombrie, 2017

La Gacilly: un oraș francez de poveste, în 30 de fotografii

Orașul din care provine brandul francez de cosmetice vegetale Yves Rocher reprezintă etalonul localității franceze pitorești și poetice: căsuțe mici și flori la ferestre, magazine transmise din tată-n fiu și o senzație pregnantă că timpul stă pe loc.

by

La Gacilly este orașul natal al lui Yves Rocher, locul în care se află spectaculoasa Maison Yves Rocher (în fotografia de mai jos, voi povesti zilele astea mult mai multe detalii). Dincolo de această asociere cu un brand francez iconic, La Gacilly este o micuță localitate cu doar 4.000 de locuitori, așezată în Bretania, în partea de vest a Franței.

 

La Gacilly e ca o carte poștală vie: străduțe pietruite cu tot felul de magazine neverosimil de necomerciale și poetice: ateliere de caligrafie, de suflat în sticlă, de vitralii, de pictat pe porțelan și de toate lucrurile mărunte și fantastice din lume. M-am gândit că merită un articol în sine, unul în care fotografiile fac cât 1000 de cuvinte. Și, că veni vorba, fotogafiile imense de pe pereții caselor din imagini fac parte din Festivalul Foto pe care brandul Yves Rocher îl sponsorizează de ani de zile.

 

Casa părintească a lui Yves Rocher se află tot în La Gacilly, dar nu se vizitează și nu are legătură cu noul concept „Maison Yves Rocher”, pe care l-am vizitat în premieră. Totuși, aici a început totul. În podul acestei case din imagine a început povestea lui Yves, un băiat de 26 de ani care amesteca plante pentru a face creme pentru tenul femeilor din epocă.

 

Citește aici povestea hotelului-spa ”La Gree des Landes”, aflat la 4 minute de mers prin pădure de La Gacilly.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Diana Cosmin

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK