Despre tot ce-i fin și fain

Myconian Collection: o colecție de hoteluri deosebite din Mykonos

By 1 octombrie, 2021Culture, Lifestyle, Travels
read time 5 min
 
1 octombrie, 2021

Myconian Collection: o colecție de hoteluri deosebite din Mykonos

Îmi place luxul, dar nu-mi plac fițele. Myconian Collection, cele 10 hoteluri din Mykonos care au rămas afacere de familie de 42 de ani, nu sunt despre stridență. Sunt, în schimb, despre confort, design și o viziune conceptuală asupra ideii de ospitalitate.

by

Luxul inseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți.

 

Pentru mine, dincolo de design și de atmosferă, nimic nu e mai “luxos” decât confortul: o cameră în care să te simți BINE.

 

 

Să dormi bine, să fie lumină naturală, să ai o priveliște frumoasă și, absolutul absolutului pentru mine, să ai o cadă cu apă fierbinte pe terasă.

 

Asta deja este maximum de lux, în viziunea mea.

 

Ca o friguroasă notorie ce sunt, nu mă entuziasmez la piscine, dar dacă am un jacuzzi la discreție… nu aș mai ieși din el.

 

Tocmai de asta aș mai reveni de o sută de ori la Royal Myconian din Mykonos, fiindcă au camere de mai multe feluri dotate cu “hot bathtub”.

 

Dar ajungem la asta mai încolo.

Mă așteptam ca Royal Myconian să fie un hotel frumos și o experiență de cinci stele, dar recunosc că nu mă așteptam să fac 200 de poze doar în prima jumătate de oră.

 

Pur și simplu… s-a întâmplat.

 

Primul meu contact cu hotelul a fost prin creațiile de design ale lui Marcantonio, respectiv candelabrele cu personaje ludice care compun jungla artificială din lounge.

 

 

 

 

Au urmat reproducerile după El Greco și practic fiecare colțișor din hotel, pentru că totul este conceptual, cu semnătura câte unui artist local sau internațional.

 

Un mix de clasic și contemporan, comod și avangardist, ireverențios și cuminte.

 

 

 

 

Grupul de hoteluri Myconian Collection include 10 hoteluri de lux din Mykonos: trei din rețeaua Relais & Châteaux, două afiliate la Leading Hotels of the World, două la Design Hotels, două Preferred Hotels & Resorts și un Small Luxury Hotel of the World.

 

Am stat la Royal Myconian (parte din Leading Hotels of the World) dar am luat masa la Imperial Myconian și la Utopia, alte două hoteluri din aceeași familie.

 

Acesta este și parte din farmecul locului: dacă stai la unul dintre hoteluri, ai acces la facilitățile tuturor celorlalte hoteluri.

 

Lanțul a fost fondat în 1979 de către soții George și Elefteria Daktylides și reprezintă în continuare o afacere de familie, hotelurile fiind conduse de cei patru fii ai cuplului.

 

Elementul care diferențiază hotelurile este designul, ele fiind gândite de către arhitecții greci care le-au conceput asemeni unor lofturi metropolitane, așezate deasupra mării.

 

 

 

Deși arhitectura este una cicladică, insulară, design-ul se potrivește inclusiv unui penthouse cu vedere la Manhattan sau unui apartament din centrul Atenei.

Pe Instagram am pus un filmuleț de 30 de secunde cu un tur al Royal Myconian:

 

În ultima seară am mers să luăm cina și să bem ceva la Utopia, un alt hotel Myconian Collection, aflat la câțiva zeci de metri distanță pe aceeași colină.

 

Utopia face parte din lanțul internațional Relais & Châteaux și este tot un hotel de design, conceptual și minimalist, bazat pe materiale naturale sustenabile, pe mult lemn, stuf, bumbac grecesc, ceramică și tot ce au mai bun și mai „raw” de oferit insulele ciclade.

 

 

 

 

Aceasta este și filosofia lor: doar materiale locale, nimic adus de la sute de kilometri distanță. Sustenabil în mod firesc, nestudiat.

 

Mi-a plăcut mult la Utopia și, pentru că am decis că de acum înainte vom sta în Mykonos doar la Myconian Collection – datorită serviciilor, poziției pe insulă și faptului că stai la un hotel din “colecție” și ai acces la facilitățile tuturor celorlalte – la anul Utopia va fi destinația.

 

Hotelurile din Myconian Collection sunt așezate pe Elia Beach, o plajă liniștită, de nisip, din zona de sud a insulei.

 

Am povestit în articolul despre cum Mykonos nu este așa cum crede lumea de Kalo Livadi și atmosfera senină a acelei plaje. Elia Beach se apropie foarte mult de caracteristicile lui Kalo Livadi și se află la câteva sute de metri de Myconian Collection.

 

Practic, din vârful colinei se poate coborî pe trepte speciale până la plajă.

 

 

Mai multe detalii despre Myconian Collection puteți găsi prin intermediul Cocktail Holidays.

Foto: Fine Society

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK