Despre tot ce-i fin și fain

O colecție de bijuterii pentru cei care iubesc stelele, soarele și poezia cosmică

By 12 aprilie, 2023Lifestyle
read time 4 min
 
12 aprilie, 2023

O colecție de bijuterii pentru cei care iubesc stelele, soarele și poezia cosmică

În cadrul colecției ”Red Carpet”, STIL Diamonds a creat o serie de piese inspirate de contemplarea unei nopți cu cer înstelat. Mi-au plăcut atât de mult încât am simțit că merită un articol doar pentru ele.

by

Îaceste vremuri complicate, bijuteriile și ceasurile reprezintă o parte tot mai importantă din categoria investițiilor smart, cu o condiție vitală (pentru mine): să-ți placă cu adevărat.

 

Este același principiu care se aplică și în materie de artă: degeaba cumperi un tablou cu semnătură celebră, în ideea că el își va crește valoarea în timp, dacă acea operă nu-ți vorbește într-un fel.

 

Nu e vorba doar de ceea ce înseamnă în termeni pecuniari, ci de ceea ce înseamnă pentru tine.

 

Bineînțeles că pentru multe persoane acest principiu nu se aplică și este doar un calcul investițional. Însă dacă tot investești în niște obiecte pe termen lung, eu una cred cu tărie că ar trebui să le și iubești… măcar puțin.

 

Eu una aplic acest principiu în orice domeniu, dar în zona de obiecte prețioase a devenit un motto. Mă îndrăgostesc rar, dar sincer.

 

De asta am și vrut să scriu despre colecția capsulă creată de STIL Diamonds și inspirată de cerul nopții și respectiv de lumina soarelui (Night Sky & Sun Ray), fiindcă în momentul în care am văzut imaginile, încântarea mea a fost instantanee.

 

Mai am o regulă simplă, pe care mi-am impus-o cu mult timp în urmă: când îmi place ceva atât de mult, trebuie să scriu, ca să rămână acolo emoția, povestea, sentimentul pe care l-am avut în acel moment. Să-l încapsulez și să-l dau mai departe.

 

I-am cunoscut pe cei de la STIL Diamonds de când am început să găzduiesc alături de Marta Ușurelu evenimentele „Breakfast with Diamonds by Haute Culture”, iar unul dintre elementele care m-au atras la povestea lor este faptul că sunt o afacere românească autentică, începută de la zero acum 30 de ani.

 

România nu a avut privilegiul dinastiilor și al afacerilor transmise între generații, din motive evidente oricui știe puțină istorie, dar faptul că există branduri autohtone care încearcă să construiască ceva într-un domeniu în care alte țări au tradiții de secole, ei bine asta mi se pare remarcabil.

 

Totodată, ceea ce mi-a plăcut la spiritul brandului este faptul că în toate creațiile lor încearcă să pună în valoare și alte pietre în afară de ceea ce Marilyn Monroe numea prietenele cele mai bune ale doamnelor, diamantele. De exemplu, safirele colorate.

 

Intitulată sugestiv „Night Sky”, colecția-capsulă care mi-a plăcut mie atât de mult include un colier care recreează magia nopții sub forma a 545 de safire albastre și 90 de diamante Brilliant Cut, montate în segmente flexibile din aur alb de 18 carate.

 

 

În același timp, razele de soare ale dimineții au inspirat seria ”Sun Ray”.

 

Favoriții mei: aceșticercei din aur alb de 18 carate, încrustați cu o sută de diamante albe round brilliant cut cu o greutate totală de 1.64 de carate, două diamante de culoare galbenă round brilliant cut de 0.61 de carate și respectiv două diamante pear cut, de culoare galbenă, de 2.18 de carate.

 

 

Colecțiile STIL Diamonds le găsiți aici.

 

Pentru mai multe inspirații și povești, mă puteți urmări și pe pagina mea de Instagram

Foto: STIL Diamonds

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK