Despre tot ce-i fin și fain

Review de beauty: am testat dispozitivul de masaj facial Sempasi Pavo Pro și acestea sunt concluziile

By 2 octombrie, 2022Lifestyle
read time 5 min
 
2 octombrie, 2022

Review de beauty: am testat dispozitivul de masaj facial Sempasi Pavo Pro și acestea sunt concluziile

De la începutul lunii septembrie am început să folosesc un Sempasi Pavo Pro de două ori pe zi și m-am ținut riguros de această rutină. Concluziile sunt surprinzătoare.

by

De câțiva ani încoace mi-am simplificat progresiv rutina de beauty, de fapt am simplificat multe lucruri în viață, dar aceasta a fost printre primele.

 

Nu mă entuziasmez la dispozitive noi și complicate, la tratamente cu atât mai puțin, și în general sunt adepta principiului „simplu și frecvent”.

 

Motto-ul meu: obiceiul simplu de care te ții pe termen lung e mult mai bun decât cel complicat de care nu te ții.

 

Am scris de mai multe ori despre lucrurile simple pe care le poți face pentru ten, cu accent pe SIMPLU:

 

Despre cel mai simplu și eficient truc pentru ten, testat de mine: Cel mai simplu și eficient truc, împotriva gravitației.

 

 

Despre ritualul meu simplu de îngrijire zilnică am scris aici: Lucruri simple, ritualul meu zilnic de beauty.

 

 

Singurele dispozitive electronice pentru ten în care am mai investit au fost cele de curățare, despre care am scris comparativ: Experiența mea comparativă cu Clarisonic, Visapure și Foreo.

 

Dispozitivele de masaj facial, dispozitivele pe bază de curent continuu sau altele care au mai apărut nu m-au tentat.

 

La început de septembrie, într-un kit de participare la evenimentul #Numaiport, am primit un dispozitiv Sempasi Pavo Pro. A fost un cadou de participant, deci ceea ce scrie în acest articol nu e niciun fel de colaborare sau review plătit, e o părere sinceră de utilizator obișnuit.

 

A venit într-o cutie frumoasă, mare, și mi s-a părut o provocare. Auzisem de el, dar fiind într-o dispoziție de simplificare a rutinei, am luat informația și atât.

 

Dacă nu știați deja, Sempasi este un brand românesc de gadget-uri de beauty & skincare, creat în pandemie și aflat în prezent în aproape 20 de țări.

 

Pavo Pro, modelul primit de mine în acel kit de eveniment, e un dispozitiv cu tehnologie LED gândit pentru zona gâtului și a feței, pentru relaxarea mușchilor și întinderea ridurilor (sau prevenirea lor, aș spune eu, fiindcă nimic nu elimină cu adevărat ridurile, odată instalate).

 

Dispozitivul este unisex (deci îl puteți împărți cu soțul) și are trei trepte: cea normală, de masaj și activare a microcirculației; cea de răcire, în care lumina LED devine albastră, și respectiv cea de termoterapie, prin lumină LED caldă, roșie.

 

Se folosește cu o cremă, oricare vi se potrivește, și sunt suficiente câteva minute. Ei recomandă 3 minute pentru fiecare treaptă.

 

Ulterior folosirii, aparatul se clătește câteva secunde sub apă (nu mai mult de 10 secunde) și rămâne perfect curat. Acest aspect a contribuit la entuziasmul meu față de el, fiindcă e extrem de ușor de întreținut.

 

Am decis să-l testez folosindu-l de două ori pe zi: dimineața și seara. Indiferent de cât de obosită eram sau cât de plină era ziua, m-am ținut cu religiozitate de acest aspect, fiindcă eu țin la disciplină. 

 

Tocmai am împlinit trei săptămâni de utilizare în acest mod și cred că m-a cucerit definitiv, un lucru pe care eu îl spun rareori despre produse de beauty.

 

CUM ÎL FOLOSESC EU?

 

Conform prospectului, Sempasi recomandă 3 minute pentru fiecare treaptă, deci 9 minute în total.

 

Recunosc deschis că nu am cronometrat în nicio zi minutele, l-am folosit așa cum am simțit eu, adică am făcut masaj temeinic pe fiecare zonă, până când am simțit că e de-ajuns.

 

Totuși, cred că l-am folosit mai puțin decât cele 9 minute recomandate, dar chiar și așa efectele s-au văzut, după cum veți citi în continuare.

 

 

Capătul lui este ergonomic, se mulează foarte bine pe ten, iar mișcările vor veni cumva intuitiv. Important e să fie ÎN SUS, contra gravitației.

 

Eu încep de pe gât, insist în zona mandibulei – zona bărbiei, fiindcă acolo toate avem ceva nemulțumiri – apoi urc înspre pomeți, făcând un V cu aparatul, iar apoi termin cu fruntea.

 

Este un tip de aparat la care realmente nu aveți nevoie de tutoriale sau scheme complicate, ideal e să-l folosiți cu blândețe, cu rigurozitate și să urmați liniile tenului vostru, mereu în sus.

 

CE CREME FOLOSESC CU APARATUL?

 

Dimineața și seara folosesc creme diferite.

 

DIMINEAȚA:

 

Eu am tenul mixt spre gras, așa că tot ce pun pe ten ziua trebuie să fie extraordinar de ușor, să nu încarce, să nu îngrașe tenul, fiindcă peste acest strat pun fondul de ten.

 

 

Am folosit un gel mic Galénic Aqua Infini pe care îl aveam și nu-l folosisem până atunci.

 

Dincolo de aparat, acest produs e o descoperire fantastică: are o textură de gel, e pe bază de apă, și e singurul produs pe care l-am folosit vreodată care se simte ca mătasea pe piele când îl aplici.

 

E produs dermatocosmetic, de farmacie, și vă recomand din inimă să-l testați. Eu m-am îndrăgostit de el și cred că nu-mi va mai lipsi niciodată din casă un tub de Aqua Infini.

 

SEARA:

 

Pentru seară am ales să folosesc, prin rotație, cremele pe care le aveam începute  și pe care le foloseam în mod obișnuit.

 

La acest moment sunt pe terminate cu cele trei creme Collistar despre care am povestit aici: Collistar Attivi Puri, gama bazată pe filosofia Simplu, Curat, Eficient.

 

Așadar, pe acestea le-am folosit, alternativ, dar puteți utiliza aparatul cu orice produs pe care îl aveți deja.

 

Fiind bazat pe lumină LED, Sempasi Pavo Pro ajută ca produsul să pătrundă mult mai bine în piele.

 

La finalul unei sesiuni de masaj, toată crema era intrată perfect în ten, iar dimineața puteam să aplic fondul de ten imediat. Asta în condițiile în care, cum spuneam, nu am făcut cele 9 minute pe ceas, ci mi-am urmat intuiția.

 

În descrierea oficială de pe site-ul lor sunt detaliate toate beneficiile fiecărei trepte Sempasi Pavo Pro.

 

Le iau pe rând și vă scriu cum am preceput eu aceste efecte:

 

TREAPTA NORMALĂ DE MASAJ:

– activează circulația sângelui;

– pregătește tenul pentru următorul program din rutina ta

 

VERDICTUL MEU: Recunosc că am folosit-o cel mai puțin, am preferat treptele de cald și rece, dar cu siguranță am simțit activarea microcirculației, a fost probabil primul efect evident încă de la prima utilizare.

 

LUMINA RECE

 

– stimulează sinteza proteinelor și secreția de colagen

– oferă un plus de tonifiere;

– are efect astringent și micșorează porii;

– împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile de declanșarea și agravarea acneei;

– îmbunătățește aspectul pielii sensibile;

– calmează iritațiile și erupțiile cutanate;

– normalizează secreția de sebum a pielii

VERDICTUL MEU: Problema porilor mari și a secreției de sebum este una dintre provocările mele și da, am simțit o îmbunătățire reală.

De fapt, mi s-a părut că am putut menține tenul mai curat mult mai ușor în perioada în care am folosit dispozitivul de două ori pe zi.

Tenul nu s-a încărcat cu sebum la fel de tare, nu l-am simțit deloc tern și nu am făcut niciun gomaj, deși de obicei simțeam nevoia de așa ceva cel puțin de două ori pe săptămână.

 

LUMINA CALDĂ (ROȘIE)

– permite absorbția de două ori mai rapidă a produselor de îngrijire a pielii;

– crește metabolismul celular;

– susține generarea naturală de colagen;

– netezește ridurile;

– oferă un plus de tonifiere;

– îmbunătățește aspectul porilor;

– stimulează circulația sanguină;

– scoate impuritățile la suprafața pielii;

– elimină toxinele;

– intensifică activitatea celulară;

– îmbunătățește elasticitatea pielii;

– uniformizează aspectul pielii;

– elimină aspectul tern;

– reduce cicatricile;

– sporește luminozitatea pielii;

– stimulează regenerarea celulară.

 

VERDICTUL MEU: Aceasta a fost, probabil, faza mea preferată, fiindcă simțeam cum tot ce mai rămăsese din produs intră instantaneu în pori, lăsând tenul hidratat, dar nu lipicios.

Eu am terminat de fiecare dată cu faza caldă, a fost varianta cea mai bună pentru mine.

De fiecare dată când am făcut ritualul cu cele trei trepte, la final simțeam tenul mai tonifiat și mai „plin”, deci povestea cu colagenul nu e doar o poveste.

Firește că asta se întâmplă cu utilizare zilnică și nu există miracole, dar eu îmi simt tenul altfel după aceste săptămâni.

 

Merită cumpărat SEMPASI PAVO PRO?

 

Da, din experiența mea merită, cu condiția esențială de a vă ține de utilizarea lui și a-l integra în ritualul zilnic de beauty.

 

Dacă îl folosiți așa cum am spus eu mai sus, sunt sigură că veți vedea îmbunătățiri la calitatea pielii, tonusul ei și la aspectul de ansamblu al feței.

 

Aparatul este bun, dar are nevoie de cel mai important instrument: persoana care să-l folosească cu rigurozitate.

 

Dacă îl veți folosi doar ocazional sau când vă aduceți aminte, atunci mai bine vă păstrați banii pentru altceva.

 

Eu îl voi folosi în continuare în același ritm și voi fi cu ochii pe viitoarele lor lansări. Probabil la un moment dat voi face și un upgrade la ceea ce vor lansa mai nou, dar deocamdată acest model este exact ce îmi trebuie.

Găsiți dispozitivele pe site-ul lor oficial, SEMPASI , dar și în magazinele selectate Douglas, Marionnaud și Xpert Beauty.

Pentru mai multe idei, inspirații și review-uri, mă puteți urmări și pe pagina mea de INSTAGRAM.

Foto: Sempasi, Unsplash, Fine Society

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK