Despre tot ce-i fin și fain

REVIEW Dyson Supersonic Nural™: Cel mai bun uscător de păr pe care l-am testat până acum pe buclele mele

By 24 februarie, 2025Myself
read time 5 min
 
24 februarie, 2025

REVIEW Dyson Supersonic Nural™: Cel mai bun uscător de păr pe care l-am testat până acum pe buclele mele

În ultimele șase luni am testat cel mai nouă și evoluată generație de uscător de păr Dyson – Dyson Supersonic Nural™ – uscător de păr – supunând aparatul la toate exigențele unui păr creț, subțire și sensibil. Acestea sunt concluziile mele.

by

***Am primit Dyson Nural din partea Dyson Romania, pentru un review sincer, după o folosire normală, în decursul mai multor luni ***

În ultimii ani am testat mai multe dispozitive pentru păr de la Dyson și am scris despre ele prin comparație: Airwrap, Coralle și Supersonic.

 

Le-am folosit intens și am răspuns la zeci de întrebări despre ele, în privat și pe rețelele sociale.

 

De doi ani încoace, însă, am decis să nu-mi mai îndrept deloc părul, să îmbrățișez buclele cu care m-a înzestrat natura (am scris AICI de ce), așa că am încetat să mai fiu la curent cu dispozitivele care schimbă tiparul părului (netezire, îndreptare, buclare mecanică) și prin urmare nu am mai făcut review-uri la alte apariții din această categorie.

 

 

Astfel, când Dyson m-a contactat pentru a încerca și a povesti despre Dyson Supersonic Nural™, am fost cu adevărat entuziasmată, pentru că este un uscător de păr ultra-high-tech, adică Sfântul Graal pentru orice persoană cu păr creț.

 

Pe lângă spălare și hidratare corespunzătoare, un element vital pentru un păr creț frumos și sănătos este uscătorul cu difuzor.

 

El poate fie să ajute radical – să dea vizibil mai mult volum și ținută părului creț sau ondulat – sau să degradeze concret părul de la o spălare la alta, buclele de păr creț fiind oricum mult mai sensibile și predispuse spre uscare și rupere.

 

Ceea ce foloseam înainte pentru uscare era generația Dyson Supersonic din 2022 și îmi imaginam că Dyson Supersonic Nural™ este mai avansat, dar… nu chiar atât de avansat.

 

Comparativ cu tot ce am încercat înainte, pare un fel de navetă spațială versus avion cu elice și o să explic și de ce, pentru că am avut ocazia să-l testez de la finalul lui septembrie până acum.

 

Notă importantă: Dyson Nural vine cu mai multe capete, inclusiv o duză de netezire, un pieptene cu dinți rari, un accesoriu împotriva firelor rebele (celebrul accesoriu COANDĂ, de care am scris și în acest ARTICOL), dar nu pot spune că le-am folosit pe acestea.

Am folosit aproape exclusiv difuzorul, fiindcă de asta are nevoie un păr creț.

 

Ultima experiență cu Dyson Nural™, cu o zi înainte să scriu articolul, a fost următoarea: tocmai îmi pusesem o mască de păr în cap când am primit un telefon urgent care implica să ajung undeva în 30 de minute.

 

Așadar, în 20 de minute trebuia să mă spăl pe cap (cu tot cu dat jos mască, șampon, leave-in și styling) și apoi să mă usuc, ca să îmi mai rămână și 10 minute pentru drum.

 

Important: fiind relativ aproape, urma să parcurg drumul pe jos, deci era absolut necesar să fiu complet uscată la păr, eu nu ies niciodată pe stradă cu părul ud, mai ales iarna, pe ger.

 

Profitând de moment, am pus pe telefon un timer din momentul în care am început să mă usuc și până la uscarea completă, ca să bifez și o uscare „contracronometru”.

 

Treapta cea mai mică de căldură și intensitatea maximă a jetului de aer.

 

Rezultatul: 9 minute și 43 de secunde pentru un păr uscat complet, de la rădăcină la vârf, la cea mai mică treaptă de temperatură (60°C, uscare blândă).

 

Sub aceeastă treaptă există doar cea de aer rece, pe care o folosesc adesea la uscările normale, fără constrângeri de timp.

 

Ce e special la DYSON NURAL™?

 

Numit – pe bună dreptate – „cel mai inteligent uscător de păr Dyson”, Dyson Nural™ aduce multe inovații și noutăți absolute în materie de uscat părul.

 

Are o rețea de senzori care reglează automat fluxul de aer și temperatura, pentru a proteja scalpul. Altfel spus, nu există niciun risc de a-ți „arde” scalpul printr-o temperatură nepotrivită.

 

Indiferent de distanța la care ții uscătorul față de scalp, există un senzor care menține temperatura optimă de 55° Celsius.

 

În plus, memorează setările preferate: există un senzor care se adaptează automat la setările de coafare folosite anterior.

 

Chiar dacă schimbi capetele între ele, aparatul le recunoaște și îți aplică ultimele setări folosite.

 

 

CUM SE FOLOSEȘTE DIFUZORUL

 

Difuzorul se poate folosi în două moduri, pentru că se desface:

 

MODUL DIFFUSE

 

Este modul clasic, cu aspectul de difuzor, când aerul este difuzat ușor prin vârfurile dispozitivului.

 

MODUL DOME

 

Se îndepărtează partea „cu dinți” a difuzorului și rămâne o parte deschisă care difuzează aerul direct prin păr.

 

Le-am folosit pe amândouă, iar la varianta „fără dinți” simt că părul este uscat cu mai mult volum, dar buclele sunt mai puțin definite.

 

Cu difuzorul clasic, definirea este superioară, cel puțin pentru părul meu.

 

TEMPERATURA ȘI INTENSITATEA

 

Există trei trepte de viteză (intensitate a aerului), în funcție de cât de rapid vrei să te coafezi și patru setări de temperatură:

100°C pentru uscare și coafare rapidă

80°C pentru uscare standard

60°C pentru uscare blândă

28°C pentru un flux constant de aer rece

 

Eu folosesc doar 28°C și 60°C, nu am trecut niciodată mai sus de aceste setări, fiindcă sunt adepta uscatului blând.

 

Totuși, dacă aș fi setat la maximum temperatura în cazul situației mele contracronometru, cred că aș fi reușit să fiu gata în 5 minute în loc de 10.

Un lucru este sigur pentru mine, din postura de cumpărătoare de Dyson (fiindcă primul dispozitiv l-am cumpărat în pandemie, fără să fie vorba de vreo campanie de testare sau colaborare de vreun fel): pentru mine nimic nu bate acest brand la capitolul dispozitivelor de îngrijire a părului.

 

Având un adevărat cult al părului, atât când îl purtam drept cât și acum, când am revenit la forma lui naturală, am testat foarte multe dispozitive de la toate mărcile cunoscute.

 

În plus, călătorind mult și având ocazia să încerc tot felul de aparate și uscătoare în diferite locuri, inclusiv în saloane, am simțit de fiecare dată diferența între procesul de uscare cu orice alt brand și ritualul meu de acasă, cu Dyson. De asta, rămân fidelă.

 

Puteți testa live produsele Dyson în mai multe locuri, inclusiv în pop-up-ul Dyson din Afi Cotroceni.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK