Despre tot ce-i fin și fain

Teoria stupului de albine, aplicată într-o comunitate de business modernă: myhive

By 13 iunie, 2022Lifestyle, Myself
read time 8 min
 
13 iunie, 2022

Teoria stupului de albine, aplicată într-o comunitate de business modernă: myhive

De mai bine de o lună fac parte dintr-o comunitate de care m-am atașat enorm într-un timp foarte scurt. myhive este biroul meu departe de casă – ideal pentru un freelancer – dar și un loc făcut să-ți simplifice viața din toate punctele de vedere.

by

*** Acest articol face parte dintr-un proiect mai amplu FINE SOCIETY & myhive ***

Acum cinci ani, am avut ocazia să vizitez un Muzeu al Albinelor, în insula Rhodos, și a fost o experiență care m-a marcat pentru totdeauna.

 

Această fascinație spontană a fost neașteptată chiar și pentru mine, în condițiile în care am o teamă de albine, nu prea consum miere și toată copilăria am păstrat o distanță considerabilă de toți stupii care-mi ieșeau în cale.

 

Și totuși, după experiența din Rhodos, stupii au început să mă fascineze.

 

Dincolo de teama mea de albine, până să ajung la acel muzeu nu studiasem niciodată știința din spatele fagurelui și a acelei miraculoase forme hexagonale.

 

Acolo am aflat pentru prima oară că stupul este o realizare inginerească după toate standardele moderne, că simetria hexagoanelor este gândită pentru rezistență matematică și că repetiția formelor permite acoperirea deplină a tuturor nivelurilor fagurelui, fără spații goale sau puncte moarte.

 

Ba chiar mai mult, hexagonul este o alegere de eficiență: forma lui implică cea mai mică cantitate de miere necesară pentru acoperirea completă spațiului (spre deosebire de pătrat sau cerc).

 

De atunci am tot citit pe această temă – v-am spus că am făcut o pasiune – și am înțeles de ce fagurele de miere, cu ale sale hexagoane ofertante funcțional și atractive vizual, a devenit o inspirație pentru arhitecții și designerii de interior ai vremurilor noastre.

 

Tocmai pentru că baza lui este matematică, funcțională, logică.

 

Stupul poate fi o bază a unei societăți eficiente și fericite.

 

Când am intrat prima oară în clădirea de birouri myhive, în postura de moderator al unei serii de evenimente exclusive pentru membrii comunității, locul în sine mi s-a părut întruchiparea unui stup… modern.

 

Mi-a plăcut atât de mult încât am devenit la rândul meu membră a comunității myhive și am știut că, în momentul în care o să scriu despre acest loc, cu asta voi începe prima oară. Cu stupul.

 

Comunitatea myhive este o ilustrare perfectă a principiilor stupului de albine, în vremurile noastre tumultuoase care cer mai mult ca oricând funcționalitate, ușurință, lejeritate.

 

Plus subiectul despre care scriu de ani de zile: SIMPLITATE.

 

Așa cum albinele se adună, instinctiv, într-un loc care le ajută să-și îndeplinească menirea cât mai ușor, simplu și eficient cu putință, și oamenii de azi au nevoie de un mediu care să-i ajute și să le preia din probleme și nevoi.

 

CE ESTE myhive?

 

La fel cum stupul este gândit pentru funcționalitate maximă, myhive ia forma pe care o vrei tu, fiind un spațiu de birouri inspirat de hoteluri de lux și de serviciile de concierge ale acestora.

 

De ce ne plac hotelurile? Fiindcă acolo avem pe cineva care ne poate furniza, rapid și simplu, orice lucru pentru care acasă ar trebui să facem noi un drum, un efort, să bugetăm un interval de timp și de energie.

 

Asta face myhive: adună la un loc infrastructura de servicii care ne fac viața profesională mai ușoară, dar le duce și în sfera personală, prin evenimente, activări și acces la oameni interesanți.

 

În myhive S-Park, în noul spatiu de coworkingmycowork – poți să închiriezi de la o singură lună până la cât vrei tu și, pe lângă spațiul fizic, ai parte de o listă lungă de servicii: de la preluarea corespondenței, imprimantă, bucătărie și internet până recepția vizitatorilor și inclusiv servicii de curățătorie chimică, florărie, croitorie, ciocolaterie.

 

Toate se află în clădirea myhive S-Park, astfel încât să devină simple liniuțe de bifat în agendă, nu drumuri speciale pe ordinea de zi.

 

Pentru coworking există mai multe variante, potrivite pentru fiecare business sau antreprenor, ceea ce face myhive un concept unic la noi: un spațiu de lucru și de networking în care își pot găsi locul atât companii cu zeci de angajați cât și freelanceri solitari ca mine.

 

Există ceva potrivit pentru fiecare.

 

 

 

 

De obicei, clădirile de birouri sunt gândite fie pentru firme mari, fie ca hub-uri de lucru pentru freelanceri, creativi și alte profesii mai degrabă individuale, însă în spaţiile de coworking din myhive toate categoriile antreprenoriale își găsesc locul și rolul lor în comunitate, ceea ce face mai interesantă și relația de networking care se creează inevitabil între membri.

 

Ca variante, există:

 

myoffice. Dacă ești firmă cu minim 20 de angajați, poate fi un spațiu de birou separat și personalizat complet, de la schema de culori până la un design al birourilor potrivit organigramei tale.

 

myroom. Perfect dacă ești o micro-companie și ai nevoie de un spațiu mic, dar elegant și cool, ca o veritabilă carte de vizită, unde să poți primi clienți într-un mediu profi. Și, mai ales, să nu arate generic și rece, ci să fie personalizat cu logo-ul și culorile companiei, de la A la Z.

 

mydesk. Ideal pentru freelancerii care vor totuși să aibă un loc al lor, unde să vină zilnic la treabă și unde să se simtă parte a unei comunități mai largi.

 

În primii mei ani de freelancing mi-a lipsit teribil acest aspect, interacțiunea, ideea de a lucra PRINTRE oameni, de a avea zilnic acea atmosferă de birou.

 

Chiar dacă sunt o introvertită, mi-a plăcut mereu să lucrez între oameni, într-un birou sau open-space.

 

mycowork. Pentru cei care vor ideea de birou, dar nu trebuie să fie neaparat ”BIROUL”, adică locul cu poza câinelui înrămată pe masă și toate lucrurile personale dispuse strategic.

 

Dacă vrei pur și simplu un birou atunci când ai nevoie, ca să vii cu laptopul, să te așezi într-un loc liber și să beneficiezi de toate avantajele comunității, aceasta e varianta gândită de myhive.

 

Aceasta din urmă e varianta preferată de mine, fiindcă ador mycowork din myhive S-Park. Pot să vin când vreau, intru cu cartela personală și mă așez unde vreau.

 

 

Am lucrat 10 ani la un birou al meu, inclusiv cu poza câinelui înrămată, acum vreau un birou cu flexibilitate.

Practic, mycowork este o soluție atât pentru oameni ca mine, freelanceri solitari, cât și pentru mici start-up-uri care vor să pornească nu dintr-un garaj, ci dintr-un loc cu toate facilitățile, sau pentru antreprenori mici care și-au redus activitatea în pandemie, dar care vor să crească în continuare.

 

Indiferent ce fel de business ai, există un „hexagon” și pentru tine în myhive.

 

CE PRIMEȘTE ÎN PLUS COMUNITATEA myhive?

 

Prin aplicația myhive  – despre care voi povesti separat, într-un alt articol, pe măsură ce mă acomodez cu apartenența la această comunitate grozavă – membrii comunității pot gestiona tot ce ține de apartenența lor la myhive (de la rezervări de săli de conferință la printat documente) și tot acolo apar toate evenimentele și happening-urile periodice.

 

DISCUȚII PALPITANTE CU PERSONALITĂȚI ȘI EXPERȚI

 

Spuneam că momentul în care am pășit prima oară în myhive a fost ca moderator al unei serii de discuții, Expert Talk.

 

Era o perspectivă nouă pentru mine, dar mi-a plăcut mult ideea de întâlniri gândite exclusiv pentru membrii comunității.

 

 

Acea serie de discuții cu un prestigios medic endocrinolog și specialist în medicină funcțională face parte din lucrurile pe care membrii comunității le primesc odată cu apartenența la myhive.

 

ZILE TEMATICE

 

Zilele tematice sunt evenimente punctuale, cu circuit închis, menite să aducă o formă de relaxare, o infuzie de informație sau socializare pentru membrii comunității.

 

De când am devenit membră a comunității, adică de circa o lună, am prins deja o zi de ”Spa și Wellness” în myhive.

 

 

Venisem să lucrez în mycowork, spațiul de lucru care îmi place atât de mult, și intenția era doar să fac câteva poze zonei spa, ca să arăt că așa ceva poate exista și într-o clădire de birouri corporate.

 

De la intenția mea de trecere fugară prin spațiu s-a ajuns la un masaj Yumeiho al spatelui, în urma căruia m-am simțit ca și cum aș fi dormit opt ore în 15 minute.

 

Am mai rămas să stau de vorbă cu terapeuții, suficient cât să văd cum ieșeau ceilalți oameni comunitate de la masajul spatelui, de la masajul relaxant al punctelor reflexogene din palmă sau de la masajul scalpului, cele trei variante de relaxare disponibile în acea zi.

 

Mergeau mai drept, erau mai zâmbitori și mai fresh. În doar 15 minute.

 

Am auzit câteva zeci de întrebări de tipul ”Sunteți aici în fiecare zi, nu?” (”Nu, doar din când în când”) și la fel de multe „Nu o să mai ratez nicio notificare din aplicație de acum încolo”.

 

POP-UP-URI

 

 

De Mărțișor, myhive are propriul târg de mărțișoare, cu meșteșugari și designeri selectați.

 

În perioada Paștelui sau a Crăciunului, se organizează mici pop-up-uri de produse naturale, artizani români și creatori de produse specifice sezonului.

 

În fiecare perioadă, există întâmplări punctuale gândite ca să facă mai ușoară viața membrilor și să elimine drumurile și eforturile suplimentare.

 

Ce spuneam? SIMPLIFICARE.

 

EVENIMENTE DE NETWORKING

 

Esența myhive este cea de COMUNITATE de profesioniști, așa că unul dintre avantajele esențiale este faptul că, în postura de membru, ai acces la oameni la fel de interesanți și de pasionați de domeniile lor de activitate.

 

Nu trebuie să aștepți să fii invitat la vreo gală sau un eveniment cu ștaif ca să faci networking, ci ai acces la propriul tău cerc de oameni inspiraționali, cu care să poți face schimb de impresii și experiențe.

 

Și, pentru că am început cu albinele, o să închei această primă poveste tot cu ele.

 

La cea mai recentă vizită a mea, înainte să plec vacanță, era inclusiv un proiect de Ziua Albinelor, organizat de către myhive în parteneriat cu Ograda – un brand local de haine.

 

„Albinele sunt singura specie care aduce beneficii mediului fără să facă rău unei alte specii” scria pe anunțul de mai jos.

 

 

A fost o idee care mi s-a rotit în minte multă vreme, închizând cercul – sau mai bine hexagonul – vizitei mele la acel muzeu, cu ani în urmă.

 

Să vă mai spun și că există un restaurant Stradale by chef Foa în incinta myhive?

 

Despre asta o să povestesc data viitoare, pe măsură ce aprofundez toate aspectele acestui loc și noul meu statut de membru.

 

Când am scris acel articol despre Muzeul Albinelor din Rhodos, mi-am propus să aplic în viața mea unele principii din activitatea albinelor, dar nu credeam că voi face la rândul meu parte dintr-un STUP. La propriu.

 

Viața este, însă, plină de surprize.

 

Salutări din stup!

 

Pe cei de la myhive îi găsiți pe site-ul lor – myhive offices – iar activitatea mea din comunitate o găsiți în highlight-ul de INSTAGRAM ”myhive”.

 

 

Foto: Fine Society, Unsplash

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK