Despre tot ce-i fin și fain

Cum mi-am schimbat loțiunea demachiantă după 15 ani

By 17 martie, 2018Lifestyle
read time 5 min
 
17 martie, 2018

Cum mi-am schimbat loțiunea demachiantă după 15 ani

Da, ați citit bine, 15 ani am folosit în 90% din timp aceeași loțiune demachiantă. Chiar dacă în acest interval am mai testat încă cel puțin vreo 20, m-am întors mereu la aceeași. Anul acesta, fac prima schimbare radicală, cu o explicație.

by

Anul trecut am fost într-un info-trip la sediul central Yves Rocher și am avut ocazia să văd pe viu cum se concep produsele, de la idee și până la realizarea finală. Brandul a venit în viața mea într-o perioadă în care mă aflam în mijlocul unor schimbări personale și îmi doream să trăiesc puțin mai „eco”.

 

Mai exact să acord mai multă atenție lucrurilor mici și esențiale: ingrediente de bună calitate, ambalaje reciclabile, produse netestate pe animale, o „amprentă” ecologică cât mai curată. Și, având în vedere că am devenit vegetariană în aceeași perioadă, s-a mulat perfect pe noua mea abordare. Schimbările mari nu vin ca o tornadă, ci se așază cumva în noi, până când nu mai ținem minte cum era înainte.

 

Am scris după vizita în La Gacilly despre motivele pentru care brandul m-a impresionat și m-a convins, iar de aproape un an este nelipsit din arsenalul meu de frumusețe. Arsenal care, așa cum am mai spus de multe ori, nu e foarte mare: n-am sute de creme, folosesc cel mult 2-3 în același timp, iar din restul produselor – toner, demachiant, apă micelară – am câte unul singur.

 

 

Mai testez produse, dar un loc constant în necessaire-ul meu au puține branduri, cu care simt eu că rezonez și că mi se potrivesc cu adevărat. Ca loțiune demachiantă, foloseam de la 18 ani același produs, cu mici pauze: Avene Cleaneance – Gel Nettoyant. Am mai testat între timp și alte loțiuni, dar eu am așteptări clare de la demachiantul meu: nu folosesc decât demachiante cu apă, care se aplică pe față și apoi se spală.

 

Cu laptele demachiant sau apa micelară nu îmi simt niciodată tenul sută la sută curat, pentru mine trebuie să fie ceva care se clătește cu apă. Și, orice aș fi încercat, tot la Avene reveneam de fiecare dată. E un produs foarte bun, dar simțeam nevoia unei schimbări. Un produs care să rivalizeze cu vedeta absolută a necessaire-ului meu.

 

De două săptămâni am testat niște produse din noua gamă Hydra Végétal de la Yves Rocher și mi-au plăcut foarte tare. Toate sunt pe bază de Edulis, o plantă „suculentă” care crește la malul mării și care are capacitatea de a rezista secetei și factorilor perturbatori de mediu.

 

Apa extrasă din celulele plantei reprezintă un activ vegetal care a fost brevetat de Yves Rocher și integrat de cercetătorii brandului în formulele noii game Hydra Végétal. Practic, permite stocarea apei în straturile pielii și eliberarea ei pentru hidratare continuă timp de 48 de ore.

 

Noua gamă are o serie întreagă de produse, practic un kit complet de îngrijire: cremă și gel-cremă de hidratare intensă, lapte demachiant, gel de curățare, gel exfoliant și gel hidratant anti-oboseală. Am testat în premieră inclusiv loțiunea tonică hidratantă, care se va lansa în luna aprilie în magazine. Va urma și o apă micelară demachiantă 2 în 1, în vară.

 

Preferatul meu a fost gelul de curățare pentru prospețime – Gel Nettoyant Ultra-Fraîcheur – tot pe bază de Edulis,care se aplică pe față și apoi se clătește cu apă. Are o textură foarte ușoară și plăcută, nu face multă spumă, dar curăță foarte bine tenul. Eu folosesc fond de ten și pudră, zilnic, deci trebuie să fie ceva care să elimine tot machiajul și să curețe tenul în profunzime.

 

După primele aplicări mi-a plăcut atât de tare încât l-am folosit exclusiv. Mi se pare că e și mai blând decât clasicul meu Avene, care – deși era foarte bun și îl voi recomanda mereu – îmi usca fața, adică simțeam că mă „strânge” puțin pielea după fiecare spălare. Aplicam cremă după aceea și trecea senzația. Cel de la Yves Rocher are textura foarte ușoară și „apoasă”, dar curăță foarte bine și are un efect mai delicat.

 

Ceea ce nu mă convingea la alte produse pe care le-am mai încercat de-a lungul timpului era faptul că, deși făceau spumă abundentă, la final tot nu simțeam fața curată fără să mai aplic ulterior și câteva dischete cu apă micelară. În plus, trebuia să pun mult produs ca să simt că îmi curăță tenul cu adevărat.

 

Tonerul din imagine (în stânga, lângă Gel Nettoyant) este cel care va fi lansat abia în aprilie în gama Hydra Vegetal. L-am folosit în tandem cu gelul de curățare și cel mai probabil o s-o fac pe termen lung. După 15 ani cu același produs, cred că e evident că sunt statornică, nu?

 

Produsele Yves Rocher le găsiți în magazinele brandului sau direct pe site-ul românesc Yves Rocher. Mergeți, încercați, citiți despre ingredientele vegetale ale fiecărui produs și veți fi la fel de surprinși ca mine. Așa cred. Cum spun de fiecare dată, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, testați chiar voi. Suntem foarte diferiți, dar ne putem inspira unii de la alții pentru a descoperi lucruri și produse noi din când în când.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOKOne Comment

  • Gabriela spune:

    Foarte bune.
    Si eu le folosesc. Curata perfect tenul si nu lasa pielea cu senzatie de uscaciune. Uneori si uit sa aplic crema de fata dupa demachiere 🙂