Despre tot ce-i fin și fain

Să vorbim despre BANI! Două evenimente gratuite de educație financiară

By 16 martie, 2023Learning
read time 5 min
 
16 martie, 2023

Să vorbim despre BANI! Două evenimente gratuite de educație financiară

De ce ne este atât de greu să vorbim despre BANI și nu despre „bănuți”? Care sunt tiparele păguboase de care ar trebui să scăpăm și de unde începem? Sun Plaza organizează luna aceasta două workshop-uri gratuite care își propun să răspundă la multe întrebări spinoase despre zona financiară.

by

*** Acest articol face parte dintr-un proiect mai amplu realizat de FINE SOCIETY x SUN PLAZA, despre evenimente educative și de lifestyle care au loc în București ***

În ultimele luni am scris de mai multe ori despre educație financiară și mai ales despre cum lipsa informației pe această temă influențează mersul societății.

 

De aceea, mă bucur de câte ori aud despre inițiative menite să crească nivelul discuției și calitatea informației pe această zonă.

 

Deși ne aflăm în era tehnologiei, putem plăti cu telefonul sau cu ceasul și ne putem verifica în orice secundă soldul contului prin două clicuri, credințele noastre legate de bani se păstreză în sfere limitative rămase moștenire din alte epoci.

 

„Nu se vorbește despre bani”, ”Banii sunt ochiul necuratului” și multe altele care ne influențează mai mult decât credem.

 

Dincolo de convingerile care ne țin pe loc, multe decizii proaste ar putea fi evitate dacă am deține mai multă informație reală sau dacă anumite concepte financiare ne-ar fi mai clare.

 

Am scris chiar luna trecută despre înșelătoriile care se întâmplă online și care sunt posibile strict din lipsa educației: multe persoane își oferă datele de card, cu tot cu codul CCV de pe spate, crezând că așa vor primi bani în cont.

 

Sau, situații în oglindă, în care oamenii refuză să-și dea codul IBAN pentru o tranzacție legitimă, fiind convinși că prin acea înșiruire de cifre li se pot fura banii din cont.

 

M-am bucurat, așadar, că tema discuțiilor SUN TALKS de anul acesta este financiară: avem nevoie mai mult ca oricând de asemenea dialoguri care să acopere de la noțiunile de bază până la argumentele elaborate.

 

Și chiar nu mai avem nicio scuză pentru neștiință, mai ales când asemenea dialoguri sunt gratuite.

 

CÂND SE ÎNTÂMPLĂ?

 

Cele două ediții SUN TALKS pe teme financiare se desfășoară pe 18 MARTIE și respectiv pe 25 MARTIE, la Sun Plaza.

 

Workshop-ul de pe 18 martie se numește „Transformă-ți pasiunea în bani și bucurie” și este susținut de avocata Ana-Maria Udriște, fondatoarea Avocatoo.

 

Ea va explica bazele educației legislative în pornirea unei afaceri în mod profesionist.

 

Workshop-ul de pe 25 martie se numește „Relația cu banii – sau fericirea nu se cumpără cu bani” și este susținut de către Corneliu Ionescu, fondatorul proiectului Banometru.

 

Am participat acum câțiva ani la un seminar Banometru, am și scris despre el pe site, și mi s-a părut o experiență interesantă și educativă.

 

Corneliu Ionescu va vorbi pe îndelete despre relația noastră cu banii, despre cum ne păstrăm echilibrul în momente de criză și despre bazele „sănătății” financiare.

 

AMBELE EVENIMENTE SUNT GRATUITE, singura condiție este înscrierea pe site, pentru că fiecare seminar are doar 120 de locuri.

 

Pentru cei care nu reușesc să prindă un loc, există și transmisiune live pe pagina de Facebook SUN PLAZA.

 

Hai să avem curaj să vorbim despre bani și să nu ne mai temem de ei!

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK