Despre tot ce-i fin și fain

Egipt: prima mea călătorie de când a început pandemia

By 18 aprilie, 2021Travels
read time 1 min
 
18 aprilie, 2021

Egipt: prima mea călătorie de când a început pandemia

Voi scrie din Egipt în următoarea săptămână. O destinație la care visam de multă vreme și care este acum încărcată cu emoția unui nou început. Mă reîmprietenesc cu ceea ce iubeam cel mai tare: călătoriile.

by

Când le-am spus oamenilor că am făcut primul test PCR abia acum două zile, am simțit câteva priviri ațintite cu uimire asupra mea.

 

”Cum adică… primul?”

 

Da, primul. Pentru că Egiptul cere obligatoriu test PCR (inclusiv pentru cei care au vaccin sau test de anticorpi) și pentru că este prima mea călătorie peste hotare de când a început pandemia.

 

Nu am fugit de călătorii neaparat, ci pur și simplu n-am simțit că e momentul potrivit.

 

Îmi ascult intuiția și cel puțin a mea mi-a zis să „șed lin” până acum. Așa că am stat și n-am regretat.

 

În plus, nici contextul mondial nu m-a ajutat prea mult: acolo unde îmi doream să merg nu se putea, acolo unde se putea merge mi se părea că merge toată lumea, totul combinat cu faptul că îmi doream, probabil iluzoriu, „vechiul normal”.

 

Adică voiam să pot călători fără măști, fără teste, fără tot acest aparat care s-a construit în jurul nostru, în ultimul an.

 

Am primit inclusiv propuneri de press-trip-uri pe care le-am refuzat elegant, însă imediat după ziua mea, în martie, mi-am pus o dorință, în gând: vreau să reintru într-un normal.

 

 

Unul construit pe coordonate noi, dar care să includă lucrurile de care m-am privat în ultimul an, mai ales călătoriile.

 

Când cei de la Cocktail Holidays, cu care am avut în trecut călătorii superbe în Iordania și în insula Rhodos (despre care am scris AICI, AICI și AICI), mi-au propus o călătorie în Egipt, am simțit că da, e momentul.

 

Nu doar pentru că îmi doream dintotdeauna să văd Egiptul și nu-i venise încă rândul, ci și pentru că:

 

Îmi era dor să fac bagaje (serios!)

 

Îmi era dor de avioane.

 

Îmi era un dor nebun de muzee.

 

Îmi era dor de oamenii din breaslă, de colegii jurnaliști cu care am împărtășit multe momente faine în călătorii.

 

Un press-trip este, dincolo de partea turistică, un prilej să te apropii de oameni pe care nu-i cunoșteai, să legi prietenii, să discuți lucruri pe care nu apuci niciodată să le abordezi la un eveniment, când abia apuci să schimbi trei vorbe la o cafea.

 

Îmi era dor să văd locuri noi, să ascult povești noi, să aud lucruri care să-mi facă o poftă nebună de scris.

 

Îmi era dor de mine, cea de dinainte.

 

Vom sta o săptămână în Hurghada, la noul hotel de cinci stele inaugurat anul acesta: Rixos Premium Magawish Suites & Villas.

 

O să împărtășesc cu voi imagini și povești aici, dar și pe Instagram.

 

De asemenea, vom avea o călătorie la Valea Regilor, pe care o aștept cu emoția copilului pasionat de istorie care am fost mereu, dar și alte locuri și vizite despre care veți citi tot aici.

 

Ca de obicei, voi încerca să vă „iau cu mine” în călătorie, prin intermediul acestei platforme, și o să scriu ca și cum am fi umăr la umăr, printre dunele de nisip.

 

Pe curând!

Foto: Unsplash

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOKOne Comment

  • Ana-Maria spune:

    Călătorie Placuta Draga Diana sa te bucuri de fiecare Clipa Egiptul este Minunat și BOGAT prin Cultura și Oameni dacă ai Notoc sa-i întâlnești pe cei potriviți.