Despre tot ce-i fin și fain

Lista scurtă a cărților de stil personal care mi-au fost utile

read time 20 min
 
18 mai, 2020

Lista scurtă a cărților de stil personal care mi-au fost utile

Descoperirea stilului personal este un proces migălos, care cere timp, răbdare și surse bune de informare. Dintre toate cărțile citite de mine pe această temă, acestea sunt singurele pe care le-aș recomanda mai departe.

by

O bună parte din viață mi-am petrecut-o căutându-mi stilul personal.

 

L-am căutat activ, adică experimentând, probând, întrebând, dar mai ales observând și citind.

 

Așa cum spuneam și la articolul cu cărțile de dezvoltare personală care mi-au fost utile, întrebările și dilemele mele de viață s-au îndreptat mereu, instinctiv, spre zona cărților. Acolo am căutat prima oară răspunsurile.

 

În ultimele săptămâni, am tot povestit pe contul meu de Instagram despre stilul personal și găsirea lui, din propria mea experiență, iar multitudinea de întrebări primite m-au inspirat să pun cap la cap acest îndrumar de cărți despre stil care mie mi-au fost utile.

 

Trebuie să fac o precizare importantă, înainte de toate.

 

Indiferent dacă alegi să apelezi la serviciile unui consilier de stil sau dacă mergi la cursuri de stilism, cititul pe cont propriu și tot acest proces de căutare și documentare este mai mult decât recomandabil și te poate ajuta să demarezi dialogul cu un specialist de la un alt nivel.

 

Când ai deja niște noțiuni despre ce îți place și ce nu, când ți-ai pus deja anumite întrebări și ți-au trecut prin față niște surse de informație, știi ce să ceri de la profesionistul la care mergi.

 

Nu te duci orbește, ci ai anumite repere de la care să porniți împreună sistematizarea stilului tău.

 

Există o mare diferență între a merge la un specialist – de orice profil ar fi el – cu temele făcute și cu o bază de lucru și a te duce fără să știi nimic despre tine, doar așteptându-te ca acea persoană să te lumineze.

 

Cărțile de stil reprezintă, ca și cărțile de dezvoltare personală, o nișă literară care a explodat în ultimii ani.

 

Rezultatul: foarte mult material, dar puțină valoare reală.

 

Practic orice vedetă, orice stilist, orice persoană cu un minim de interes în modă poate o scoate o carte care să „propovăduiască” stilul. Cele mai multe nu au vreo mare valoare în afara forței de marketing pe care o exercită personalitatea cu pricina.

 

În acest articol se regăsesc, din zecile de cărți de profil citite sau răsfoite de mine, doar cele care mi se par demne de dat mai departe.

 

Sunt și singurele pe acest subiect pe care le mai păstrez în bibliotecă, fiindcă pe celelalte le-am dăruit, donat sau… reciclat.

 

Există mai multe categorii de cărți de stil:

 

Cărți de stil tip manual, de regulă centrate în jurul unei personalități, a unui stilist faimos sau a unei celebrități renumite pentru stilul ei.

 

Cele mai multe sunt pline de verdicte și de idei proprii persoanei respective, așa că asemenea lecturi se aleg, de regulă, în funcție de afinitățile personale.

 

Am ales în lista de mai jos acele cărți pe care le consider a avea cea mai mare aplicabilitate și utilitate, dar dacă vă place în mod deosebit stilul unei anumite vedete sau blogger, iar persoana respectivă are o carte de stil pe piață, poate ar fi cazul să-i aruncați o privire.

 

Cărți de stil tip „moodboard”, care trec în revistă stiluri, ținute, combinații de ținute. Cum îmi place mie să le zic, sunt „cărți cu poze”.

 

Am răsfoit foarte multe astfel de cărți, dar de regulă ele speculează ideea de „multe poze și puțin text” și ajung să fie destul de redundante.

 

Chiar dacă o imagine chiar face cât o mie de cuvinte, când vine vorba despre stil e important să te și ghideze cineva, pentru a înțelege semnificația unor imagini și felul în care trebuie să le interpretezi.

 

Și la acest capitol am ales doar cărțile care mi s-au părut mie cu adevărat utile.

 

Cărți de stil „utilitare”, care prezintă stilul la modul concret: croiuri, tipologii corporale și culori sau care îți explică pas cu pas ceva, de la aranjatul dulapului și până la trierea șosetelor.

 

Aceasta este categoria mea favorită de cărți de stil, fiindcă te forțează să-ți pui întrebări și te ghidează să fii tu însăți.

 

Nu-ți oferă verdicte și reguli, ci o cale de urmat ca să-ți analizezi tu singură garderoba și personalitatea.

 

Am ales să încep cu categoria cărților de stil utilitare, fiindcă pentru mine au fost net superioare celorlalte tipuri de manuale și moodboards, însă voi trece în revistă favoritele mele din fiecare categorie.

CĂRȚI DE STIL ”UTILITARE”

**************

Anuschka Rees – ”The Curated Closet”

 

 

Este probabil favorita mea în materie de „do-it-yourself” stilistic, pentru că te ia de mână și te ghidează prin procesul găsirii stilului personal, arătându-ți ce există și cum ar trebui să privești tu ceea ce există.

 

Nu e o carte cu liste de ținute, nici cu „must-haves”, ci e un ghid de auto-descoperire stilistică.

 

De asta se și numește așa – „Dulapul curatoriat”, în traducere – fiindcă ideea de bază în asumarea stilului personal este să devii curatorul propriei imagini și, la fel ca un curator de meserie, să alegi doar ceea ce te reprezintă și ți se potrivește.

 

Cartea este densă și are 300 de pagini aproape fără nicio poză. Doar informație bine-structurată.

 

De la cum să îți creezi un moodboard care să-ți clarifice stilul, trecând prin trierea lucrurilor care nu își au locul în dulapul tău și până la cum să analizezi detalii precum nasturi, materiale și cum să modifici hainele care nu ți se potrivesc.

 

Pe contul meu de Instagram, la Highlight-ul „Style Inspo”, găsiți câteva pagini din carte. În varianta digitală a cărții (pe iBooks sau orice alt furnizor folosiți) puteți lua și un „sample”.

 

Avantajul cărților electronice este tocmai acesta: primești 20-30 de pagini gratuit și îți poți face o idee clară dacă e o carte pentru tine sau nu.

**************

Jennifer L.Scott – ”Lessons from Madame Chic”

 

 

Această carte mi-a plăcut foarte mult, iar sentimentul pare să fi fost unanim în rândul celor care au citit-o.

 

Ca dovadă, ”Lessons from Madame Chic” a avut atât de mult succes încât a devenit o trilogie.

 

Eu nu am decât prima carte, cea despre stil la modul general, însă autoarea a dezvoltat anumite teme din ea în cărți de sine-stătătoare, respectiv un volum despre atitudine și unul despre organizarea casei.

 

Punctul de pornire este acesta: ca studentă, americanca Jennifer Scott a petrecut un an în Franța, locuind în gazdă la o familie franceză tipică.

 

În acel interval de timp, Jennifer a descoperit ce înseamnă cu adevărat stilul personal și cum poți să trăiești zi de zi în armonie cu personalitatea și cu imaginea ta profundă.

 

Fascinată de stăpâna casei, pe care o denumește în carte „Madame Chic”, Jennifer a scris această carte ca o sumă de lecții pe care le-a învățat trăind alături de o femeie extrem de șic, sigură pe ea, dar absolut normală.

 

O franțuzoaică obișnuită, o femeie obișnuită, dar care își strunise stilul atât de bine încât arăta mereu ca scoasă din cutie.

 

Cartea trece prin toate aspectele stilului personal: de atenția pe care trebuie să o acorzi hainelor de casă și construirea unei garderobe pentru toate ocaziile, până la alegerea unor piese de calitate și la felul în care o femeie sigură pe ea dialoghează cu oamenii din jur.

 

De la modul în care franțuzoaicele reușesc să fie mereu puse la punct fără a fi exagerate și până la sfaturi practice despre accesorii, pijamale și altele.

 

Și din această carte puteți găsi câteva pagini pe contul meu de Instagram, la Highlight-ul „Style Inspo”.

**************

Kendall Farr – „Stilista de buzunar”

 

 

Este una dintre cele mai vechi cărți de stil pe care le am, am cumpărat-o în 2006 și este și cea mai aplicată și „utilitară” dintre toate.

 

Practic, este acel gen de carte care îți explică tehnic, schematic și cu multe exemple cum ar trebui să te îmbraci în funcție de tipologia ta corporală.

 

Inclusiv cu ponturi despre cum să ascunzi ce nu vrei să se vadă și să scoți în evidență ceea ce îți place, dar și despre cum să modifici la croitor hainele pe care le ai deja, pentru a le adapta mai bine tipologiei tale.

 

Dintre toate cărțile de stil, la capitolul informație concretă, trucuri și idei, „Stilista de buzunar” este pe primul loc, de departe.

 

Eu una recunosc că nu m-am îmbrăcat niciodată exclusiv în funcție de asemenea reguli de tipologie corporală, dar unele s-au mulat bine pe preferințele personale și le-am aplicat cu succes.

 

De exemplu, eu am umerii foarte înguști, sunt foarte mică în partea de sus a corpului, plus o talie foarte mică, în schimb am șoldurile proeminente.

 

Prin urmare, pentru tipologia mea corporală se recomandă bluze „generoase” în partea de sus, cu umeri umflați, proeminenți, adică exact ceea ce mi-a plăcut mie dintotdeauna. Plus o talie marcată întotdeauna.

 

Cartea este plină de asemenea trucuri și informații, am fotografiat câteva pagini ca să vă faceți o idee de cum este structurată informația.

 

 

 

**************

CĂRȚI DE STIL TIP „MANUAL DE STIL”

Nina Garcia – ”The Little Black Book of Style”

 

 

Este o carte „clasică” a genului și datează din 2007, dar rămâne favorita mea de la capitolul „Manuale”.

 

Nina Garcia este redactorul-șef Elle America, jurat la emisiunea „Project Runway” și o adevărată celebritate în Statele Unite, tocmai din aceste două motive.

 

Cartea are doza ei de superficialitate, raportându-se destul de des la noțiuni pe care le găsim de obicei prin reviste: „must-have”-uri, piese esențiale și alți astfel de termeni care pe mine una mă cam obosesc.

 

Dincolo de acest aspect însă, e o carte din care am rămas cu multe idei, mai ales despre cum să-mi fac temele și să mă inspir în construcția propriului stil.

 

Sau, cum spune Nina, cum să fiu „propria mea muză”. În acest sens, există unele pasaje și idei puternice, pe care îți vine să le subliniezi ca să le ții minte.

 

Tot această carte m-a determinat, într-o perioadă de profundă confuzie stilistică, să-mi aplec privirea pentru inspirație înspre un domeniu drag mie: filmele vechi.

 

Există un întreg capitol despre cum personajele de film au influențat moda străzii și, implicit, colecțiile de podium, iar de atunci încoace personajele de film au devenit o sursă prețioasă de informații și de inspirație pentru mine.

 

De fapt, pot spune că această mică revelație m-a ajutat să ard niște etape și să-mi clarific câteva întrebări legate de stil.

 

Ultima parte din carte este o sumă de interviuri despre stil cu personalități ale modei, care de asemenea m-au făcut să-mi notez una-alta la momentul respectiv.

 

 

**************

Courtney Carver – ”Project 333”

 

 

Courtney Carver a devenit cunoscută cu cartea „Soulful Simplicity”, în care vorbește despre simplificarea vieții și a casei, însă celebritatea mondială a atins-o cu „Project 333”, un concept care a fost apoi declinat în nenumărate variante și a devenit fenomen mondial.

 

Practic, ”Project 333” este o garderobă-capsulă, iar denumirea vine de la „33 de piese pentru 3 luni”.

 

Courtney explică în cartea ei, foarte detaliat și pe alocuri profund ca raționament de culise, cum poți să fii mai bine-îmbrăcată și să ai mai multă varietate în ținutele zilnice dacă alegi, timp de 3 luni, să folosești doar 33 de obiecte.

 

Viziunea ei nu este extremă, nici radicală, de tipul „Aruncă totul la gunoi și rămâi cu 33 de piese”, ci este mai degrabă un experiment.

 

Cum ar fi dacă ai „uita” timp de 3 luni de tot restul garderobei tale, în afara a 33 de piese bine-alese?

 

Dacă dai la o parte balastul și rămâi cu 33 de piese pe care le iubești, vei constata că ai mai multe ținute și mai multă libertate de expresie decât atunci când te afli în fața dulapului plin-ochi.

 

În plus, când ești forțată să faci combinații din puține piese, realizezi ce ți se potrivește cu adevărat și devii mult mai conștientă de stilul tău și de adevărata ta personalitate.

 

Mi se pare cartea ideală pentru femeile care au o garderobă imensă – dar plină de haine care nu se prea potrivesc două câte două – și care ajung mereu la concluzia că „nu au ce îmbrăca”.

 

Este, practic, un reset stilistic care poate duce la niște concluzii de viață interesante.

 

Finalul cărții este o sumă de „radiografii de garderobă” ale unor femei care au aplicat ”Project 333” în viața de zi cu zi, cu tot cu concluziile și revelațiile lor.

 

Fiecare femeie își detaliază inclusiv piesele alese între cele „33 pentru 3 luni” și tipurile de combinații făcute în decursul experimentului, așa că pentru oricine vrea să aplice metoda, acele fișe sunt cel mai bun punct de pornire.

 

 

**************

Ines de la Fressange – „Parisian Chic, A Style Guide”

 

 

Ines de la Fressange este ceea ce s-ar numi – în terminologia mondenă – o „socialite”.

 

O persoană mondenă, care captează privirile în societate și a cărei principală ocupație este… fix asta.

 

Să fie prezentă peste tot, să inspire și să stârnească invidii prin imaginea ei mereu impecabilă.

 

De fapt,  fotografia lui Ines ar putea apărea în dicționar în dreptul acestui termen de „socialite”, fiindcă este unul dintre personajele iconice din lumea modei ultimilor 40 de ani.

 

Născută dintr-o familie de aristocrați, Ines de la Fressange (actualmente în vârstă de 62 de ani) s-a lansat la 17 ani și a devenit imediat modelul favorit al lui Karl Lagerfeld, parțial și datorită asemănării fizice cu Coco Chanel însăși.

 

Totodată, a devenit faimoasă în lumea modei sub porecla de „The Talking Model”. 

 

Într-o epocă în care manechinele erau considerate „umerașe pentru haine”, Ines era genul de franțuzoaică sigură pe ea și cu opinii bine-articulate, care iubea să vorbească cu presa, să-și spună opiniile și convingerile.

 

Practic, un „influencer” înaintea vremurilor sale.

 

Franțuzoaică prin excelență, Ines a scos în 2011 propriul ei manual de stil, denumit „Parisian Chic”, plus o serie de agende și calendare personalizate în stilul propriu.

 

Pentru că primul volum a avut succes, a mai apărut și un caiet de stil (”Look Book”), plus încă vreo câteva declinări ale ideii de ”Parisian Chic”. Nu le-am mai cumpărat, cu excepția Look Book-ului, care este efectiv o carte cu poze și eu una nu o recomand.

 

Și cartea inițială, cea la care mă refer aici, este destul de superficială, cu multe poze și text schematic, iar de la un anumit punct devine o listă de magazine pariziene mai puțin cunoscute, mici boutique-uri sau magazine vintage, de unde Ines își cumpără diferite piese.

 

Totuși, deși am deliberat mult dacă să o includ sau nu aici, am făcut-o fiindcă este un manual de stil personal care poate servi ca inspirație pentru propriul stil. Nu neaparat ca informație, ci mai ales ca structură.

 

Spre deosebire de „Lessons from Madame Chic”, de care am scris la capitolul anterior, cartea lui Ines este strict un „manual de coduri și preferințe personale”, iar pe mine m-a ambiționat să-mi descopăr propriul stil astfel încât, într-o zi, să pot rezuma și eu personalitatea mea stilistică în același mod și cu aceeași claritate.

 

Nu scriind o carte despre stilul meu, nici vorbă de așa ceva, ci limpezindu-mi imaginea exact cum o face Ines, care este expertă în propria persoană și și-ar putea da doctoratul în stilul ei personal. Câte femei pot spune așa ceva?

 

 

 

Dacă aveți, ca și mine, o slăbiciune pentru stilul franțuzoaicelor și pentru modul lor șic și simplu de a se îmbrăca, am scris un articol special și foarte atent documentat pe această temă: „Cum să te îmbraci și să te comporți ca o pariziană: idei, inspirații, cărți și filme”.

**************

Rachel Zoe – ”Style from A to Zoe”

 

 

Rachel Zoe a fost, mulți ani, stilista unor staruri de la Hollywood, precum Keira Knightley, Cameron Diaz, Jennifer Garner, Kate Hudson, Demi Moore, Liv Tyler, Kate Beckinsale, Anne Hathaway, Jennifer Lawrence, Eva Mendes și încă o listă foarte lungă.

 

Inclusiv a băieților de la Backstreet Boys.

 

Cartea ei îi poartă amprenta, adică favorizează stilul eclectic, cu nuanțe vintage, și are un mare neajuns: vorbește și despre blănuri.

 

Am descoperit asta abia după ce am cumpărat-o, acum ceva ani, eu fiind militantă anti-blănuri dintotdeauna.

 

Trecând însă peste acest aspect – care apare în câteva paragrafe și se poate lesne sări peste ele  – cartea e interesantă ca radiografie și exemplificare de stiluri concrete.

 

Firește că Rachel se folosește de „clienții” ei celebri pentru a exemplifica elemente de stil personal și a povesti cum a construit anumite ținute pentru cutare sau cutare actor, dar tocmai asta e partea care atrage cel mai tare.

 

Nu e o carte care să-ți schimbe din temelii percepția despre modă, dar este o intrare interesantă în universul vedetelor pe care le admirăm adesea pentru felul în care se îmbracă.

 

Vedete care, de multe ori, nu au altă contribuție asupra acelui stil în afara faptului că și-au angajat un anumit consultant de stil.

 

 

**************

CĂRȚI DE STIL TIP ”INSPIRATION BOARD”

Nina Garcia – ”The One Hundred”

 

Tot de la Nina Garcia vine ceea ce consider eu a fi cea mai bună carte pentru cele care caută o antologie de piese „obligatorii”.

 

Eu una nu cred în obligativitate, sunt piese care nu îmi plac și pe care nu simt nevoia să le am în garderobă, dar tocmai pentru că suntem diferite, pentru foarte multe persoane o asemenea listă amănunțită poate fi o formă de simplificare a vieții.

 

Cartea Ninei este o enumerare de 100 de piese pe care, consideră ea, orice femeie stilată trebuie să le aibă în garderobă: de la fusta-creion până la tenișii albi și de la o eșarfă animal-print până la un anumit croi de pulover.

 

Fiecare piesă este explicată în detaliu, cu tot cu istoria ei și cu tipologia căreia i se potrivește.

 

Cartea este frumos-ilustrată de Ruben Toledo, la fel ca „The Little Black Book of Style”, și poate fi un instrument de simplificare a căutării stilului, ca un fel de scurtătură către toate piesele clasice care există în lumea modei.

 

Mai ales pentru cele care nu au o pasiune deosebită pentru modă și nu au studiat în detaliu piesele iconice din istoria modei, „The One Hundred” poate fi un bun punct de pornire.

 

Eu una aș cumpăra-o, spre exemplu, cadou pentru o adolescentă interesată de modă sau pentru o prietenă care nu știe de unde să înceapă în construirea unei garderobe.

 

 

 

**************

Navaz Batliwalla – „The New Garconne: How to Be a Modern Gentlewoman”

 

„The Gentlewoman” nu este un cuvânt foarte utilizat, nici pe departe la fel de des precum omologul său, „the gentleman”.

 

Gentleman este poate unul dintre cuvintele mele preferate, dintotdeauna. Inspiră masculinitate și prestanță, rafinament și bună-creștere, eleganță și lipsă de ostentație.

 

Gentlewoman” se înscrie în aceeași hartă a valorilor, dar de puține ori ne-am gândit la noi însene ca la un material de „gentlewomen”.

 

Ne gândim să fim ladies, să fim doamne, domnișoare, dar de câte ori ne-am raportat la noi ca la niște echivalente feminine ale gentlemanilor de pe vremuri?

 

Cei care aveau nu doar ținută, ci și niște valori solide, fiindcă a fi gentleman nu înseamnă doar aspect, ci un soi de noblețe care nu te lasă să abdici de la ceea ce crezi și ceea ce te reprezintă.

 

Asta face gentlemanul să fie un gentleman și nu un simulacru: naturalețea, asumarea, așezarea în propria persoană.

 

Un gentleman ne fascinează pentru că este egal cu el însuși și își gestionează farmecul, inteligența și toate atributele ca și cum ar fi cele mai firești și înnăscute lucruri. Fiindcă așa și sunt.

 

Coco Chanel a fost o „gentlewoman”, fiindcă a eliberat femeile din constrângerea corsetelor, orchestrând o revoluție fără să ridice altceva decât acul și ața.

 

Marlene Dietrich și Katherine Hepburn au fost „garconnes”, transmițând cu mijloace minimaliste un întreg univers de feminitate.

 

Andree Putman, designer de interior care a schimbat stilul secolului XX în design și a redefinit eleganța interioarelor, imprimându-i un stil lipsit de efort, dar teribil de prețios.

 

 

 

Sau, cum spune autoarea:

„Esteta informată a zilelor noastre apreciază lucrurile fine pe care viața i le oferă, dar are în același timp o apreciere deosebită pentru imperfecțiune și utilitarianism. Artista Polly Morgan iubește pantalonii Celine, dar în același timp este atașată de ceasul ieftin și vechi al tatălui său. Parfumierul Lyn Harris cheltuiește fără regrete pe ceramică handmade de la Atier de Villatte, dar folosește în loc de poșetă de zi un sac vechi de pus rufele, care arată foarte șic. Noul și vechiul sunt cele mai complementare noțiuni în acest moment, fiindcă se potrivesc împreună în mod natural. Fie că e vorba de o vază chinezească veche pe o comodă de la Marc Newson sau un colier de la Dinh Van, accesorizat la un pulover second-hand cumpărat de la o piață de vechituri”.

 

 

 

După o introducere în universul „gentlewoman”, Nawaz Batliwalla prezintă câteva femei actuale, nu din categoria celor foarte faimoase de pe coperțile revistelor, ci din categoria celor care fac lucruri minunate în profesiile lor, dar cu care te poți întâlni oricând pe stradă prin Paris, New York sau Londra… și te vor face să întorci capul.

 

Arhitecte, designeri, creatori de bijuterii. Eu am terminat de citit cartea cu o listă de citate și de printscreen-uri pentru Moodboard-ul meu și sunt convinsă că așa va fi și în cazul vostru.

 

 

Isabelle Thomas & Frederique Veysset – ”Paris Street Style – A Guide to Effortless Chic”

 

Dincolo de partea „franțuzească”, cartea mi s-a părut relevantă pentru că are multe sfaturi utile despre cum să valorifici în favoarea ta tot ceea ce societatea actuală are de oferit.

 

Cândva, într-un interviu cu faimosul Hugo Jacomet, bloggerul de stil masculin care a făcut furori în toată lumea, el mi-a spus ceva ce nu am uitat niciodată:

 

„Niciodată până acum nu au avut oamenii mai multe posibilități de a fi bine îmbrăcați, cu bani puțini. Cu condiția să se informeze și să cumpere cu cap”.

 

La asta m-a dus cu gândul această carte, pentru că are multe „tips and tricks” de acest tip, inclusiv un capitol despre cum să folosești fast-fashion-ul în favoarea ta și cum să descoperi lucruri care arată scump și sunt de calitate bună, la prețuri mici.

 

Aș recomanda însă citirea ei abia când stilul personal se află la un „60%” ca realizare, adică este suficient de bine lămurit sau măcar așezat pe o direcție.

 

Asemenea sfaturi sunt, desigur, universal valabile indiferent de punctul stilistic în care te afli, dar cred că le putem valorifica cel mai bine în etapa finală de construcție a stilului, când ajungem la întrebarile „Ce ne mai trebuie? Ce cumpărăm și de unde?” și alte elemente de fine tuning.

 

Volumul este construit ca un compediu de sfaturi de stil concrete și interviuri cu persoane nu neaparat faimoase, dar cu stiluri bine-definite, care pot inspira prin viziunea lor simplă și lucidă asupra modei.

 

 

 

Și două cărți pe care le iubesc…

 

 

Nu le includ în categoria „Recomandări universale”, fiindcă nu toată lumea este fan „Sex and the City”, dar pentru mine rămâne serialul preferat și un reper în materie de stil.

 

Și, fără nicio exagerare, m-a ajutat mult să-mi definesc stilul și să îndrăznesc mai mult într-o perioadă în care eram mai degrabă timidă și rezervată din punct de vedere stilistic.

 

Pentru cele care se regăsesc în această comunitate a fanilor lui Carrie Bradshaw & co., recomand două cărți (sub formă de albume de dimensiuni mari) care, din păcate, nu se mai găsesc decât pe piața secundară, de resale, apărute după cele două filme care au încheiat povestea.

 

Eu le-am cumpărat la momentul apariției lor și reprezintă o trecere în revistă nu doar a poveștii, ci și a călătoriei stilistice pe care au făcut-o personajele.

 

Sunt, practic, enciclopedii despre ”The Carrie Style” și, chiar dacă au trecut aproape zece ani, încă iubesc să le răsfoiesc din când în când. Pentru inspirație.

 

Și, apropo, l-am cunoscut personal pe Mr.Big și am scris despre asta aici: „De ce a însemnat atât de mult să-l cunosc pe Mr.Big”.

 

 

 

Citate, cărți preferate și pagini din cărțile pe care le citesc acum poți găsi, în permanență, pe contul meu de Instagram și în Highlights pe Instagram, la Books 1, 2, 3…

Foto: Unsplash, capturi din cărți

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK



2 Comments

  • Gabriela spune:

    Un articol foarte util si bine-venit, avand in vedere multitudinea de carti existente pe aceasta tema. Si eu am stat de multe ori in dubii, nestiind daca merita sa dau banii pe o anumita carte despre stil (multe fiind in engleza si avand un cost mai ridicat), care se poate dovedi in final prea superficiala sau lipsita de valoare reala…
    Cu ajutorul recomandarilor tale, imi este mai usor acum sa ma orientez :).

    • Diana Cosmin spune:

      Ma bucur mult ca este util articolul. Recomand mult variantele online, fiindcă iți oferă acel sample de 20-30 de pagini și chiar poți să-ți faci o idee. Asta dacă nu poți răsfoi cartea în librărie, efectiv.