Despre tot ce-i fin și fain

Trei filmulețe scurte care te vor face să redescoperi România

By 24 mai, 2018Travels
read time 2 min
 
24 mai, 2018

Trei filmulețe scurte care te vor face să redescoperi România

Cele 10 zile de umblat prin țară, de povestit, fotografiat și filmat locuri extraordinare din România s-au concretizat în cinci povești și trei filmulețe despre lucrurile memorabile din Maramureș și din Oradea. Te invit să le descoperi și, pe baza lor, să-ți faci propriul itinerariu de călătorie.

by

Având ca punct de plecare – sau „hub” – Sighetu Marmației, proiectul de explorare a Maramureșului realizat în luna mai alături de prietenii mei de la Romanian Art&Craft a marcat obiectivele maramureșene importante aflate la o distanță de 50-60 de kilometri de Sighet, deși foarte multe se aflau chiar mult mai aproape, precum Săpânța (19 km), Bârsana (20 de km) sau satul Breb (27 de kilometri).

 

Am scris despre motivele celor de la Romanian Art&Craft de a promova România (găsiți povestea aici) dar în esență este simplu: prin produsele pe care le vând de 15 ani, ei promovează meșteșugul tradițional și munca artizanilor populari, și implicit vor să scoată în față destinațiile și talentele ascunse ale acestei țări. Ne-am găsit unii cu ceilalți anul trecut, când am povestit împreună despre Sinaia, iar proiectul Maramureș s-a născut firesc și organic.

Poveștile le poți descoperi aici, dând clic pe titlurile de mai jos:

Iar cele trei filmulețe realizate în timpul călătoriilor noastre le găsești aici. Sunt scurte, dar spectaculoase și făcute cu mult suflet. Sper să-ți deschidă pofta de călătorit prin țară:

Fotografii și filmări: Liviu S.Ungureanu pentru Romanian Art&Craft.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOKOne Comment

  • Gia spune:

    La marele fix a venit acest material! Ne oprim si la Oradea in concediul acesta! Este cam singurul loc mai important din Romania unde nu ajunsesem pana acum!