Despre tot ce-i fin și fain

7 produse de beauty de la Chanel care m-au impresionat în 2020

By 7 septembrie, 2020Lifestyle
read time 10 min
 
7 septembrie, 2020

7 produse de beauty de la Chanel care m-au impresionat în 2020

Acesta este un articol pe care l-am promis de multă vreme și în care am adunat descoperiri și revelații de beauty, dar mai ales câteva produse intrate definitiv în ritualul meu zilnic de înfrumusețare.

by

Am spus de multe ori că rutina mea de îngrijire a pielii este mai degrabă minimalistă.

 

Folosesc puține produse – „puține și bune” – sunt fidelă de mulți ani acelorași branduri și nu mă „încânt” repede în fața noutăților. Ba chiar din contră.

 

Odată ce găsesc un brand care mi se potrivește, mă țin de el și sunt mereu pe recepție cu lansări și noutăți.

 

Nu mai e niciun secret faptul că iubesc Chanel și săptămâna trecută chiar mi-am expus relația emoțională cu acest brand în articolul „Istoria mea cu Chanel: o poveste despre maturizare, stil și îndrăzneală”.

 

Totuși, dincolo de istoria mea cu Chanel și cu moda născocită de Coco, care mi se potrivește atât de bine, nu aș folosi niște produse pe tenul meu doar de dragul unei legături emoționale. 

 

Dacă începutul relației noastre a fost emoțional, continuarea ei și mai ales relația mea cu produsele de beauty de la Chanel este una cât se poate de pragmatică.

Altfel spus, vreau rezultate, nu doar povești frumoase.

 

De-a lungul timpului am scris despre muuuulte produse Chanel cumpărate și folosite – fără nicio reclamă, fiindcă Chanel NU își face reclamă – și le găsiți la finalul acestui articol, cu link-urile aferente.

 

Astăzi vreau să povestesc însă despre produsele Chanel folosite în ultimul an, atât în lunile de stat în casă, cât și după ce s-a ridicat lockdown-ul și am putut să ajung din nou la Chanel Espacé Beaute să mi le cumpăr.

 

Asta după ce, în lunile de lockdown, am terminat și ultima picătură din ceea ce aveam deja.

 

Tot ceea ce am scris mai jos am folosit în mod exclusiv, până la terminarea completă a recipientelor.

 

Mai exact, dacă am început o cremă, am folosit-o în mod exclusiv până am terminat-o. Cu minuscule excepții, când am mai testat punctual câte ceva o zi sau două.

 

Eu așa funcționez: dacă încep o cremă, o folosesc exclusiv până o termin, fiindcă vreau să văd efectul cumulativ.

 

În trecut am încercat și varianta cu mai multe produse simultan și, chiar dacă efectul era pozitiv, nu-mi dădeam seama care e cel mai bun produs și care contribuie decisiv la starea de bine a tenului meu.

 

Nu zic că e ceva ce funcționează pentru toți, dar la mine așa merge. Așa triez ce mai cumpăr din nou și ce nu. 

 

Înainte de toate, trebuie să mai spun ceva, dacă nu știți deja: eu cred enorm în puterea ingredientelor naturale, dar în același timp am o încredere de nestrămutat în laboratoarele care cercetează de decenii întregi formulele optime pentru nevoile complexe ale pielii. 

 

Tehnologia și știința au evoluat în paralel cu poluarea, stratul de ozon subțiat, stresul și toate provocările omului modern. Astfel, pentru tenul meu cel puțin, combinația optimă este cea între ingredientele naturale și formulele complexe, eficiente pentru nevoile pielii. 

 

Am precizat asta ca să răspund din start la întrebarea „De ce nu încerci cutare cremă handmade sau ulei esențial sau orice altceva?”. Am încercat de toate, dar pentru tenul meu mixt tot cremele de la laboratoare cu renume au funcționat, tocmai din acest motiv. 

 

Propovăduiesc, de asemenea, testatul și încercatul cu răbdare și rigurozitate, ca unic mod de a ne da seama ce e bun pentru noi și ce nu.

 

Toate cele de mai jos sunt testate pe un ten mixt – gras în zona T și uscat în rest – cu pori măriți, predispus la pete pigmentare și foarte sensibil la soare în general.

Un ten care „lucește” rapid în zona T, dar care se și deshidratează repede. Fără alte probleme, dar un ten ușor… capricios.

 

Asta așa, ca rezumat.

 

 

Totodată, ritualului meu de beauty, așa cum mi l-am format în toți acești ani, îi datorez faptul că pot umbla fără fond de ten sau machiaj în 90% din zile (și să îmi placă ceea ce văd în oglindă).

 

Machiajul îl păstrez pentru momentele în care simt nevoia, pentru evenimente sau pentru zilele în care, foarte sincer, am chef să mă joc un pic, coloristic.

 

Când mă trezesc dimineața și mă uit în oglindă însă, simt că tenul meu este așa cum îmi doresc, iar asta este cea mai mare bucurie.

 

Și acum produsele:

**********

Scrub-ul „Sublimage Les Grains de Vanille”

 

Iubesc scrub-urile. O știți deja, dacă mă citiți de mai multă vreme.

 

Nu știu alte tipuri de ten, dar eu cu tenul meu mixt am avut nevoie mereu de ajutor pentru a curăța pielea, în afara soluțiilor zilnice de demachiere.

 

Ceva care să vină, periodic, și să facă o „curățenie generală”, atunci când simțeam că fondul de ten nu se mai așază bine sau că pielea pare încărcată. 

 

Nu încărcată în sensul de erupții, cu asta Slavă Domnului nu am avut probleme niciodată, ci încărcată în sensul de ternă, fără luminozitate, cu un strat de celule moarte, în ciuda demachierii temeinice pe care i-o fac.

 

Chiar dacă m-aș spăla pe față de 20 de ori pe zi, tenul meu tot ar avea nevoie, la câteva zile, de un scrub delicat pentru curățare. Așa funcționez eu.

 

Dintre toate cele încercate de mine, pe locul întâi în top se află acesta.

 

 

Este, de departe, cel mai fin scrub pe care l-am folosit, dar în același timp își face treaba cu o eficiență extraordinară.

 

Recunosc, la început am fost sceptică, fiindcă era, cum să zic… prea fin.

 

Mie îmi plăcea consistența ca de zahăr a scrub-ului clasic, iar acesta părea prea finuț pentru așteptările mele.

 

A fost o revelație, iar semințele de vanilie și jojoba, suspendate într-un gel delicat, au fost o plăcere pe tenul meu.

 

Oricum, cantitatea care se folosește este foarte-foarte mică (există și o spatulă cu care poți lua 2-3 bobițe de produs), așa că borcanul din imagine mi-a ajuns lejer vreo trei luni, în ritmul în care spuneam mai sus că îl folosesc.

 

La fel ca toate produsele din gama Sublimage, și acest scrub se bazează pe Vanilla Planifolia, culeasă în vârful ciclului de viață, când proprietățile sale sunt maxime.

 

 

**********

Exfoliantul – La Lotion Lumière Exfoliante

 

 

Eu sunt expertă în scrub-uri, după cum am spus mai sus, dar categoria exfoliantelor reprezintă ceva nou pentru mine.

 

Multă vreme le-am spus NU fiindcă mi se păreau cumva… inutile.

 

Sincer, nu consideram că o soluție pe bază de acizi ar putea cumva să mă ajute cu porii măriți și cu sebumul mai mult decât un scrub mecanic.

 

Eram încăpățânată și ori de câte ori auzeam de acest tip de produs sau îmi era recomandat, spuneam NU.

 

La început de iunie mi-am cumpărat, într-un moment de elan, un exfoliant din gama Biologique Recherche, brand renumit pentru exfolianți, dar înainte să apuc să-l încerc, am văzut că și Chanel a scos așa ceva.

 

Și, recunosc, fata Chanel din mine a ieșit la iveală, l-am lăsat pe celălalt (îl voi folosi, dar după) și am început cu loțiunea Chanel.

Altfel spus, dacă tot e un produs complet nou pentru mine, am vrut să încep cu ceva familiar și sigur.

 

 

Ce face, de fapt, exfoliantul?

 

Cum spuneam și mai sus, toate produsele din gama Sublimage se bazează pe Vanilla Planifolia, combinată aici cu extractul de Anthyllis și cu un alfa-hidroxi-acid (AHA) pentru a exfolia în mod delicat celulele moarte ale pielii.

 

Deși pielea nu este agresată în niciun fel, stratul de celule moarte se elimină treptat și pielea rămâne catifelată.

 

 

Soluția se aplică zilnic pe ten, teoretic seara și dimineața, cu tapotare delicată, adică fără „frecat” fața și fără gesturi prea dure.

 

După prima săptămână se vede deja efectul, o piele mult mai curată, mai luminoasă, cu mai puțin sebum în cazul meu pe zona T.

 

Am început să folosesc exfoliantul chiar când am terminat scrub-ul cu semințe de vanilie, dar îl voi recumpăra și pe acela.

 

În momentul în care le voi avea pe amândouă în ritualul de beauty, scrub-ul va rămâne o dată pe săptămână, iar exfoliantul zilnic.

 

Chiar dacă în broșură se recomandă aplicarea exfoliantului de două ori pe zi, eu una îl aplic doar seara și folosesc cu rigurozitate protecție solară în restul timpului.

 

Exfolianții vin „la pachet” cu această obligativitate, pentru că folosirea unor acizi AHA sau BHA – oricât de delicați ar fi – sensibilizează pielea și o expune la riscul de pete solare sau iritații.

 

În cazul meu nu a fost nimic ieșit din comun: am un ten predispus la pistrui și pigmentare și folosesc mereu un primer cu spf.

 

Totuși, dacă nu aveți acest tabiet în reflex, trebuie să luați aminte. Exfoliant fără spf nu se poate.

**********

Apa demachiantă „Sublimage L’Eau de Démaquillage”

 

 

Am spus de multe ori că – între niște produse de curățare și de îngrijire a feței, și respectiv machiaj, rujuri și alte artificii – prefer să investesc de fiecare dată în cele dintâi.

 

În produsele de îngrijire.

 

Mai exact, să fie cele mai bune pe care mi le pot permite.

 

Totuși, nu pot să spun că mă așteptam ca această apă de demachiere Chanel să îmi placă atât de tare și să creeze o nouă „ligă” în ritualul meu de frumusețe.

 

Până la ea, eram obișnuită cu apele micelare ca prim pas al demachierii și niciodată nu m-am atașat prea tare de același produs: le schimbam în funcție de inspirație și chef.

 

„Apa de demachiere” Chanel, în schimb, este total diferită de apele micelare pe care le știam eu.

 

Nu este un lichid propriu-zis, ci are textura unui gel delicat, care antrenează machiajul, praful și tot ceea ce rămâne pe ten la finalul zilei. Și într-un oraș poluat și aglomerat… chiar rămân multe!

 

În prezentarea din prospect scria că „se simte precum apa pură pe chip”.

 

Am crezut că e doar o metaforă, dar chiar aceasta este senzația: ca atunci când te speli pe față cu apă de izvor, după o zi lungă, și simți fața perfect curată și proaspătă după aceea.

 

În opinia mea, efectul de gel contribuie din plin la senzația aceasta, fiindcă elimină mult mai eficient produsele de machiaj și semnele poluării, deși cantitatea de produs necesară e foarte mică.

 

Pe lângă apa intensă de Vanilla Planifolia, îmbogățită cu antioxidanți, produsul mai are și extract de Harungana, cu efect detoxifiant asupra pielii.

 

Ca element interesant, pe site-ul Chanel există și un video cu metoda cea mai simplă și delicată de demachiere cu această apă demachiantă. Merită urmărit, AICI.

**********

Spuma de curățare – ”La Mousse”

 

 

Dacă oricum la ape demachiante și ape micelare am testat tot ce există, la soluții de curățare tip spumă mă consider experta supremă.

 

Altfel spus, mereu am fost în căutarea soluției de curățare perfecte.

 

Pentru că tenul meu este mixt și cu tendință de îngrășare pe zona T, am nevoie și de ceva care să facă spumă, ulterior pasului de curățare cu apa micelară clasică sau cu apa demachiantă de mai sus.

 

Dacă sunt machiată, urmez ambii pași: apă și spumă.

 

Dacă nu sunt machiată, pot folosi ori apa demachiantă exclusiv, ori spuma de curățare exclusiv. De cele mai multe ori însă, le folosesc pe amândouă.

 

Când am cumpărat acest Mousse anti-poluare, fetele din magazinul Chanel – Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City – mi-au spus că este poate cel mai iubit produs de curățare de acest tip de la Chanel.

 

A fost și ultimul intrat în rutina mea, dar de la prima utilizare am înțeles de ce este atât de iubit.

 

În primul rând, o picătură cât un bob de mazăre spală fața atât de bine, facând o spumă bogată și lăsând tenul atât de curat, încât am învățat să o dozez cu mare atenție.

 

Am scăpat ieri ceva mai mult produs și simțeam că fața mea devine un imens balon de săpun. Da, într-atât de concentrată este!

 

Textura ei este densă, de cremă onctuoasă, dar se tranformă imediat în spumă pe față și curăță excelent.

 

Pe o scară de la 1 la 10 în ceea ce privește senzația de curățenie de după, i-aș da un zece cu felicitări, pentru că, deși curăță perfect, nu usucă deloc tenul.

De-a lungul timpului, multe soluții care îmi curățau bine zona T îmi uscau restul feței sau, din contră, curățau și protejau partea uscată, dar nu spălau în profunzime zona cu sebum.

 

Acest Mousse curăță pielea „de scârțâie”, cum îmi place să glumesc eu uneori, dar în același timp tenul rămâne hidratat și catifelat.

 

Ca ingrediente: produsul conține un complex de microalge albastre, care protejează pielea de poluare, dar și extract de Salicornia, o plantă suculentă care crește în apă sărată și care este responsabilă, se pare, de efectul de hidratare despre care scriam la paragraful anterior.

**********

Demachiantul Sublimage „L’huile-en-gel de démaquillage”

 

 

L-am încercat înainte de mousse-ul despre care povesteam mai sus și, chiar dacă are o textură atipică pentru gusturile mele, mi-a plăcut neașteptat de mult.

 

Mai exact, așa cum îi spune și numele, este un „ulei în gel”, adică un mix între cele două texturi, eu nefiind o mare fană a uleiurilor pe tenul meu.

 

Cu toate astea, deși gelul se transformă în ulei odată aplicat pe față, face multă spumă, iar senzația de curățare a fost comparabilă cu cea de la „La Mousse”.

 

Hidratare, curățare profundă, senzație de ten luminos și proaspăt.

 

Pentru mine, cele două – acesta și „La Mousse” – sunt la fel de eficiente pentru tenul meu și le plasez pe aceeași treaptă a preferințelor mele.

 

După ce voi termina „La Mousse”, voi recumpăra acest „L’huile-en-gel” și viceversa, fiindcă nu pot alege între ele.

 

Totuși, dacă vă știți mai degrabă iubitoare de uleiuri ori respectiv de spume, puteți alege textura care să vă fie pe plac.

 

Deși, aș îndrăzni să vă spun… testați și textura care în mod normal nu vă surâde. Ați putea avea o surpriză, în cazul texturilor Chanel. Nu sunt niciodată ceea ce te aștepți… în sensul cel mai bun al cuvântului.

 

Ca ingrediente, evident Vanilla Planifolia (este un produs din gama Sublimage), dar și extractul purifiant de Harungana, pentru luminozitate.

**********

Loțiunea tonică „Le Tonique”

 

 

Mulți ani, eu nu am folosit niciun fel de tonic. Na, că am zis-o.

 

Nu am fost niciodată adepta zecilor de pași în ritualul de beauty, iar tonicul îmi dădea mereu cu virgulă, mi se părea, așa… fără rost.

 

Asta până când am început să documentez, să citesc, să învăț mai multe despre pielea mea și am înțeles că tocmai tipul meu de ten, cel mixt cu pori măriți, beneficiază cel mai mult de pe urma unui tonic potrivit.

 

Mai exact, după curățarea temeinică pe care o fac zilnic, tonicul vine și echilibrează PH-ul pielii, închide porii și pregătește tenul pentru aplicarea cremelor.

 

 

Abia odată cu înțelegerea acestui proces logic a început relația mea cu soluția tonică, iar varianta propusă de Chanel, cu microalge albastre, este gândită și ca un strat suplimentar de protecție în lupta cu poluarea.

 

Chiar dacă poluarea și praful par ceva abstract, cam ca stresul, eu simt foarte pregnantă prezența lor pe tenul meu, în fiecare zi, la demachierea de seară. Mai ales după ce am mers mult pe jos, cum merg eu de obicei.

 

În același timp, extractul de Salicornia, acea plantă marină suculentă despre care povesteam și mai sus, contribuie la hidratare, deci nu este genul de tonic după care simți că te „strânge” fața, ci din contră.

 

Împrospătează, dar nu usucă, iar asta i-a câștigat de la mine punctaj maxim față de multe alte soluții tonice. Față de majoritatea, de fapt.

 

La fel ca toate produsele de beauty Chanel, cantitatea necesară pentru o aplicare este foarte mică, două-trei picături.

 

**********

Crema hidratantă Sublimage „La Crème Lumière”

 

Am avut multe creme de la Chanel de-a lungul vremii, iar în timp ce scriam acest articol am avut și o revelație în legătură cu motivul pentru care continui să le cumpăr.

 

Chiar așa… de ce această reîntoarcere a mea, după toate experimentele și testele, tot către cremele Chanel?

 

Răspunsul este simplu: nu mi s-a întâmplat niciodată să folosesc o cremă de la Chanel și să nu îmi fie bună.

 

Mai exact, nu mi s-a întâmplat să nu văd efecte concrete pe ten, la nivel de luminozitate și hidratare, ori să nu observ o schimbare în bine.

 

În același timp, nu am avut probleme cu absorbția produsului în ten sau cu senzația de piele lipicioasă sau grasă, cum mi se întâmpla de multe ori cu alte creme pe care le-am folosit de-a lungul vremii. Și am testat multe!

 

Această variantă de Sublimage pentru luminozitate este gândită să creeze în același timp fermitate și hidratare, adică să stimuleze pielea să-și îmbunătățească atributele naturale.

 

Mereu am considerat că pielea, în stadiul ei normal și sănătos, trebuie să fie strălucitoare, proaspătă, radiantă.

 

Până la urmă asta ar trebui să facă realmente cremele bune pentru noi: să ne ajute să fim în echilibru cu starea noastră naturală, firească.

 

 

Iritațiile, semnele, inflamația, toate astea sunt deviații de la stadiul normal și sănătos al pielii noastre, nu normalitatea.

 

Aud multe femei care se așteaptă de la o cremă „să le facă frumoase”, cu aceste cuvinte.

 

Nu, noi SUNTEM frumoase, iar cremele bune doar ne stimulează atributele naturale. Este o teorie în care cred cu adevărat și pe care o pot argumenta la nesfârșit.

 

De asemenea, extractul de Vanilla Planifolia, bogat în antioxidanți, revitalizează tenul și face ca în timp petele pigmentare să fie mai puțin vizibile.

 

**********

Masca Hydra Beauty „Camellia Repair Mask”

 

Măștile: cel mai eficient produs de beauty, dacă mă întrebați pe mine.

 

Aceasta mi-a plăcut din prima secundă pentru că are o textură super-ultra-mega-densă. Nu e grasă, e doar… cremoasă.

 

De fapt, este cea mai „cremoasă” mască pe care am folosit-o vreodată, ca textură. E ca o fondantă, dar fără a fi lipicioasă, ceva ce sună ciudat până când o încerci efectiv.

 

Be bază de ceară naturală de camelie albă (toată gama Hydra Beauty se bazează pe camelie, așa cum Sublimage se bazează pe vanilie), gimbir albastru polifracționat (un patent exclusiv Chanel) și acid hialuronic, masca hidratează, calmează și are proprietăți antioxidante.

 

Ea se poate folosi în două moduri.

 

 

Prima este varianta „express”, adică un strat mai generos, lăsat să acționeze zece minute și apoi clătit cu apă călduță.

 

Efectul: luminozitate și hidratare instantanee, ideală înainte de evenimente speciale sau în zilele în care ne simțim mai puțin în formă ca de obicei.

 

A doua este varianta „de noapte”, pe care eu una o prefer: un strat subțire care se aplică precum o cremă, în locul cremei de noapte, și rămâne pe ten până dimineață.

 

La trezire, se elimină odată cu demachierea matinală, iar surpriza este constatarea că… nu prea rămâne nimic de eliminat.

 

Pielea a absorbit cam tot, așa cum trebuie să se și întâmple la o mască potrivită tenului.

 

Acestea sunt produsele Chanel care mi-au plăcut mie mult de tot în ultima perioadă.

 

Așa cum spun eu de fiecare dată: nu mă credeți pe cuvânt, mergeți și testați-le pe toate pielea voastră (la propriu!) în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City, unde se află toate gamele casei Chanel, de la A la Z.

 

Eu am avut surpriza, de-a lungul vremii, să merg chitită să cumpăr ceva, un ceva despre care citisem într-un comunicat de presă, în pagina de beauty a unei reviste sau într-un review.

 

În magazin, fetele s-au apucat să-mi povestească de altceva, să-mi arate alte noutăți și să ajung să descopăr niște produse extraordinare și mult mai potrivite decât cele despre care citisem.

 

Așadar, îndrăzniți! Nu știți niciodată ce descoperire ați putea face.

**********************

Pentru mai multe idei, inspirații și review-uri, mă puteți urmări și pe pagina mea de INSTAGRAM.

Pentru că mi se întâmplă de multe ori să fiu întrebată despre un anumit produs despre care am scris mai demult, găsiți aici poveștile Chanel pe care le-am mai scris de-a lungul vremii pe #FineSociety și care au legătură nu doar cu colecții și sezoane, ci cu spiritul Chanel:

 

Istoria mea cu Chanel: o poveste despre maturizare, stil și îndrăzneală

 

Detaliile noii colecții Chanel sunt o odă pentru tot ce a însemnat Mademoiselle

 

Fragments d’Or: un produs Chanel pe care l-aș recumpăra la nesfârșit

 

Expoziția „Mademoiselle Privé” din Tokyo: o recapitulare artistică a spiritului Chanel

 

Prima colecție fără Karl Lagerfeld: viitorul unei case de modă legendare.

 

Cum mi-am simplificat și mai mult ritualul de beauty, cu un singur produs Chanel.

 

Noua esență Chanel care surprinde mirosul unei veri pe Riviera franceză a anilor 20

 

Chanel Sublimage L’Essence Fondamentale: cremele care au efect și cum găsim ce-i trebuie tenului nostru.

 

Moodboard-ul meu de vara asta și produsele Chanel care fac parte din el

 

Cremele mele Chanel de vara asta și efectele lor 

 

„Boy” de la Chanel ne schimbă percepția despre parfumuri

 

Trei produse care mi-au schimbat ritualul de beauty în 2017

 

Noul parfum Chanel, 1957, se inspiră din aventura americană a lui Coco Chanel

 

Povestea completă a noului parfum Chanel: Gabrielle.

 

O mască pe bază de camelie și alte trei revelații de frumusețe

 

Baselworld 2019: Noutățile orologere de la Chanel.

 

Baselworld 2018: Toate noutățile orologere de la Chanel.

 

Baselworld 2018: Chanel lansează ceasuri masculine, Monsieur de Chanel, în ediție limitată sau unicat

 

Cum m-a cucerit colecția de Crăciun de la Chanel, în Chanel Espace Beauté din București

 

Colecția Chanel de Crăciun și cum poți avea o sesiune de răsfăț în magazin

 

”Femeia care citește”: o expoziție Chanel care celebrează cărțile

Foto: Fine Society, Chanel

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK