Despre tot ce-i fin și fain

Cele 10 produse cosmetice Chanel care mă însoțesc în orice călătorie

By 16 iunie, 2021Lifestyle
read time 8 min
 
16 iunie, 2021

Cele 10 produse cosmetice Chanel care mă însoțesc în orice călătorie

Nu sunt multe, dar sunt esențiale. Făcând bagajele pentru ultimele mele plecări, mi-am adus aminte un adevăr simplu: produsele pe care vrei să le iei cu tine peste tot sunt cele de care ai nevoie cu adevărat.

by

Momentul în care îți dai seama cel mai bine ce folosești cu adevărat și ce nu este momentul în care faci un bagaj.

 

Cu cât bagajul este mai mic, cu atât experiența este mai revelatoare.

 

Dacă acasă mai poți trece pe lângă raftul cu cosmetice și să te gândești „Da, sigur o să le folosesc cândva”, împachetatul unui bagaj este despre „acum și aici”, nu despre „cândva, cumva”.

 

Automat, întinzi mâna spre ceea ce îți este cu adevărat de folos. E un exercițiu bun pentru a realiza de cât de puține lucruri avem de fapt nevoie.

 

Pentru că în luna aprilie am făcut prima călătorie peste hotare după un an și jumătate, iar apoi am continuat cu încă două deplasări, am avut practic trei astfel de exerciții spontane de eficiență.

 

Prima concluzie nu este chiar neașteptată: sunt o statornică în materie de produse de înfrumusețare.

 

Folosesc măști și serumuri de la mai multe branduri, testez noutăți atunci când mai apar, dar când vine vorba de produsele de bază: demachiant, tonic, fond de ten, fard și altele asemenea, mă întorc tot la câteva branduri predilecte.

 

Favoritul meu rămâne Chanel.

 

Am spus de mai multe ori, în numeroasele articole despre Chanel, că nu mă interesează Chanel DOAR pentru că e Chanel.

 

Când am intrat prima dată într-un boutique Chanel și am văzut produsele, acum 20 de ani, m-au atras magia și povestea, dar ceea ce m-a ținut fidelă a fost calitatea și faptul că produsele lor mi se potrivesc foarte bine.

 

Statistic, de câte ori am renunțat la un produs Chanel în ideea de a folosi sau testa și altceva, am folosit produsul nou, poate chiar a fost foarte bun, dar în final tot la Chanel m-am întors.

 

De ce? Fiindcă în setul de atribute pe care le caut la un produs, mereu lipsea ceva, un „ceva” pe care îl găseam la vechile mele produse Chanel. Și hop, parcurgeam cercul înapoi.

 

Am făcut pe Instagram o postare despre cum arăta baia de la hotel cu toate produsele mele cosmetice, dar m-am gândit să detaliez și aici despre cum arată „arsenalul” meu de beauty în acest moment.

 

Nu am povestit despre parfumuri și tot ce ține de gamele de parfumuri Chanel, pe acelea le las pentru un articol viitor.

 

Demachiantul

 

Se consumă foarte greu, pe mine m-a ținut peste șase luni un tub, fiindcă e nevoie de o cantitate infimă de produs.

 

Chiar dacă mă demachiez ca prim pas cu apă micelară, tenul meu are nevoie de un produs care să curețe în profunzime și, dintre toate cele testate, senzația de pori curați pe care o am după „La Mousse” este imbatabilă.

 

Fiindcă e o întrebare frecventă: nu, nu îmi usucă tenul după curățare, așa cum se întâmpla cu alte produse care, deși îmi plăceau foarte mult ca acțiune, lăsau o senzație de piele astringentă.

Fondul de ten 

 

 

Favoritul meu în acest moment este ”Le Teint Ultra”, detronându-le de pe primul loc pe precedentele favorite care erau tot de la Chanel, clasicul ”Les Beiges” și ”Les Beiges Eau de Teint” (varianta de vară, pe bază de apă).

 

Tenul meu este mixt, iar când aplic cu pensula acest fond de ten, intră instantaneu în piele și îmi lasă senzația de catifelat și mat.

 

Les Beiges e mai cremos, ideal pentru iarnă la mine, iar varianta „Eau de Teint” o voi folosi în zilele de caniculă. Însă pentru evenimente și momente în care vreau ca tenul să arate catifelat din trei mișcări de pensulă, Le Teint Ultra a fost o surpriză minunată.

 

Culmea, am ajuns la el într-un moment în care magazinul Chanel din Băneasa nu avea pe stoc nuanța mea pentru Les Beiges și, în așteptarea ei, m-am gândit să încerc și altceva.

 

A fost cea mai bună decizie!

 

Fardul de ochi 

 

Am avut mai multe palete Chanel din seria „Les 4 Ombres” de-a lungul vremii, dar această combinație este favorita mea din prezent.

 

Se numește „Tissé Cambon” și este o combinație de alb, roz, maro spre mov și un grej, însă pe pleoape se pot combina în nenumărate variante, în funcție de „dozaj”.

 

Nu sunt nici pe departe o expertă în machiajul ochilor, dar chiar și eu am reușit să fac multe variante care să-mi placă foarte mult.

 

Ba chiar, într-o zi în care nu aveam la îndemână fardul de sprâncene (am o sprânceană puțin mai rară, care are nevoie de corectare), am folosit fardul maroniu-mov din paletă, cu succes.

 

Creionul „Ombre et Contour”

 

Eu una îl folosesc în toate felurile, el fiind gândit ca un produs multifuncțional.

 

De la rolul de creion dermatograf, până la mici retușuri sau chiar sub formă de fard de ochi cremă (aplicat de pe deget, cu tapotare, într-o situația în care nu aveam nimic altceva la îndemână), această nuanță de maro cald este singurul creion pe care îl mai folosesc.

Fardul de obraz

 

Vă spun de pe-acum că nu prea folosesc tehnici de contouring sau toate artificiile – de altfel reușite și eficiente – inventate în ultimii ani.

 

Pe lângă faptul că nu prea le stăpânesc, nu am suficient timp să fac procedura decât pentru evenimente speciale, așa că în viața de zi cu zi folosesc un fard simplu, aplicat pe pomeți.

 

Simplu, dar poate face o schimbare atât de mare de aspect și de stare de spirit în același timp!

 

Eu am nuanța „Rose Petillant”, de la Joues Contraste, dar sunt multe nuanțe în gamă și cam la fiecare colecție se mai introduce câte ceva nou.

Spf-ul Chanel

 

Este mereu sold-out și sper să nu îl scoată din producție, mai am de anul trecut două flacoane, achiziționate atunci când le-am găsit disponibile.

 

Pentru corp folosesc spray-ul de la SVR, dar sub machiaj am nevoie de ceva hidratant, protector, care să intre bine în piele, să nu încarce și să meargă și un fond de ten deasupra.

 

Oricâte produse de protecție solară pentru ten am testat, acesta rămâne, de departe, cel mai bun și bifează toate calitățile de mai sus.

 

 

 

Rujurile

 

Dacă la unele produse cosmetice am mai testat în stânga și-n dreapta, când vine vorba despre rujuri, fidelitatea a fost totală în direcția Chanel.

 

Secretul (pentru mine) este o combinație între nuanțele lor – care mereu îmi nimeresc pigmentul potrivit – formula foarte fină și ușor de aplicat și faptul că m-am obișnuit cu toate aceste caracteristici și judec drastic orice produs.

 

Niciodată nu ies din casă fără ruj, chiar dacă în rest sunt nemachiată, așa că pretențiile sunt mari și mereu caut ceva care să-mi facă viața ușoară.

 

Fiecare nouă colecție de rujuri Chanel mi-a plăcut chiar mai mult decât precedenta, adică am simțit direct îmbunătățirile, iar două nuanțe de Rouge Coco Bloom se află acum în poșeta mea, în orice moment.

 

După o perioadă în care căutam matifierea, am redescoperit – dând masca jos – bucuria de a avea puțin luciu și hidratare.

 

Și, ca o glumă, inclusiv de ziua mea am primit de la prieteni apropiați rujuri Chanel, pe modelul „Știam sigur că o să-ți placă, fiindcă ai o întreagă colecție”.

 

Cremele

 

La capitolul creme, nu călătoresc cu mai mult de două, uneori chiar una singură.

 

Aplic crema exclusiv seara, ziua folosesc fiolele Babor sau un serum foarte ușor, așa că noaptea alternez între Sublimage La Crème Lumière, care este deosebit de fină și simt – și „văd” – efectul ei a doua zi sau Le Lift Crème de Nuit, cu un extract special de lucernă și cu o textură pe care eu o simt mai densă pe pielea mea.

 

Când sunt acasă încerc să folosesc în mod continuu aceeași cremă timp de minimum 30 de zile, dar în călătorii prefer să am cu mine două variante, fiindcă tenul se comportă altfel în deplasare.

 

 

 

Crema de mâini

 

Iubesc atât de tare crema de mâini de la Chanel, în special în varianta LE LIFT, încât o port cu mine zilnic în geantă, nu-mi lipsește niciodată.

 

I-am dedicat și un articol întreg, în care am explicat cât de importantă este îngrijirea mâinilor, dincolo de orice altceva.

Toate produsele despre care am povestit mai sus se găsesc în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City.

********

Pentru că mi se întâmplă de multe ori să fiu întrebată despre un anumit produs despre care am scris mai demult, găsiți aici poveștile Chanel pe care le-am mai scris de-a lungul vremii pe #FineSociety și care au legătură nu doar cu colecții și sezoane, ci cu spiritul Chanel:

Chanel N°5 împlinește 100 de ani de când a schimbat istoria parfumeriei

 

Parfumul „Le Lion de Chanel”: prima lansare importantă a anului 2021

 

7 produse de beauty de la Chanel care m-au impresionat în 2020

 

Colecția de Crăciun 2020 de la Chanel: „Les Chaînes d’Or”

 

Istoria mea cu Chanel: o poveste despre maturizare, stil și îndrăzneală

 

Detaliile noii colecții Chanel sunt o odă pentru tot ce a însemnat Mademoiselle

 

Fragments d’Or: un produs Chanel pe care l-aș recumpăra la nesfârșit

 

Expoziția „Mademoiselle Privé” din Tokyo: o recapitulare artistică a spiritului Chanel

 

Prima colecție fără Karl Lagerfeld: viitorul unei case de modă legendare.

 

Cum mi-am simplificat și mai mult ritualul de beauty, cu un singur produs Chanel.

 

Noua esență Chanel care surprinde mirosul unei veri pe Riviera franceză a anilor 20

 

Chanel Sublimage L’Essence Fondamentale: cremele care au efect și cum găsim ce-i trebuie tenului nostru.

 

Moodboard-ul meu de vara asta și produsele Chanel care fac parte din el

 

Cremele mele Chanel de vara asta și efectele lor 

 

„Boy” de la Chanel ne schimbă percepția despre parfumuri

 

Trei produse care mi-au schimbat ritualul de beauty în 2017

 

Noul parfum Chanel, 1957, se inspiră din aventura americană a lui Coco Chanel

 

Povestea completă a noului parfum Chanel: Gabrielle.

 

O mască pe bază de camelie și alte trei revelații de frumusețe

 

Baselworld 2019: Noutățile orologere de la Chanel.

 

Baselworld 2018: Toate noutățile orologere de la Chanel.

 

Baselworld 2018: Chanel lansează ceasuri masculine, Monsieur de Chanel, în ediție limitată sau unicat

 

Cum m-a cucerit colecția de Crăciun de la Chanel, în Chanel Espace Beauté din București

 

Colecția Chanel de Crăciun și cum poți avea o sesiune de răsfăț în magazin

 

”Femeia care citește”: o expoziție Chanel care celebrează cărțile

Foto: Fine Society, CHANEL

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK