Despre tot ce-i fin și fain

N°1 DE CHANEL: am testat produsele din prima gama sustenabilă Chanel

By 24 martie, 2022Lifestyle
read time 8 min
 
24 martie, 2022

N°1 DE CHANEL: am testat produsele din prima gama sustenabilă Chanel

Am testat patru produse din noua gamă N°1 DE CHANEL, respectiv serumul, crema hidratantă, balsamul de buze și mist-ul – iar aceasta este părerea mea sinceră. Concluziile mele se bazează pe un ten mixt, sensibil și care reacționează extrem de rapid – și la bine, și la rău – la introducerea de produse de beauty noi.

by

La începutul lui 2022, după o muncă de cercetare întinsă pe mai mulți ani, Chanel a lansat prima linie de beauty sustenabilă atât ca ingrediente, cât și ca ambalaje și ca viziune de ansamblu asupra frumuseții.

 

Am scris despre ea aici, ca filosofie generală: Ce își propune N°1 DE CHANEL, prima gamă de beauty sustenabilă de la Chanel

 

Între timp am avut ocazia să testez patru dintre produse, așa ca revin cu un review sincer, la fel cum sunt toate cronicile mele.

 

Chiar dacă recunosc că sunt o mare fană a produselor Chanel – fiindcă mi se potrivesc – sunt un cumpărător realist și obiectiv, care pornește de la o premisă clară: „Ce ție nu-ți place altuia nu-i face”.

 

Vedeți voi, de-a lungul vremii unele dintre cele mai mari frustrări de client le-am avut în momentul în care am vrut să cumpăr un anumit produs despre care citisem, iar când am făcut-o am constatat că realitatea este diametral opusă prezentării elogioase.

 

Nu e vorba aici despre diferențe de viziune, de ten sau de așteptări, ci de realități complet opuse: un produs prezentat ca mat care era de fapt lipicios, o cremă prezentată drept „ușoară”, dar care avea o textură ca uleiul și tot așa.

 

Acei oameni mi-au pierdut încrederea pentru totdeauna, fiindcă am realizat că nu testau realmente produsele, ci doar scriau ceva care să „sune bine”.

 

Tocmai de asta, când a fost cazul să scriu și eu despre unele produse de beauty – ceea ce fac oricum foarte rar – am devenit aproape obsesivă cu rigurozitatatea.

 

Mai exact:  nu scriu despre un produs decât dacă l-am testat măcar 2-3 săptămâni, nu laud ceva care nu m-a impresionat sincer și nu merg pe ideea că oamenii nu o să-și dea seama dacă „înfrumusețez” niște calități ale produsului. Oamenii își dau mereu seama.

 

Ceea ce povestesc mai jos despre produsele testate din gama N°1 DE CHANEL este raportat la tenul meu, care este un ten mixt.

 

Este gras pe zona T și cu tendințe de uscare în rest, cu pori măriți și cu tendință de formare a punctelor negre și extrem de sensibil la produse excesiv de grase.

 

Mai exact, în afară de crema La Mer, care – deși e foarte densă – îmi place enorm și am scris de nenumărate ori despre ea, nu am suportat niciodată produse excesiv de grase sau de „grele” pe tenul meu, fiindcă simt că rămân la suprafață. Se formează o peliculă și nu pătrunde nimic în profunzime.

 

Am făcut pe Instagram și un reel cu produsele mele atunci când erau intacte, dar pentru că le-am folosit intens și nu mai arată „pozabil”, am folosit imaginile originale Chanel:

 

Revitalizing Lip and Cheek Balm

 

Am folosit zilnic toate produsele, de când le-am primit, dar acesta are un loc privilegiat, fiindcă îl țin în geantă și-l aplic de mai multe ori pe zi.

 

Este un balsam de buze (dar și de pomeți), în nuanța din imagine: 1 – RED CAMELLIA.

 

Este disponibil în mai multe nuanțe, inclusiv unele mai blânde, dar pentru mine aceasta e perfectă.

 

Pe pomeți nu l-am folosit pentru că nu-mi plac produsele cremoase pe obraji, prefer pudrele. Am tot una de la Chanel, în acest moment, dar o nuanță de roz-piersică, mult mai blândă (Pêche Rosée).

 

Pentru buze, însă, acest balsam colorat a devenit favoritul meu, la concurență tot cu un ruj Chanel din seria Rouge Coco Baume (My Rose).

 

Se poate aplica atât cu pensula de buze, pentru o variantă mai pigmentată, cât și cu degetele, pentru un efect mai subtil.

 

Eu prefer să-l aplic cu degetele, mi se pare că efectul este mult mai natural și arată exact cum îmi place mie.

 

În plus, într-o perioadă în care frigul îmi afectează de obicei buzele, făcându-le foarte uscate, acest produs m-a ajutat să le țin hidratate perfect. La fel ca restul gamei, se bazează pe extractul de camelie roșie, având 97% ingrediente naturale.

 

Cel mai bine i-am evaluat eficiența într-o zi friguroasă în care l-am uitat acasă și, chiar dacă aveam la mine rujul, am simțit diferența ca grad de hidratare. Oricât ruj aș fi aplicat, era incomparabil față de senzația pe care mi-o dădea balsamul.

 

L’EAU ROUGE

 

Ce este un „mist”? Deși este un produs de parfumerie tot mai întâlnit în ultimii ani, încă există multă confuzie și, până să testez câteva variante, și mie îmi era neclar.

 

Un „fragrance mist”, cum este și L’Eau Rouge, nu e propriu-zis un parfum, nu e o apă florală, ci este – cum îi spune numele tradus mot-a-mot – un „abur” sau o „boare” de parfum.

 

E o esență ușoară de parfum, pe care o poți aplica și reaplica de mai multe ori pe parcursul zilei, fără teama că vei mirosi prea puternic sau că „exagerezi” cu cantitatea.

 

Mist-ul din gama N°1 DE CHANEL este unul foarte proaspăt și revitalizant, cu un miros subtil floral-fructat.

 

Se deschide ușor citric și apoi crește spre o inimă de iasomie și trandafir, iar notele înalte sunt de iris și mosc.

 

Eu, de exemplu, simt mai puțin partea citrică și mult mai mult trandafirul și moscul, dar depinde de fiecare nas în parte.

 

Mi se pare ideal pentru vară, genul de esență care se potrivește pentru toate obiceiurile parfumistice: fie ca parfum principal, fie ca „al doilea strat” peste parfumul principal, fie ca mic răsfăț în momentul în care ne dorim un refresh al parfumului. 

 

Multe parfumuri, inclusiv de la Chanel, au variante de „mist” complementare parfumului principal, dar L’Eau Rouge este un produs de sine-stătător, făcut să fie folosit ca atare și cu o personalitate distinctă.

 

Tocmai pentru că este greu de explicat, acest produs trebuie testat, pentru a evalua exact cum se comportă pe pielea proprie.

 

În ciuda tipologiei „mist”, care te duce cu gândul la ceva foarte ușor, pe pielea mea eu l-am simțit comparabil ca intensitate cu o apă de toaletă și mi se pare perfect pentru vară.

 

SÉRUM REVITALISANT

 

După balsamul de buze, acesta este produsul cel mai folosit și iubit de mine dintre cele testate.

 

Deși am folosit intens și crema hidratantă, în unele seri am lăsat serumul ca produs de sine-stătător și i-am văzut efectul „solo”, fără vreun alt produs deasupra. Prin urmare, are întietate.

 

Bazat în procent de 70% pe ingrediente derivate din camelie roșie (și 95% ingrediente naturale per total), este gândit pentru hidratare, netezire a ridurilor fine și pentru acea senzație de piele „plină”, luminoasă. Suplimentar, protejează împotriva poluării și minimizează porii.

 

Mi-a plăcut foarte mult textura lui ușoară, care se topește în piele și faptul că dimineața, când mă spăl pe față, nu simt că dau jos, prin spălare, nicio peliculă de produs. E ca și cum nu aș fi avut nimic aplicat pe ten.

 

La puține creme sau serumuri am avut senzația că nu mai rămâne absolut nimic la suprafață și că fiecare picătură merge în profunzime.

 

L-am folosit în cea mai urâtă și friguroasă perioadă din iarna asta, când pielea mea de regulă se usucă, se descuamează și are nevoie de mai multă hidratare ca de obicei.

 

Chiar și când l-am utilizat singur, fără crema aferentă, și-a făcut treaba la perfecțiune și pot spune, în acest moment, că este cel mai eficient serum „ușor” pe care l-am folosit eu vreodată.

 

Singurul detaliu cu care nu m-am înțeles defel a fost pipeta de dozaj care, deși ingenioasă ca principiu, mi-a dat bătăi de cap. Într-atât de tare încât, după prima săptămână de utilizare, am decis să aplic serumul direct din sticlă, fără pipetă.

 

CRÈME REVITALISANTE

 

La fel ca serum-ul, și crema a fost folosită de mine atât ca produs „solo”, cât și ca strat suplimentar peste serum.

 

Am spus de mai multe ori de-a lungul timpului că îmi „ascult” pielea și că sunt momente când mi se pare că nu e necesar să suprapun mai multe produse (chiar dacă ele sunt gândite în tandem), așa că le folosesc individual.

 

Serumul și crema au intrat în piele perfect atât separat, cât și împreună, iar ceea ce mi-a plăcut mult la cremă a fost textura extrem de hidratantă, dar care „dispare” odată aplicată pe ten.

 

După cinci minute, dacă ating tenul nu mai simt decât catifelare, nicidecum acea senzație neplăcută de lipicios pe care o au unele creme și cu care eu nu mă împac absolut deloc.

 

 

 

În formula cremei predomină ingredientele naturale (până la 97%), iar camelia roșie este folosită aproape în intregimea ei.

 

Pentru a preveni risipa, inclusiv cojile semințelor de camelie au fost folosite la crearea capacelor de la recipientele de Crème Revitalisante.

 

 

Această cremă este și prima care are flacoane tip „refill”, astfel încât, în locul unui borcan nou, să poți cumpăra doar un recipient mic cu crema în sine (partea roșie care se vede în poza de mai sus).

 

Toată gama N°1 DE CHANEL se găsește în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City și, dincolo de experiența mea cu cele patru produse prezentate mai sus, ideal este să mergeți să testați pe pielea voastră. Să vedeți culorile, să simțiți texturile pe piele și să ascultați poveștile direct de la sursă. Îndrăzniți!

********

Pentru că mi se întâmplă de multe ori să fiu întrebată despre un anumit produs despre care am scris mai demult, găsiți aici poveștile Chanel pe care le-am mai scris de-a lungul vremii pe #FineSociety și care au legătură nu doar cu colecții și sezoane, ci cu spiritul Chanel:

 

Premieră în lumea luxului: Chanel creează o sticlă de parfum cu material reciclat și puritate de cristal

 

Chanel Les Beiges Summer Light: colecție pentru o vară în afara timpului

 

CHANEL FACTORY 5: luxul stă în produsele utile, pe care le folosim în fiecare zi

 

Paris – Édimbourg, un parfum Chanel ca un sacou de tweed într-o zi de primăvară

 

Cele 10 produse cosmetice Chanel care mă însoțesc în orice călătorie

 

Chanel N°5 împlinește 100 de ani de când a schimbat istoria parfumeriei

 

Parfumul „Le Lion de Chanel”: prima lansare importantă a anului 2021

 

7 produse de beauty de la Chanel care m-au impresionat în 2020

 

Colecția de Crăciun 2020 de la Chanel: „Les Chaînes d’Or”

 

Istoria mea cu Chanel: o poveste despre maturizare, stil și îndrăzneală

 

Detaliile noii colecții Chanel sunt o odă pentru tot ce a însemnat Mademoiselle

 

Fragments d’Or: un produs Chanel pe care l-aș recumpăra la nesfârșit

 

Expoziția „Mademoiselle Privé” din Tokyo: o recapitulare artistică a spiritului Chanel

 

Prima colecție fără Karl Lagerfeld: viitorul unei case de modă legendare.

 

Cum mi-am simplificat și mai mult ritualul de beauty, cu un singur produs Chanel.

 

Noua esență Chanel care surprinde mirosul unei veri pe Riviera franceză a anilor 20

 

Chanel Sublimage L’Essence Fondamentale: cremele care au efect și cum găsim ce-i trebuie tenului nostru.

 

Moodboard-ul meu de vara asta și produsele Chanel care fac parte din el

 

Cremele mele Chanel de vara asta și efectele lor 

 

„Boy” de la Chanel ne schimbă percepția despre parfumuri

 

Trei produse care mi-au schimbat ritualul de beauty în 2017

 

Noul parfum Chanel, 1957, se inspiră din aventura americană a lui Coco Chanel

 

Povestea completă a noului parfum Chanel: Gabrielle.

 

O mască pe bază de camelie și alte trei revelații de frumusețe

 

Baselworld 2019: Noutățile orologere de la Chanel.

 

Baselworld 2018: Toate noutățile orologere de la Chanel.

 

Baselworld 2018: Chanel lansează ceasuri masculine, Monsieur de Chanel, în ediție limitată sau unicat

 

Cum m-a cucerit colecția de Crăciun de la Chanel, în Chanel Espace Beauté din București

 

Colecția Chanel de Crăciun și cum poți avea o sesiune de răsfăț în magazin

 

”Femeia care citește”: o expoziție Chanel care celebrează cărțile

Pentru mai multe idei, inspirații și produse, mă puteți urmări și pe contul meu de Instagram.

Foto: Chanel

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK